فعالان حوزه فناوری سریعترین رشد ثروت را داشته اند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آماری که اخیراً از سوی یک بانک سوئیسی منتشر شده، نشان‌می‌دهد که مجموع ثروت میلیاردر‌های دنیا جهش بزرگی را در ۱۰ سال اخیر شاهد بوده است. بانک UBS سوئیس که بزرگ‌ترین بانک این کشور به‌شمار می‌رود در تازه‌ترین آمار خود، میزان رشد ثروت میلیارد‌های جهان را مشخص کرده است.

کد خبر : 123883
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵
فعالان حوزه فناوری سریعترین رشد ثروت را داشته اند


فعالان حوزه فناوری سریعترین رشد ثروت را داشته اند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آماری که اخیراً از سوی یک بانک سوئیسی منتشر شده، نشان‌می‌دهد که مجموع ثروت میلیاردر‌های دنیا جهش بزرگی را در ۱۰ سال اخیر شاهد بوده است.

بانک UBS سوئیس که بزرگ‌ترین بانک این کشور به‌شمار می‌رود در تازه‌ترین آمار خود، میزان رشد ثروت میلیارد‌های جهان را مشخص کرده است. طبق ارقام منتشر شده از سوی این نهاد، تعداد میلیاردر‌ها از ۱۷۵۷ نفر در ۱۰ سال قبل، به ۲۶۸۲ نفر رسیده است. البته بیشترین تعداد میلیارد‌ها برای سال ۲۰۲۱ بوده که رقم ۲۶۸۶ نفر را به‌ثبت رسانده‌است.

کل ثروت میلیاردر‌های سراسر دنیا چقدر است؟

میلیاردر‌ها در ۱۰ سال گذشته، نه‌تن‌ها افزایش پیدا کرده‌اند، بلکه موفقیت زیادی هم در جذب نقدینگی بازار‌های مالی داشته‌اند. مجموع ثروت آنها در سال ۲۰۱۵ حدود ۶.۳ میلیارد دلار بوده، ولی اکنون این رقم به ۱۴ تریلیون دلار رسیده است. سریع‌ترین رشد ثروت هم برای فعالان حوزه فناوری بوده است که بالاتر از سرمایه‌گذاران صنعتی قرار گرفته‌اند. مجموع ثروت میلیاردر‌های فناوری در سال‌های اخیر حدود ۳ برابر شده و از رقم ۷۸۸.۹ میلیارد دلار به ۲.۴ تریلیون دلار رسیده است.

بانک UBS ادعا دارد که میلیاردر‌های حوزه فناوری در ابتدای یک دهه گذشته، روی تجارت آنلاین، شبکه‌های اجتماعی و پرداخت دیجیتال تمرکز داشته‌اند؛ درحالی‌که اکنون بیشتر به هوش مصنوعی، امنیت سایبری، فینتک، پرینت سه‌بعدی و رباتیک توجه دارند. از دیگر نکات جالب سالنامه تازه منتشر شده، کاهش سرعت افزایش ثروت از سال ۲۰۲۰ بوده که سهم زیادی از آن، به‌دلیل ناکامی میلیاردر‌های چینی است. آمار‌ها نشان می‌دهند که تا قبل از سال ۲۰۲۰، مجموع ثروت آنها حدود ۱۰ درصد رشد سالانه را شاهد بوده؛ اما پس از این تاریخ تنها به یک درصد در سال رسیده است.

نقش کارآفرینان فناوری در اقتصاد جهانی

کارآفرینان فناوری نقش فزاینده‌ای را در سراسر اقتصاد جهانی ایفا کرده‌اند. این امر منجر به رشد سریع ثروت میلیاردر‌های فناوری شده است و از ۷۸۸.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۲.۴ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۴ سه برابر شده است.

در سال‌های قبل، میلیاردر‌های جدید تجارت الکترونیک، رسانه‌های اجتماعی و پرداخت‌های دیجیتال را تجاری کردند. اخیراً آنها رونق هوش مصنوعی مولد را مهندسی کردند و در عین حال امنیت سایبری، فین تک، چاپ سه بعدی و روباتیک را نیز توسعه دادند. میلیاردر‌های صنعتی ثروت خود را از ۴۸۰.۴ میلیارد دلار به ۱.۳ تریلیون دلار افزایش دادند، زیرا کشور‌ها برای تقویت مزیت رقابتی خود، به ویژه در اقتصاد سبز، برای مقابله با چالش‌های جمعیتی و حمایت از روند اقتصادی تجدید حیات سرمایه گذاری کردند. مداخلات سیاست صنعتی برای کسب و کار‌های پیشرفته فناوری مانند هوافضا، دفاع و وسایل نقلیه الکتریکی مفید است.

در حالی که تفاوت‌های منطقه‌ای در ۱۰ سال گذشته پدیدار شده‌اند، کارآفرینان فناوری نقش فزاینده‌ای را در سراسر اقتصاد جهانی ایفا کرده‌اند. این امر منجر به رشد سریع ثروت میلیاردر‌های فناوری شده است که از ۷۸۸.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۲.۴ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است. اخیراً آنها رونق هوش مصنوعی مولد را مهندسی کردند و در عین حال امنیت سایبری، فین تک، چاپ سه بعدی و روباتیک را نیز توسعه دادند.

میلیاردر‌های صنعتی ثروت خود را به دومین میزان – از ۴۸۰.۴ میلیارد دلار به ۱.۳ تریلیون دلار – افزایش داده اند، زیرا کشور‌ها استراتژی صنعتی خود را در رقابتی برای تیزتر کردن مزیت رقابتی خود، به ویژه در اقتصاد سبز، برای مقابله با چالش‌های جمعیتی و مقابله با چالش‌های جمعیتی به کار گرفته اند. از روند بازسازی حمایت کنید. مداخلات سیاست صنعتی به نفع کسب‌وکار‌های فناوری پیشرفته مانند هوافضا، دفاع و وسایل نقلیه الکتریکی است.

در نهایت، میلیاردر‌های بخش مواد – از جمله استخراج مواد خام، کالاها، کشاورزی، انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر – سومین عملکرد قوی را ثبت کردند که از ۷۱۸.۱ میلیارد دلار به ۱.۸ تریلیون دلار افزایش یافت. رقابت برای کالا‌ها در مراحل اولیه انتقال انرژی سبز تشدید شده است.

همانطور که تعداد کمی از سهام بزرگ فناوری ایالات متحده نسبت به ۱۰ سال پیش دارای مقدار بیشتری از ارزش بازار سهام جهانی هستند، ثروت میلیاردر‌ها نیز نسبتاً بیشتر متمرکز شده است.

با بازتاب بازار‌های سهام، بخشی از توضیح در تکامل کسب و کار‌های فناوری در حال توسعه هوش مصنوعی و نوآوران پشت سر آنها نهفته است. در نتیجه، میلیاردر‌های فناوری در حال حاضر بالاترین میانگین ثروت را با ۷۰.۶ میلیارد دلار دارند. با این حال، تعداد نسبتا کمی از آنها وجود دارد.

اما حتی فراتر از میلیاردر‌های فناوری، ثروت تا حدودی متمرکزتر می‌شود. در سال ۲۰۱۵، ۱۰۰ میلیاردر ثروتمند، ۳۲.۴ درصد از کل ثروت میلیاردر‌ها را تشکیل می‌دادند.

آن را با سال ۲۰۲۴ مقایسه کنید، زمانی که ۱۰۰ نفر برتر ۳۶ درصد بودند. جای تعجب نیست که آمریکای شمالی میزبان بیشترین درصد از ۱۰۰ تا ۴۳ درصد برتر ساکن در آنجا است. تنها ۲۱ درصد در اروپای غربی، ۱۵ درصد در آسیای جنوب شرقی (از جمله هند) و ۸ درصد در چین زندگی می‌کنند.

بنیانگذاران رویایی با اعتقاد به فناوری بالا

جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، بنیانگذار شرکت نیمه هادی در هسته رونق هوش مصنوعی، چشم انداز را در نظر بگیرید.

برخلاف برخی دیگر از مدیران عامل فناوری که تنوع زیادی داشتند، هوانگ از زمان تأسیس شرکت در سال ۱۹۹۳، ثروت انویدیا را بر روی واحد‌های پردازش گرافیکی (GPU) به اشتراک گذاشته است.

این امر نوسانات قابل توجهی را در طول مسیر به همراه داشته است، اما در نهایت منجر به این شد که انویدیا تا اکتبر ۲۰۲۴ دارای ارزش بازار بیش از ۳ تریلیون دلار باشد، در حالی که هوانگ و چند تن از همکارانش را میلیاردر کرد.

چنین اعتقاد دوراندیشی از ویژگی‌های موفق‌ترین مدیران عامل فناوری است. به استیو جابز، یکی از بنیانگذاران اپل، یا مارک زاکربرگ، مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران متا پلتفرم، والدین پلتفرم رسانه اجتماعی فیس بوک فکر کنید. مانند هوانگ، هر دوی آنها ایده‌های روشنی در مورد نحوه ارائه خدمات به بازار‌های قابل آدرس دهی بزرگ داشتند و آینده شرکت‌های خود را در آنها به خطر انداختند.

در مورد جابز، او این کار را با عرضه آیفون در سال ۲۰۰۷ انجام داد که انقلابی در تلفن همراه ایجاد کرد، ۲.۳ میلیارد دستگاه فروخت و باعث رشد سود اپل در ۱۵ سال گذشته شد. زاکربرگ در سال ۲۰۱۲ تصمیم گرفت اینستاگرام را با مبلغ ۱ میلیارد دلار خریداری کند که در آن زمان به عنوان یک قیمت گزاف تلقی می‌شد. با این حال، از آن زمان به بعد، اپلیکیشن اشتراک‌گذاری عکس و ویدیو نقشی حیاتی در رشد متا داشته است.

با بازگشت به انویدیا، برخلاف رقبای خود، هوانگ تصمیم گرفت به واحد‌های پردازش مرکزی (CPU) که پایه و اساس پردازش‌های اولیه محاسباتی و نرم‌افزاری را فراهم می‌کردند، منشعب نشود. در طول سال‌ها، این استراتژی به اثبات رسیده است: توانایی GPU در ارائه تصاویر و انجام محاسبات همزمان، آنها را به تراشه انتخابی برای نوآوری‌هایی مانند بیت کوین تبدیل کرده است. اخیراً، پردازنده‌های گرافیکی انویدیا به ابزاری برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مولد تبدیل شده‌اند.

با این حال، وجه معکوس اعتقاد، ریسک است. به عنوان مثال، هنگامی که قیمت سهام انویدیا در روز پس از گزارش درآمد‌های سه ماهه ناامیدکننده در پایان آگوست ۲۰۲۴، ۶ درصد کاهش یافت، تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازار شرکت کاسته شد و ثروت هوانگ و همکاران میلیاردر او را تخریب کرد. آنها مانند سایر بنیانگذاران فناوری، بسیاری از این نوسانات را در تعقیب چشم انداز خود پشت سر گذاشته اند.

آنچه در پیش است

با نگاهی به ۱۰ سال آینده، میلیاردر‌ها با دنیای نامشخصی روبرو هستند. واضح است که دولت‌ها باید دقت مالی را با الزامات هزینه‌های فزاینده، به‌ویژه در کشور‌های مرتبط با جمعیت پیر، متعادل کنند. در عین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی همچنان بالا خواهد ماند و موانعی بر سر راه تجارت بین المللی وجود دارد. در مقابل این پس‌زمینه، کارآفرینان میلیاردر به ویژگی‌های متمایزی که در شماره قبلی این گزارش به‌عنوان کلید موفقیت آنها شناسایی شده است، نیاز دارند: ریسک‌پذیری هوشمند، تمرکز تجاری و عزم راسخ.

با آموختن از ۱۰ سال گذشته این گزارش، میلیاردر‌های ریسک‌پذیر احتمالاً در خط مقدم ایجاد دو صنعت مرتبط با فناوری در آینده هستند که در حال شکل‌گیری هستند: هوش مصنوعی مولد و انرژی‌های تجدیدپذیر/برق. گزارش امسال نشان می‌دهد که چگونه بنیان‌گذاران مدیرعامل فناوری در حال حاضر پیشتاز هستند و دیدگاه‌های خود را با اعتقاد بالا و تمایل به ریسک دنبال می‌کنند.

در دنیایی که خانواده‌های میلیاردر‌ها پیچیده‌تر و متحرک‌تر هستند، برنامه‌ریزی ثروت به تکامل خود ادامه خواهد داد. این امر همچنان بر سادگی تأکید می‌کند که به خانواده‌های چندلایه‌ای که در سرتاسر جهان زندگی می‌کنند، انعطاف‌پذیری لازم را می‌دهد، که ممکن است هر از گاهی تصمیم بگیرند کشور را جابجا کنند. اما همچنین تمرکز دقیق تری بر نیاز‌های تک تک اعضای خانواده خواهد بود، با توجه به اینکه هرکسی نقاط قوت و جاه طلبی‌های متفاوتی دارد. حاکمیت خانواده، به ویژه درگیر نسل‌های بعدی، کلیدی باقی خواهد ماند.



منبع

برچسب ها :

ناموجود