غریب آبادی: شورای امنیت باید صهیونیست ها را تحریم کند
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریبآبادی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان، که جهت شرکت در بیست و نهمین نشست سالانه کنفرانس دولتهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی به لاهه – هلند سفر کرده است، در این کنفرانس به سخنرانی پرداخت. اهم اظهارات ایشان در بیست و نهمین کنفرانس سالانه کشورهای
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریبآبادی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان، که جهت شرکت در بیست و نهمین نشست سالانه کنفرانس دولتهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی به لاهه – هلند سفر کرده است، در این کنفرانس به سخنرانی پرداخت.
اهم اظهارات ایشان در بیست و نهمین کنفرانس سالانه کشورهای عضو کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در لاهه به شرح ذیل است:
رژیم صهیونیستی با حمایت بیقید و شرط برخی کشورهای غربی بهویژه آمریکا، به جنایات خود در فلسطین و لبنان همچنان ادامه داده و متاسفانه از مصونیت برخوردار است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد باید برای اعمال تحریمهای مؤثر علیه رژیم صهیونیستی مطابق فصل هفتم منشور سازمان ملل اقدام کند و تمامی دولتها باید از هرگونه همکاری اقتصادی، نظامی و تسلیحاتی با این رژیم خودداری کنند.
استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات شیمیایی و سایر مواد خطرناک، از جمله فسفر سفید و اورانیوم ضعیفشده، علیه مردم بیدفاع فلسطین و لبنان را محکوم میکنیم و از مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی درخواست میکنیم تا تحقیقات جامعی در این زمینه انجام داده و تدابیر لازم را برای حفاظت از قربانیان اتخاذ نماید.
زرادخانه سلاحهای کشتارجمعی رژیم اسرائیل، شامل سلاح شیمیایی، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است. از اینرو، تحقق جهان شمولی کنوانسیون و فشار جامعه بینالمللی به رژیم صهیونیستی جهت الحاق به این کنوانسیون و قرار دادن تمامی تاسیسات شیمیایی خود تحت نظارت سازمان منع سلاحهای شیمیایی ضروری است.
آمریکا تاریخچهای از عدم پایبندی به کنوانسیون دارد و در سال 2003 پس از تهاجم به عراق به بهانه انهدام سلاحهای کشتار جمعی، آمریکا با شرکایش با شش سال تاخیر اقدام به انتقال و انهدام سلاحهای شیمیایی کشف شده در عراق بدون اطلاع سازمان منع سلاحهای شیمیایی نمود.
جمهوری اسلامی ایران در همانند ایام طی سوالاتی، نقض مکرر کنوانسیون توسط آمریکا و شرکایش را به اطلاع این کشور و سایر اعضای این سازمان رسانده است. آمریکا هیچ وقت جواب قانع کنندهای به سوالات اصولی جمهوری اسلامی ایران نداده است.
همچنین جمهوری اسلامی ایران در سال 2004 و 2008، آمریکا را درخصوص نقض کنوانسیون در زمینههای کمک به تسلیحات محرمانه سلاحهای شیمیایی رژیم صهیونیستی و همچنین سایر سلاحهای ممنوعه بر اساس کنوانسیون مورد سوال قرار داد که هیچ وقت جواب قانع کنندهای دریافت نکرد.
این که آمریکا برای انحراف افکار عمومی از استفاده گسترده رژیم صهیونیستی از فسفر سفید ساخت آمریکا و سایر تسلیحات ممنوعه علیه مردم بیگناه غزه و لبنان و استفاده مکرر گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا از جمله داعش در سوریه و عراق، دیگر کشورها را متهم مینماید، مایه تاسف جدی است.
برخی کشورها بویژه آلمان و آمریکا، به عنوان تأمینکنندگان اصلی مواد شیمیایی به رژیم بعث عراق، در جنایات شیمیایی علیه مردم ایران شریک جرم هستند. این کشورها باید به خاطر اقدامات غیرقانونی خود در سطح بینالمللی پاسخگو باشند و نسبت به جبران خسارت قربانیان شیمیایی ایران اقدام کنند.
قربانیان سلاحهای شیمیایی در ایران هنوز از تحریمهای غیرقانونی کشورهای غربی در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی رنج میبرند، سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای حمایت از این قربانیان باید تلاش های جدی و موثری را به عمل آورد.
انتهای پیام/