فروش بیش از ۹۵ میلیاردی شرکتهای پارکی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهیکی تاش در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری که از صبح امروز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران آغاز به کار کرده است، تعداد پارکهای علم و فناوری کشور را ۵۹ پارک و تعداد واحدهای فناور را ۱۳ هزار و ۳۶۰ واحد عنوان کرد و افزود: ۲۵۵۶
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شهیکی تاش در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری که از صبح امروز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران آغاز به کار کرده است، تعداد پارکهای علم و فناوری کشور را ۵۹ پارک و تعداد واحدهای فناور را ۱۳ هزار و ۳۶۰ واحد عنوان کرد و افزود: ۲۵۵۶ شرکت دانشبنیان در پارکها و مراکز رشد مستقر هستند و در آنها ۱۴۰ هزار نفر در واحدهای فناور مشغول به کار شدهاند.
وی با بیان اینکه در کشور ۲۳ پردیس نوآوری و فناوری دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی تاسیس شده است، اظهار کرد: از این تعداد پارک فناوری، ۷ پارک دستگاهی وابسته به سازمان تات، وزارت نیرو، نفت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی هستند. علاوه بر آن ۲۹ پارک منطقهای، ۱۸ پارک دانشگاهی، یک پارک فناوری خصوصی، یک پارک فناوری وابسته به ریاست جمهوری و یک پارک وابسته به جهاد دانشگاهی است.
شهیکی تاش، بیشترین تعداد پارکهای فناوری را مربوط به تهران با ۱۷ پارک دانست و ادامه داد: همچنین ۴۵ مرکز رشد و ۴ پردیس در شهر تهران راهاندازی شده است.
معاون فناوری وزیر علوم با اشاره به نرخ رشد میزان فروش و صادرات واحدهای فناور مستقر در پارکها و مراکز رشد، ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ مجموع فروش شرکتهای مستقر در پارکها و مراکز رشد بیش از ۹۵ میلیارد تومان بوده و این میزان در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان بوده است.
سرپرست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک فناوری فارس، پارک فناوری آذربایجان شرقی، یزد، سیستان و بلوچستان، سمنان و خراسان رضوی را در رده پارکهای فناوری سطح یک دانست و ادامه داد: توسعه زیرساختهای فناوری، ایجاد حداقل یک الگوی انتشار فناوری و توسعه طرحهای نیمه صنعتی، ایجاد مدلهای مشترک با صنعت و بخشهای تحقیق و توسعه همافزا و گرنتهای صنعتی، همکاری جهت ایجاد پردیسهای صنعتی فناور محور، تقویت ارتباط با صنعت در چارچوب هستههای تحقیق و توسعه و استفاده از ظرفیت نوآوری باز و ایجاد زیرنهادهای زیستبوم مانند دفاتر جذب سرمایهگذار، دفاتر انتقال فناوری از ماموریتهای پارکهای سطح یک است.
وی برنامهریزی برای انتقال فناوری برای یک حوزه پیشران، ایجاد سازمان توسعه و سرمایهگذاری، طراحی و بسترسازی حکمرانی مشارکتی با بخش خصوصی بهصورت مدلهای PPP، پیگیری ایجاد سکوهای تامین مالی، CVC و نوآوری مالی، ایجاد شبکه کارگزاران و برونسپاری فعالیتها، ایجاد زنجیره ارزش راهبردی و شکلگیری حداقل یک خوشه نوآور و پرچمدار و برنامهریزی برای مقایسهپذیر کردن و Scale-up واحدهای فناور را از دیگر ماموریتهای این نوع پارکها ذکر کرد.
شهیکی تاش ۱۹ پارک را از نوع پارکهای سطح ۲ و ۱۸ پارک را از نوع پارک سطح ۳ دانست و یادآور شد: ایجاد آزمایشگاه ساخت سریع (فب لب) از ماموریتهای پارکها است که در این زمینه ۷ پارک علم و فناور کشور اقدام کردهاند. همچنین در زمینه ماموریت توانمندسازی حوزه اقتصاد دیجیتال پارکهای سمنان، ایلام، اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات وارد شدهاند.
معاون فناوری وزیر علوم با تاکید بر ضرورت جهتدهی پارکها و مراکز رشد به سمت پارکهای فناوری نسل ۳، خاطر نشان کرد: در این راستا علاوه بر تخصیص گرنتهای صنعتی و تخصصی اقدام به ایجاد شبکه مشاوران و کارگزاران ملی و شبکه منتورینگ ملی، ایجاد شبکه ملی توسعه بازار و تجاریسازی و ایجاد پایلوتهای اولیه در حوزه TTO، مدرسه اشتغال صنعتی و مدرسههای اقتصاد دیجیتال شده است.
شهیکی تاش با اشاره به برنامههای وزارت علوم برای توسعه فعالیتهای مراکز رشد و با بیان اینکه در حال حاضر ۲۹۷ مرکز رشد و ۹۶ مرکز کارآفرینی و نوآوری در کشور راهاندازی شده است، یادآور شد: در وزارت علوم اقدام به سطحبندی مراکز رشد شد و بر این اساس این مراکز به مراکز توسعه یافته، درحال توسعه، کمتر توسعه یافته و غیرفعال تقسیمبندی خواهند شد.
وی با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و فناوری در سال جاری، گفت: در این رویداد ملی نشستهای B ۲ B برگزار میشود، ضمن آنکه ۵ شرکت هوش مصنوعی، واحدهای فناور برتر حوزه انرژی تجدیدپذیر، واحدهای فناور حوزه فناوریهای آب و واحدهای فناور حوزه اقتصاد دریامحور معرفی میشوند.