مخالفت اتحادیه آفریقا با بازگشت سودان به این اتحادیه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال کودتایی که ژنرال «عبدالفتاح برهان» فرمانده ارتش سودان علیه «عبدالله حمدوک» نخست وزیر دولت انتقالی ( مدنی ) این کشور در سال 2021 ( آبان 1400) انجام داد، اتحادیه آفریقا عضویت سودان در این اتحادیه را به حالت تعلیق درآورد. در جریان پانزدهمین نشست مشورتی سالانه شورای
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال کودتایی که ژنرال «عبدالفتاح برهان» فرمانده ارتش سودان علیه «عبدالله حمدوک» نخست وزیر دولت انتقالی ( مدنی ) این کشور در سال 2021 ( آبان 1400) انجام داد، اتحادیه آفریقا عضویت سودان در این اتحادیه را به حالت تعلیق درآورد.
در جریان پانزدهمین نشست مشورتی سالانه شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا با اتحادیه اروپا در پایتخت اتیوپی « بانکول آدئویه» کمیسر اتحادیه آفریقا تصریح کرد: این اتحادیه بازگشت سودان به این اتحادیه را نمیپذیرد.
وی با اشاره به کودتای ارتش سودان علیه دولت انتقالی این کشور در سال 2021 گفت: اتحادیه آفریقا کودتاهای غیرقانونی در این قاره را تحمل نمیکند.
کمیسر اتحادیه آفریقا درباره تلاش این اتحادیه برای پایان دادن به بحران داخلی سودان گفت: این اتحادیه با سازمان ملل و سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا «ایگاد» در خصوص ایجاد یک راهکار عملی برای پایان به بحران داخلی سودان همکاری میکند.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، آدئویه با بیان اینکه اتحادیه آفریقا بر روی اجرایی شدن آتش بس و ارسال کمکهای بشردوستانه به سودان متمرکز شده است، اظهار داشت: اعزام صلحبانان این اتحادیه به سودان مشروط به برقراری آتش بس همیشگی بین ارتش و نیروهای واکنش سریع در این کشور است.
از 26 فروردین سال 1402 که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع شروع شده تاکنون نزدیک به 14 میلیون شهروند سودانی از محل زندگی خود آواره شده و افزون بر نیمی از جمعیت این کشور ( 25 میلیون نفر) با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم میکنند و این در حالی است که ساختار بهداشت و درمان، حمل و نقل، آب و فاضلات دچار فروپاشی شده است لذا شماری از بازیگران و خارجی خواستار استقرار نیروهای چند ملیتی از جمله صلحبانان اتحادیه آفریقا در سودان شدهاند تا از امنیت شهروندان این کشور حفاظت کنند.
کمیسر شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا تصریح کرد: راه حل نظامی برای پایان دادن به بحران داخلی سودان بدون مشارکت فعال غیرنظامیان و نیروهای سیاسی امکان پذیرنیست.
وی با بیان اینکه چالشهای مهمی همچون توزیع قدرت منطقهای، گروههای حاشیه نشین و ارسال کمکهای بشردوستانه وجود دارد، گفت: اتحادیه آفریقا نگران مداخله بیگانگان در امور داخلی سودان است.
انتهای پیام/