مدل جدیدتخصیص عمرانی در 1404/ تشکیل معاونت جدیدسازمان برنامه
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکصد و سی و ششمین جلسه نهاد تعامل با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان و رؤسای امور سازمان، اعضای شورای عالی فنی و اعضای شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی، صنفی و حرفهای کشور، برگزار شد. سید حمید پورمحمدی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکصد و سی و ششمین جلسه نهاد تعامل با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان و رؤسای امور سازمان، اعضای شورای عالی فنی و اعضای شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی، صنفی و حرفهای کشور، برگزار شد.
سید حمید پورمحمدی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در این جلسه ضمن ارزشمند خواندن جایگاه نهاد تعامل و سوابق 21ساله این نهاد، گفت: گزارشهای ارائه شده از سوی دبیران کمیتههای پنجگانه نهاد تعامل نشان داد که آنچه مربوط به تعامل و ارتباط سازمان برنامه و بودجه با فعالان این حوزه بوده، تقریبا بهخوبی پیش رفته است. اما برای اثربخش و کارآمد کردن نتایج تعاملات بهویژه از بعد بیرونی، باید هماهنگی و پیگیریهای بیشتری صورت گیرد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه ساماندهی موضوع صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور یک ضرورت است، گفت: با وجود شرکتهای توانمند بخش خصوصی که عملکرد خوبی در صادرات خدمات فنی و مهندسی داشته و دارند، اما میزان صدور این خدمات در شرایط کنونی، در سطح مطلوبی نیست و لازم است مرجع و متولی مشخصی در دولت برای این موضوع تعیین شود.
پورمحمدی با اشاره به تشکیل یک معاونت جدید به نام سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقهای در سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: یکی از وظایف این معاونت، بسط و تقویت تعامل با بخش خصوصی و رفع موانع و مشکلات بر سر راه فعالیت این شرکتها، دیده شده است تا زمینه نقشآفرینی و تشریک مساعی بخش خصوصی در توسعه کشور، بیش از پیش مهیا شود.
لزوم تسریع در تهیه و تدوین سند نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور سپس بر تسریع در تهیه و تدوین سند نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور تأکید کرد و گفت: نظرات و دیدگاههای بخش خصوصی، باید در این تهیه سند لحاظ شود تا یک سند جامع و همهجانبه که راهگشای فعالان حوزه فنی کشور باشد، مصوب و ابلاغ شود.
وی در ادامه از پیشبینیهای مناسبی که از سوی دولت برای تقویت طرحهای عمرانی در لایحه بودجه 1404 شده است، خبر داد و افزود: سازمان برنامه و بودجه کشور برای تقویت طرحهای عمرانی در سال آینده، استجازه از مقام معظم رهبری در خصوص برداشت پول توسط دولت از صندوق توسعه ملی را در لایحه بودجه 1404 گنجانده است تا بتواند تخصیصهای بهموقع و منظمی را از ابتدای سال به طرحهای عمرانی داشته باشد.
تقویت مشارکت عمومی – خصوصی برای پیشبرد طرحهای عمرانی
معاون رئیسجمهور در ادامه یکی از راههای خروج از رکود در طرحهای عمرانی را بسط و توسعه مشارکت عمومی – خصوصی اعلام کرد و گفت: با توجه به تکالیف قانونی، بخش عمدهای از ارائه خدمات دولت باید در قالب مشارکتها صورت گیرد.
پورمحمدی افزود: نهاد تعامل نیز باید نقش فعالتری را در شناسایی و رفع موانع در این موضوع به عهده بگیرد.
نظرات و دیدگاههای حاضران در یکصد و سی و ششمین جلسه نهاد تعامل
در یکصد و سی و ششمین جلسه نهاد تعامل، «حمید امانی همدانی»، فنی و زیربنایی و تولیدی، «محمد قاسمی»، سرپرست معاونت اقتصادی، «سید جواد قانعفر»، سرپرست امور تشخیص صلاحیت پیمانکاران و مشاوران و «حمید چپتچیان»، عضو شورای عالی فنی، به بیان نظرات خود پرداختند.
همچنین پس از ارائه گزارش «علیرضا مقدسزاده اردبیلی»، رئیس شورای هماهنگی تشکلهای مهندسی، صنفی و حرفهای کشور، دبیران کمیتههای پنجگانه «نظام فنی و اجرایی یکپارچه»، «تسهیل و گسترش کسب و کار عوامل نظام فنی و اجرایی کشور در حوزه احداث»، «صنعتی سازی ساخت و مسکن»، «صدور خدمات فنی و مهندسی» و «رفع موانع سرمایهگذاری در طرحهای عمرانی»، گزارشهایی از عملکرد این کمیتهها ارائه دادند.
انتهای پیام/