لزوم سرعت گرفتن روند سنددار شدن موقوفات
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دوازدهمین دوره آموزش تخصصی کارشناسان روابط عمومی ستاد و ادارات کل اوقاف و امور خیریه سراسر کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، برگزار شد. رئیس سازمان اوقاف در این مراسم با اشاره به اعطای لقب «ام ابیها» به حضرت زهرا
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دوازدهمین دوره آموزش تخصصی کارشناسان روابط عمومی ستاد و ادارات کل اوقاف و امور خیریه سراسر کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، برگزار شد.
رئیس سازمان اوقاف در این مراسم با اشاره به اعطای لقب «ام ابیها» به حضرت زهرا (س) از سوی پیامبر اکرم (ص) اظهار داشت: در معنای رایح میدانیم که حضرت صدیقه کبری (س) دختر گرامی رسول گرامی اسلام و حضرت خدیجه (س) هستند. اما مفهوم مادر پدر بودن، معنایی بسیار مهم و عمیق است که نبی مکرم اسلام به آن اشاره کردهاند.
خاموشی تصریح کرد: واژه «قوم» به معنای ریشه است، چرا که اگر ریشهای نباشد، موجودی به سرعت از بین میرود. همچنین اگر فردی از نظر معنایی و علت وجودی خود بیریشه باشد، خشک و بیاثر خواهد شد.
او به وجود این مفاهیم در آیات قرآن اشاره کرد و گفت: این مفاهیم به آیهای از قرآن کریم اشاره دارد که میفرماید: «لَوْلَاکَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ»، یعنی اگر پیامبر اسلام(ص) وجود نداشتند، هیچ یک از آفریدههای هستی خلق نمیشدند. این پرسش مطرح میشود که آیا اگر پیامبر(ص) نبودند، واقعاً افلاک خلق نمیشدند؟ پاسخ به این پرسش در حدیث قدسی آمده است که میفرماید: «اگر تو نبودی، من افلاک را خلق نمیکردم»، و این عبارت به معنای حیاتی بودن وجود پیامبر(ص) در نظام آفرینش است. یعنی در نظام کلی خلقت، پیامبر اسلام(ص) همچون ریسهای است که اتصال زمین و آسمان را ممکن میسازد و بدون ایشان، نظام خلقت شکل نمیگرفت.
رئیس سازمان اوقاف با بیان اینکه در همین راستا، در حدیث دیگری آمده است که خداوند میفرماید: «لَوْلا عَلِی لَما خَلَقْتُک»، اظهار داشت: این حدیث به این معنا است که اگر امام علی (ع) نبود، پیامبر (ص) خلق نمیشد. در ادامه این حدیث آمده است: «وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکما»، یعنی اگر حضرت فاطمه(س) نبود، خداوند شما دو نفر را (پیامبر(ص) و حضرت علی(ع)) خلق نمیکرد.
او تصریح کرد: این سخنان به معنای اهمیت ویژه حضرت فاطمه(س) در نظام آفرینش است. وجود مبارک حضرت صدیقه کبری(س) به قدری برجسته و با عظمت است که در صورتی که ایشان نبودند، پیامبر(ص)، حضرت علی(ع)، ائمه معصومین(ع) و حتی نظام خلقت به طور کامل شکل نمیگرفت.
خاموشی در ادامه سخنان خود اشاره کرد: در روز قیامت، وقتی حضرت فاطمه(س) وارد صحرای محشر میشوند، تمامی سرها به زیر افکنده میشود و تنها کسانی که بتوانند پشت سر ایشان حرکت کنند، از اهل نجات خواهند بود.
او همچنین به روایات مستند رد این زمینه اشاره کرد و گفت: طبق روایات، حضرت فاطمه(س) به گونهای عمل میکنند که همانند پرندهای که دانهای از زمین بر میدارد، افراد فاطمیون، علویون و اهل بیتیها را از میان جمعیت انتخاب میکنند. این مطلب نشاندهنده جایگاه ویژه معصومین در نظام خلقت است و به وضوح بیان میکند که در نظامی که خداوند برای خلقت ایجاد کرده، وجود معصومین نقش اساسی در تحقق آن دارد.
خاموشی در بخش دیگری از سخنان خود به توضیح معنای عمیقتر کوثر پرداخت و گفت: هنگامی که خداوند حضرت زهرا(س) را به پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) عطا کرد، در قرآن کریم آمده است: «إِنَّا أَعْطَیْنَاكَ الْكَوْثَرَ»، که معنای کوثر فقط یک چشمه از رحمت و نعمت نیست، بلکه چشمهای از حیات و تمامی خیرات و برکاتی است که از آن به دنیا میآید.
او خاطرنشان کرد: این چشمه حیات است که تمامی توالی و نسلها از آن منشأ میگیرند. ایشان تأکید کردند که سیادت و نسلهای سادات از حضرت فاطمه(س) نشأت میگیرند و این بیانگر عظمت ایشان در نظام خلقت است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه سخنان خود به اهمیت تقوا اشاره کرد و گفت: تقوا به معنای حفظ خود از گناهان است. در قرآن آمده است که «فَإِنَّ خَیرَ الزّادِ التَّقوىٰ ۚ وَاتَّقونِ یا أُولِی الأَلبابِ»، یعنی بهترین توشه برای سفر آخرت تقوا است. وی افزود که شما به عنوان روابط عمومی باید تقوای زبانی و قلمی را رعایت کنید و هنگام انتشار مطالب به دقت و تفکر توجه داشته باشید.
خاموشی با اشاره به مسئولیتهای روابط عمومیها گفت: شما در واقع پژواک فعالیتهای سازمان اوقاف و امور خیریه هستید و باید اخبار و فعالیتهای سازمان را به درستی ثبت و ضبط کنید. یکی از نکات مهم در این زمینه، توجه به زمان مناسب برای انتشار اطلاعات است. وی همچنین تأکید کرد که در مورد اخبار سازمان باید دقت شود تا مطالب به درستی و با هدف خاص منتشر شود.
او ادامه داد: در حال حاضر، سازمان اوقاف در مقایسه با گذشته در حال تغییرات و تحولات اساسی است. به عنوان مثال، بهتر است با امین موقوفات در مورد اقدامات و فعالیتهای آنها صحبت کنید و همچنین در مورد بقاع متبرکه بررسی کنید که آیا فعالیتهای مدیریتی بقعه در مسیر تبدیل آن به یک قطب فرهنگی و اجتماعی پیشرفت داشته است یا خیر.
رئیس سازمان اوقاف در ادامه به اقدامات سازمان در زمینه اسناد موقوفه اشاره کرد و گفت: بررسی کنید که چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته و چگونه میتوان سرعت روند سنددار شدن موقوفات را افزایش داد. همچنین باید اطلاعرسانی در خصوص فعالیتهای جدید سازمان، به ویژه در حوزههای دانشبنیان و پروژههای ملی، صورت گیرد.
خاموشی در پایان خاطرنشان کرد: وقف، اموال خصوصی هستند که در جهت خدمت به جامعه و در راستای اهداف اسلامی به کار گرفته میشوند. این اموال تحت نظارت متولیان قرار دارند و اگر متولی مشخص نباشد، در اختیار ولی فقیه قرار میگیرد.
دوازدهمین دوره آموزش تخصصی کارشناسان روابط عمومی ستاد و ادارات کل اوقاف سراسر کشور از تاریخ 6 تا 9 آذرماه در مشهد مقدس برگزار میشود. در این دوره، اساتید محترم آرزو حشمتی و محمدرضا برزویی، اعضای هیئت علمی دانشگاه، به مباحث «روابط عمومی و کاربرد رسانههای اجتماعی» و «سواد رسانهای با تأکید بر سواد مجازی» خواهند پرداخت.
انتهای پیام/