مسائل و مشکلات زنبورداران کشور

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور خواستار حمایت مسئولان و نهاد‌های ذیربط از زنبورداران شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، میرمحسن موسویان، مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور گفت: مهرماه هر سال سرشماری کندو‌های زنبور عسل به صورت کشوری انجام میشود و به مدت دو الی سه هفته ادامه می‌یابد. او با بیان اینکه در این

کد خبر : 150396
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱
مسائل و مشکلات زنبورداران کشور

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور خواستار حمایت مسئولان و نهاد‌های ذیربط از زنبورداران شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، میرمحسن موسویان، مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور گفت: مهرماه هر سال سرشماری کندو‌های زنبور عسل به صورت کشوری انجام میشود و به مدت دو الی سه هفته ادامه می‌یابد.

او با بیان اینکه در این مدت میزان تولید محصول، تعداد کلونی ها، تعداد زنبورداران و بخش‌های مختلف که در حوزه زنبور عسل وجود بررسی می‌شود، گفت: بر اساس آخرین سرشماری سال ۱۴۰۳ میزان تولید محصول تقریبا صد و یازده هزار تن بود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور تعداد زنبوردارن که به عنوان زنبوردار در این حرفه مشغول به کار هستند را حدود ۹۵ هزار نفر اعلام کرد و گفت: میزان تولید زهر زنبور در کشورحدود ده کیلو، میزان تولید ژل رویال را حدود یازده تن، میزان تولید گرده گل ۸۶۲ تن، میزان تولید بره موم ۲۱۱ تن و میزان تولید موم ۲ هزار و ۶۳۳ تن هست که این سر شماری از طرف وزارت بهداشت انجام شده است.

موسویان گفت: تعداد زنبورداران و تعداد کلونی کندو‌های زنبور عسل نسبت به پارسال پایین‌تر آمده که دلیل متعددی دارد که یکی از دلایل آن بی توجهی دولت‌ها به زنبورداری است و این بی توجهی در ۳ سال گذشته بیشتر شده است.

او گفت: آمار‌های اشتباه یکی دیگر از دلایل کاهش تعداد زنبورداران و تعداد کلونی کندو‌های زنبور عسل است که بر اساس این آمار اشتباه  برنامه ریزی غلط انجام می‌شود.

موسویان گفت: در برخی از فصول برای حفظ و نگهداری کلونی‌های کندوی زنبور عسل و افزایش تخم ریزی ملکه زنبوردارن باید شربت شکر تغذیه تهیه و در دسترس کندو قرار دهند که در اسفند ماه گذشته وزارت جهاد کشاورزی از اتحادیه زنبورداران خواست تا از طریق سامانه بازارگاه برای تهیه نهاده شکر اقدام کند و اتحادیه قیمت تمام شده آن را بیست و شش هزار و ششصد تومان اعلام کرد و زنبورداران این مبلغ را از طریق سامانه بازارگاه در ماه‌های اسفند ۱۴۰۲ و فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳ واریز کردند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور اضافه کرد: دولت وقت با توجه به شرایطی که در کشور وجود داشت اعلام کردکه ارز مورد نظر نهاده شکر از تالار یک به تالار دو آمده است و پشت بند همین موضوع ۲۹ اردیبهشت ماه، وزارت جهاد کشاورزی یک بخشنامه‌ای را ابلاغ کرد و قیمت شکر را ۳۸ هزار و ۵۰۰ اعلام کرد که حدود دوازده هزار تومان مابه تفاوت داشت و این در صورتی بود که زنبوردارن از چندماه پیش هزینه نهاده شکر را از طریق سامانه بازارگاهی پرداخت کرده بودند که چه از لحاظ قانونی و چه از لحاظ شرعی این کار درست نیست چرا که زنبوردارن کل ثمن معامله را قبلا پرداخت کرده بودند.

او با بیان اینکه پیگیر‌های زیادی را اتحادیه زنبوردارن انجام داد که متاسفانه هیچ کسی جوابگو نبود گفت: با سازمان بازرسی کل کشور، وزارت جهادکشاورزی مکاتبه کردیم که معاونت بازرگانی وقت وزارت کشاورزی اعلام کردند که این تصمیمی که گرفته شده است و دیگر نمی شود کاری کرد.

موسویان گفت: زنبور عسل نهاده زنده و نهاده ساز بخش کشاورزی است و در کشور‌های پیشرفته، بخش زنبورداری را به خاطر واسطه عمل گرد افشانی زنبور عسل که برای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی مفید است بهاء میدهند و برای آن برنامه ریزی می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور با بیان اینکه آلبرت اینشتین در یکی از نظریه‌های خود گفته است اگر زنبور عسل از بین برود انسان هم در عرض ۴ سال ازبین می‌رود گفت:‌ ای کاش در کشور ما موقع تصمیم گیری ها درباره زنبورداری و عسل از اطلاعات صاحبنظران و دست اندرکاران این حرفه هم استفاده کنند.

او خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۰ در تولید عسل با چالشی جدید مواجه شدیم وآن اینکه در سال ۱۳۸۷ فرآورد‌های زنبور عسل که شامل زهر زنبور، ژل رویال، گرده گل و. از مالیات ارزش افزوده معاف بودند که متاسفانه با مصوبه مجلس این موضوع لغو و این فرآورده‌ها شامل مالیات ارزش افزوده شدند.

موسویان گفت: با پیگیری‌ها مکرر موفق شدیم اصلاحیه قانون مالیات ارزش افزوده را از محصولات زنبور عسل را به صحن علنی مجلس شورای اسلامی بیاوریم و در آنجا نمایندگان  مجلس شورای اسلامی با رای قاطع این موضوع را تصویب کردند که در کمال ناباوری این اصلاحیه توسط شورای نگهبان رد شد چرا که به چند بند این قانون ایراد گرفته شد که مجددا در جلسات متعدد با کمیسیون کشاورزی آن را اصلاح و مجددا به شورای نگهبان ارجاع داده شد که باز هم به اصل ۷۳ ایراد گرفته و گفته شد این موضوع برای دولت بار مالی دارد و این درحالی است که در سال‌های گذشته فروشندگان عسل و محصولات جانبی آن از هیچ یک خریداران مالیات ارزش افزوده دریافت نکرده است، اما با بررسی‌ها یی که سازمان امور مالیاتی انجام می‌دهد باید آنها مالیات ارزش افزوده سال‌های ۱۴۰۰ به بعد را پرداخت نمایند که این امر موجب ورشکستگی آنها و حتی صنف‌های وابسته به آن‌ها خواهد شد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور با انتقاد از تصمیم گیران حذف معافیت مالیات ارزش افزوده گفت: اگر عسل و فرآورد‌های آن جزء محصولات کشاورزی نیست پس چه نوع محصولی است چرا این معافیت را حذف کردند و چرا شورای نگهبان کمکی به زنبورداران نمی کند این در حالی است در سایر کشور‌ها و حتی ترکیه حمایت‌های ویژه‌ای از زنبورداران می‌شود و به آنها یارانه‌ پرداخت می شود و حتی برای جابجایی کندو‌ها دولت به آن‌ها مبلغی را پرداخت می‌کند، اما در کشور ما برای جابجایی کندوها، زنبورداران باید زحمات زیادی را متحمل شوند.

او با بیان اینکه در کشور ما زنبورداران با مسائل و مشکلات گوناگونی در گیر هستند گفت: بسیاری از آنها در چادر‌های خود به علل مختلفی مانند گاز گرفتی، آتش گرفتن چادر، حمله حیوانات وحشی و… جان خود را از دست می دهند بدون اینکه حمایتی از آنها صورت بگیرد و  تحت پوشش بیمه باشند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشوردرپایان از دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و سایر مسئولان و نهاد‌های ذیربط خواست برای پایدار ماندن زنبورداری و پیرو آن بخش کشاورزی در کشور از آنها حمایت‌های لازم را به عمل آوردند.



منبع

برچسب ها :

ناموجود