غریب آبادی: ایران همواره به اصول بشردوستانه پایبند بوده است

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز “کنفرانس بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو” با حضور کاظم غریب آبادی، معاون وزیر امور خارجه و برخی از مسئولین کشوری و همچنین سفرای خارجی در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد. در ابتدا سید علی موسوی، مدیر حقوق

کد خبر : 150175
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۹:۳۹
غریب آبادی: ایران همواره به اصول بشردوستانه پایبند بوده است


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز “کنفرانس بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو” با حضور کاظم غریب آبادی، معاون وزیر امور خارجه و برخی از مسئولین کشوری و همچنین سفرای خارجی در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدا سید علی موسوی، مدیر حقوق بین‌الملل وزارت خارجه گفت: 75 سال است که دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در مسیر رعایت هنجارهای بشردوستانه تلاش می‌کنند. هنوز جامعه جهانی نگران قشاوت‌های ناشی از جنگ است. در طول یک سال گذشته جامعه جهانی شاهد جنایات رژیمی مجعول علیه ملت فلسطین بوده است و نگران کننده‌تر از آن حمایت‌های کشورهای غربی است که از این رژیم به عمل می‌آورند.

در ادامه غریب آبادی، معاون وزیر خارجه در ابتدا با خرسندی از حضور در این نشست گفت: این کنوانسیون‌ها نه تنها پایه گذار حقوق بشردوستانه هستند بلکه نقشی اساسی در رفع رنج‌های مردم در جنگ ایفا کردند.

وی افزود: حقوق بشردوستانه با قبول واقعیت جنگ به منظور کاهش آلام انسان‌ها، جلوگیری از تخریب اموال و پیگرد جنایتکاران جنگی نقشی اساسی در کنترل مخصمات مسلحانه دارد. درگیری‌های مسلحانه همچنان با تعداد بالای مرگ و میر و آوارگان و تخریب خانه‌ها و زیرساخت‌ها همراه است.

 

غریب آبادی گفت: سازمان ملل در احترام به حقوق بشر دوستانه دارای نقش است و کشورها در این راستا باید اقدامات بیشتری انجام دهند. کنوانسیون‌های ژنو در حقیقت پاسخی به نیازهای بشری در شرایط جنگ‌ها بوده است. دیوان بین‌المللی دادگستری در نظر مشورتی خود درباره استقاده از سلاح‌های کشتار جمعی بر تمایز بین نظامیان و غیرنظامیان تاکید کرده است.

معاون وزیر تاکید کرد: ایران همواره به اصول بشردوستانه پایبند بوده و معتقد است نقض آن بر ثبات جهانی تاثیر می‌گذارد. ما معتقدیم اجرای این کنوانسیون‌ها نیازمند تصویب سازوکارهای نظارتی و پاسخگویی به نقض در سطح جهانی می‌باشد. یک کارگروه ویژه در قوه قضاییه برای تهیه پیش نویس قانون جدید تشکیل شده و اعضای آن شامل قضات و وکلا و اعضای وزارت خارجه است.

غریب آبادی با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه گفت: جدی‌ترین سیاست‌های ضد حقوق بشردوستانه، اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان است. بی‌تفاوتی در مقابل این جنایات، بی‌تفاوتی در مقابل بشریت است و باعث می‌شود مبانی حقوق بشردوستانه سست و لرزان گردد و باعث شود جنایتکاران دیگر آن را مجوزی قلمداد کنند تا جنایت  خود را علیه دیگران روا دارند.

وی ادامه داد: جهان در حال حاضر با تنش‌های متعدد مواجه است که تلاش‌های معدود و محدود برای آنان ناکافی است. گرسنگی، قحطی، آوارگی و بلایای طبیعی، مهاجرت و پناهجویی بحران‌هایی هستند که به نظر می‌رسد جهان را در بر گرفته‌اند.  برخی کشورها  که مدعی هستند، برای پیشبرد سیاست‌های خود به استاندارهای دوگانه دست می‌زنند. این استاندارهای دوگانه در زمینه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه وضوح بیشتری دارد.

معاون وزیر خارجه در آخر تاکید کرد: تمامی اعضای کنوانسیون‌ها باید به تعهدات خود پایبند بوده و در برابر نقض‌ها، نه تنها سکوت نکنند بلکه از حقوق انسان‌ها در برابر جنگ‌ها حمایت کنند. ما مسئولیت داریم اطمینان حاصل کنیم هیچ فردی در جنگ‌ها از حقوق خود بی‌بهره نخواهد شد.

در حال تکمیل…

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود