فناوری یا ترور؟ استفاده شیطانی اسراییل از “هوش مصنوعی”

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شاید نخستین بار که سه عبارت هوش مصنوعی، ترور و اسرائیل در کنار هم، ملت ایران را داغدار کرد، شهادت شهید دکتر حاج محسن فخری‌زاده بود. از آن زمان، رژیم کودک‌کش اسرائیل بیش از پیش به این پیوند نامشروع فناوری و ترور افتخار کرده است. پس از ترورهای بی‌شرمانه‌

کد خبر : 117066
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴
فناوری یا ترور؟ استفاده شیطانی اسراییل از “هوش مصنوعی”


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شاید نخستین بار که سه عبارت هوش مصنوعی، ترور و اسرائیل در کنار هم، ملت ایران را داغدار کرد، شهادت شهید دکتر حاج محسن فخری‌زاده بود.

از آن زمان، رژیم کودک‌کش اسرائیل بیش از پیش به این پیوند نامشروع فناوری و ترور افتخار کرده است.

پس از ترورهای بی‌شرمانه‌ اخیر، به‌ویژه سرک‌کشیدن پهپاد هوشمند ارتش اسرائیل در لحظات آخر نبرد، مجاهد کبیر شهید حاج یحیی سنوار، به‌عنوان یک پژوهشگر هوش مصنوعی احساس وظیفه کردم تا قلمم را به خون شهدای مقاومت مطهّر کنم و چند کلمه‌ای در خصوص راهبرد اسراییل در مواجهه با هوش مصنوعی به رشته‌ تحریر در آورم.

راهبرد اسراییل در مواجهه با هوش مصنوعی

شاید برای شما شگفت‌آور باشد که رتبه رژیم اشغالگر در زمینه علمی هوش مصنوعی در دو دهه‌ اول قرن 21 رو به افول بوده است. به‌طوری که در سال 2000، این کشور در رتبه 18 جهان قرار داشت، در سال 2005 به رتبه 20، در سال 2010 به رتبه 33، در سال 2015 به رتبه 37 و در سال 2020 به رتبه 52 سقوط کرد.

اگرچه این رژیم توانسته است در سه سال اخیر رتبه علمی خود در حوزه هوش مصنوعی را به پلّه 41 جهان برساند اما روشن است که راهبرد این رژیم در این زمینه، برتری علمی نیست. بلکه همواره سعی می‌کند از دانشمندان تربیت‌شده و دانش تولید شده توسط کشورهای دیگر به‌منظور تقویت صنعت دفاعی خود که حیثیت و ناموس این رژیم نامشروع را تشکیل می‌دهد، بهره‌برداری کند.

اسرائیل و تبرّج در هوشمندی صنایع نظامی

اسرائیل در آشکارسازی عزم خود برای استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در میدان جنگ در کشورهای مختلف، کم‌نظیر است. افسران عالی‌رتبه‌ این رژیم در نیروهای دفاعی (IDF) به استفاده رو به رشد از این ابزارها به عنوان بخشی از زرادخانه‌ نظامی اسرائیل اذعان دارند.

ارتش اسرائیل از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای نیازهای دفاعی، فرماندهی، کنترل، جمع‌آوری، پردازش و مدیریت داده‌ها و همچنین برای اهداف تهاجمی بهره‌برداری می‌کند. دولت اسرائیل یک کنش‌گر فعال در زمینه فناوری است و از قابلیت‌های خود به عنوان بخشی از بسته‌ ابزار دیپلماتیکش استفاده می‌کند. این رژیم در تلاش است که خود را به عنوان یک رهبر در طراحی حاکمیت فناوری بین‌المللی معرفی کند.

ارتش اسرائیل از برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی در ساحت‌های مختلف استفاده کرده است که هر کدام به نوعی در تهاجم و حملات وحشیانه به مردم و کودکان غزه، با تجزیه و تحلیل داده‌ها و اطلاع‌رسانی به اتاق جنگ، کاربرد داشته است.

در این خصوص سامانه‌های متعددی وجود دارد که بخشی از مهمترین آنها عبارتند از:

سامانه‌ تدافعی و تهاجمی کیمیاگر (ChemistAI) با قدرت شناسایی اهداف و اطلاع‌رسانی سریع در مورد حرکات مشکوک، یکی از ابزارهای کلیدی در arsenal نظامی رژیم صهیونیستی است.

سامانه دفاعی لبه‌ همه‌سونگر (Edge 360) مبتنی بر هوش مصنوعی و با قابلیت شناسایی حرکات از زوایای مختلف، به اپراتورها در کنترل مرزها کمک می‌کند و به‌طور مؤثری تهدیدات را شناسایی می‌کند.

سامانه کارخانه آتشیا (Fire Factory) قادر است مجموعه داده‌های گسترده‌ای از جمله داده‌های تاریخی در مورد اهداف ضربتی قبلی را تجزیه و تحلیل کند. این سامانه امکان محاسبه مقادیر مهمات مورد نیاز، پیشنهاد زمان‌بندی بهینه و اولویت‌بندی و تخصیص اهداف را فراهم می‌آورد.

سامانه انجیل (Gospel) با توانایی بهبود توصیه‌های نظامی خودکار به سیستم‌ها و شناسایی اهداف کلیدی، نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های نظامی ایفا می‌کند.

سامانه بافنده‌ آتش (Fire Weaver) یک ابزار هوشمند است که حس‌گرهای جمع‌آوری اطلاعات را به سلاح‌های مستقر در میدان پیوند می‌دهد و قابلیت‌های شناسایی و درگیری هدف را تسهیل می‌کند.

سامانه هوشمند اسطوخودوس (Lavender) نیز با قابلیت مشخص‌کردن عوامل احتمالی مظنون در شاخه‌های نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین به عنوان اهداف بالقوه رژیم اشغالگر، از فناوری‌های پیشرفته و جمع‌آوری اطلاعات بهره می‌برد. به عنوان نمونه، ادعا می‌شود که ارتش اسرائیل برای شناسایی بیش از 37 هزار هدف در غزه از هوش مصنوعی استفاده کرده است همچنین، رژیم صهیونیستی با استفاده از هوش مصنوعی، بیش از 11 هزار خانه مسکونی را هدف جنایات خود قرار داده است.

پهپادهای هوشمند؛ در خصوص پهپادهای مدرن رژیم صهیونیستی، باید گفت که این پهپادها از مهم‌ترین تسلیحاتی هستند که از هوش مصنوعی بهره می‌برند. در حالی که مقامات تل‌آویو ادعا می‌کنند که از این پهپادها تنها برای نظارت و شناسایی پایگاه‌های نظامی استفاده می‌کنند، کاربران نظامی این پهپادها می‌توانند برخی از آن‌ها را که ارتش رژیم برای جستجوی تیراندازان و غیرنظامیان در مناطق متعلق به حماس به کار می‌برد، شخصی‌سازی کنند.

با این حال، برخی از سامانه‌های هوش مصنوعی اسرائیل نیز به درستی عمل نکرده و نتوانسته‌اند اهداف خود را برآورده کنند. به عنوان نمونه، گنبد آهنین، که یک سامانه دفاع موشکی است و به قابلیت‌های حفاظت کامل از زیرساخت‌ها در برابر حملات علیه اسرائیل با استفاده از پدافند هوشمند شناخته می‌شود، در جنگ یک سال گذشته بارها در برابر حملات وعده صادق 1 و وعده صادق 2 و همچنین حملات روزانه جبهه‌ مقاومت، بسیار غیرکارآمد و آسیب‌پذیر ظاهر شده است.

علاوه بر این، در عملیات غرورآفرین حماس در 7 اکتبر، چندین نقطه‌ ضعف عمده سامانه‌های مختلف هوش مصنوعی این رژیم عیان شد. به عنوان مثال، سامانه لبه همه سونگر، که ارتش اسرائیل برای کنترل مرزهای جعلی خود استفاده می‌کند، از کار افتاد و نتوانست شناسایی‌های درست و به‌هنگام را ارائه دهد. این واقعیت، نقاط ضعف موجود در سامانه‌های هوش مصنوعی رژیم صهیونیستی را به وضوح برجسته کرد.

«من نام لم ینم علیه» «کسی که می‌خوابد باید بداند که دشمنش نیارمیده است»

این روایت نورانی امیرالمؤمنین علیه‌السلام، هرچند به‌هیچ وجه ارتباطی با حماس، حزب‌الله، حوثی‌ها و قدسی‌های همیشه بیدار و جهادگران جبهه مقاومت ندارد اما هشداری است به دانشگاهیان، صنعت‌گران هوش مصنوعی ایران و به ویژه کارگزاران جمهوری اسلامی که باید بیش از پیش بیدار باشند.

رژیم سفاک اسرائیل، با وجود عقب‌گرد در رتبه‌بندی‌های علمی ـ پژوهشی جهانی، با بهره‌گیری از دانشمندان و پیشرفت‌های به‌روز دنیا، رشد چشم‌گیری در صنایع نظامی دانش‌بنیان داشته و از این فناوری‌ها در راستای اهداف شیطانی و جنایات خود در منطقه بهره‌برداری گسترده‌ای کرده است.

بر کسی پوشیده نیست که داشته‌های صنایع دفاعی و تهاجمی کشور نیز در سال‌های اخیر با بهره‌گیری درست و منطقی از هوش مصنوعی، موفقیت‌های بسیار درخشانی داشته و این پیشرفت‌ها و توانمندی‌ها در حملات اخیر آفندی و پدافندی کاملاً ملموس بوده و قدرت دفاعی کشور را بیش از گذشته به رخ جهانیان کشیده است.

اما علی‌رغم همه این توانمندی‌ها، باید باور کنیم که افق بسیار بلندی برای بهره‌گیری بیشتر کشور از هوش مصنوعی پیش روی ماست. مبادا نسخه‌های دیکته‌شده‌ رتبه‌بندی جهانی و ایجاد یاس و ناامیدی، ما را دل‌مشغول کند.

جمهوری اسلامی ایران باید بنا به خواست و فرمایش مقام معظم رهبری و مبتنی بر سند ملی هوش مصنوعی، در جمع 10 کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و این مسیر را با مدل بومی خود دنبال کند.

این مهم نیازمند عزم ملی و اراده‌ی استوار حاکمیتی است که انتظار می‌رود با برنامه‌ریزی و سازماندهی صحیح و تدوین برنامه‌های اجرایی دقیق این سند ارزشمند، زمینه رشد و بالندگی این حوزه در صنایع مختلف، به‌خصوص صنایع دفاعی و نظامی را بیش از گذشته فراهم کرده و شاهد نقش‌آفرینی جدی و اثربخش جوانان نخبه و اندیشمند کشور در این عرصه باشیم.

بهروز مینایی؛ دبیر ستاد فناوری‌های هوش مصنوعی، لیزر و کوآنتوم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود