مردم به دنبال گوشت مرغ و اعیان نشینان در پی گوشت کبک ۱۳۰۰۰۰۰ تومانی/ مرغ در بازار کیلویی چند؟
اقتصاد ۲۴- در حالی که گزارشها نشاندهنده وضعیت شاید به ظاهر باثبات قیمتها در بازار مرغ است اما امروز گوشتهایی به غیر از گوشت مرغ از جنس پرندگان لوکس با قیمتهای میلیونی باید خوراک عدهای باشد که نه از رقم آن خبر دارند و نه از گرانی! گوشتهای گران برای اعیانهای شهر تهران کنار گذاشته
اقتصاد ۲۴- در حالی که گزارشها نشاندهنده وضعیت شاید به ظاهر باثبات قیمتها در بازار مرغ است اما امروز گوشتهایی به غیر از گوشت مرغ از جنس پرندگان لوکس با قیمتهای میلیونی باید خوراک عدهای باشد که نه از رقم آن خبر دارند و نه از گرانی! گوشتهای گران برای اعیانهای شهر تهران کنار گذاشته شده است. این در حالی است که مردم برای خرید یک قطعه مرغ با سختی فراوان مواجه هستند. قیمت گوشت پرندههایی که همواره سر میز غذای اعیانها مینشیند برای مردم عادی نجومی است و رسیدن به آن دست نیافتنی است.
در عین حال برای تثبیت و یا کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار دستور العملها و برنامههایی تجویز و اجرایی میشود که هیچ گاه نتوانسته بازار این محصول پروتئینی را به سمت کاهش قیمت ببرد.
بازار مرغ هیچ گاه آرامش قیمت ندارد
به تازگی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بازار مرغ به سمت کاهش قیمت حرکت میکند، اظهار کرد که به هیچ وجه اجازه افزایش قیمتهای نامتعارف داده نمیشود.
البته این نوع نگاه وزیر به بازار شاید خوش بینانه و امیدوارانه باشد. قیمت عرضه عمده مرغ گرم در مرکز اصلی (میدان بهمن) ۷۰ هزار تومان است و این هفته نسبت به هفتههای گذشته حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان کاهش داشته اما دلیل این کاهش قیمت، افزایش عرضه مرغ گرم به بازار بوده است.
با گشتی در بازار سطح شهر متوجه عدم تغییر قیمت مرغ خواهید شد. مرغ در فروشگاههای عرضه با قیمتهای مختلف بین ۸۷ تا ۱۰۵ هزار تومان فروخته میشود؛ که دقیقا متفاوتتر از انتظارات وزیر جهاد کشاورزی بوده و همچنین فاصله زیادی بین قیمت عمده فروشان تا خرده فروشان سطح شهر را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: خرید کتف و بال مرغ هم اعیانی شد/ کاهش ۳۰ درصدی تقاضای خرید مرغ در بازار
مردم برای خرید مرغ به مراکز خرده فروشی سطح شهر میروند و در این مراکز بر خلاف اظهارات متولیان، خبری از کاهش قیمت مرغ نیست؛ بلکه اعمال سلیقهای قیمت گذاری بر محصولات، دلیلی بر عدم ناهماهنگی قیمتها در بازار گوشت مرغ است.
واحدهای خرده فروشی در بازار گوشت مرغ بنا به منطقه و نوع بسته بندی، تعیین کننده قیمت شدهاند و هیچ نظارتی هم بر این وضعیت نیست.
هزینههای سربار در تولید گوشت مرغ
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران به اقتصاد ۲۴ گفت: امسال نهادههای مورد نیاز تولیدکنندگان با قیمت سال گذشته به مرغداران تحویل داده میشود و قطعا بر قیمت نهایی تولید نباید تاثیری داشته باشد، اما در کنار این وضعیت باید به افزایش هزینههای کارگری، بیمه، حمل بار، آب و برق اشاره کرد که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
به گفته این مسئول صنفی؛ براساس اصول تولید، در زنجیره تولید مرغ زنده تا تحویل در محل کشتار، هزینههای خاصی در مسیر تولید وجود دارد که با توجه به وضعیت تولیدکنندگان این صنعت، تا حد زیادی مشکلات قابل حل است. پس از این مرحله وارد فاز نگهداری در کشتارگاهها و حفظ این محصول تا ورود به بازار عرضه میشود که هزینههایی را در بر میگیرد که این میزان هزینه هم قابل تامل و بررسی است.
از بازار مرغ چه خبر؟
مشاهدات اقتصاد ۲۴ از بازار نشان میدهد که هر کیلو گوشت مرغ گرم در واحدهای صنفی سطح شهر تهران بین ۸۰ تا ۱۰۵ هزار تومان به فروش میرسد؛ که با توجه به نیاز بازار و تقاضا جهت خرید گوشت مرغ قطعه شده قیمتها به مراتب تغییر میکند.
فیله مرغ از کیلویی ۱۴۵ هزار تا ۱۸۵ هزار تومان، ران مرغ از کیلویی ۹۵ هزار تا ۱۳۰ هزار تومان، سینه مرغ از کیلویی ۲۱۰ هزار تا ۲۸۵ هزار تومان، انواع مرغ سبز از کیلویی ۱۱۰ هزار تا ۲۳۰ هزار تومان به فروش میرسد.
بازار کبک پُرفروش است؟
گوشت کبک در بازار به صورت کامل، گرم، قطعهای و منجمد به فروش میرسد، اما قیمت این محصول پروتئینی هر روز رو به افزایش است. هر کیلو گوشت کبک گرم در بازار از کیلویی ۵۵۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به فروش میرسد که هر قطعه ران و یا سینه کبک به کیلویی ۷۰۰ هزار تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.