لزوم بازنگری در یارانه‌های انرژی با هدف استفاده بهینه از منابع

نایب رئیس اتاق ایران گفت: پرداخت مستقیم و نقدی یارانه انرژی به مردم می‌تواند آثار تورمی گسترده‌ای به همراه داشته باشد. پیام باقری نائب رئیس اتاق بازرگانی در یک گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص توزیع عادلانه یارانه انرژی گفت: در شرایط اقتصادی کنونی کشور، توجه به استفاده بهینه از

کد خبر : 196976
تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 آوریل 2025 - 16:52
لزوم بازنگری در یارانه‌های انرژی با هدف استفاده بهینه از منابع


نایب رئیس اتاق ایران گفت: پرداخت مستقیم و نقدی یارانه انرژی به مردم می‌تواند آثار تورمی گسترده‌ای به همراه داشته باشد.

پیام باقری نائب رئیس اتاق بازرگانی در یک گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در خصوص توزیع عادلانه یارانه انرژی گفت: در شرایط اقتصادی کنونی کشور، توجه به استفاده بهینه از منابع امری ضروری به نظر می‌رسد؛ چرا که با محدودیت‌های موجود در منابع، باید بهره‌وری در بخش‌های مختلف شکل گیرد.
وی افزود: چگونگی توزیع یارانه‌های انرژی نیازمند بازنگری جدی است، بخش قابل‌توجهی از این یارانه‌ها در قالب انواع حامل‌های انرژی میان مردم توزیع می‌گردد. هرچند، انتقال این یارانه‌ها به انتهای زنجیره مصرف، یکی از راهکار‌هایی است که از سوی اقتصاددانان مورد توجه قرار گرفته، اما نکته حائز اهمیت در این میان، روش‌ها و مدل‌های اجرای این سیاست است. باید در نظر داشت که پرداخت یارانه‌های نقدی به مردم، می‌تواند منجر به ایجاد تورم در کشور شود. از این رو، ضروری است منابع آزادشده از محل یارانه‌ها به حوزه زیرساخت‌های کشور تخصیص یابد.

باقری گفت: در صورتی که بخشی از این منابع قرار است در اختیار عموم مردم قرار گیرد، این پرداخت باید در قالب الگو‌های مشخصی انجام شود؛ به گونه‌ای که سهمیه‌ی یارانه‌ای مردم قابلیت مبادله داشته باشد و به عنوان یک سهمیه مشخص تلقی شود. زیرا پرداخت مستقیم و نقدی می‌تواند آثار تورمی گسترده‌ای به همراه داشته باشد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی درنهایت افزود: راهکار اصلی در این زمینه، طراحی مدل‌ها و رویه‌هایی است که بتوانند نظام بازتوزیع یارانه‌ها را به‌گونه‌ای سامان دهند که بخش اصلی آن به توسعه زیرساخت‌های کشور اختصاص یابد و سهم مردم نیز از طریق بستری مشخص، قابلیت تبادل داشته باشد تا از فشار‌های تورمی جلوگیری شود.



منبع

برچسب ها :

ناموجود