عدالت پروری و اثبات کارآمدی از ویژگیهای وزیر تراز انقلاب برای دولت جدید است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسئله مهم تعیین و تشخیص «مولفههای وزیر تراز» برای دولت چهاردهم و بررسی دیدگاه جریان دانشجویی در این زمینه ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با سیدعلی آیت اللهی بافقی، عضو شورای واحد جهاد اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام، که مشروح آن در
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسئله مهم تعیین و تشخیص «مولفههای وزیر تراز» برای دولت چهاردهم و بررسی دیدگاه جریان دانشجویی در این زمینه ما را بر آن داشت تا گفتوگویی داشته باشیم با سیدعلی آیت اللهی بافقی، عضو شورای واحد جهاد اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام، که مشروح آن در ادامه آمده است.
سیدعلی آیت اللهی در ابتدا گفت: با نزدیک شدن به مراسم تنفیذ و تحلیف رئیس جمهور منتخب و فعالیت شورای راهبری انتخاب اعضا کابینه، کم و بیش گمانهزنیهایی از گزینههای پیشنهادی برای تصدی هر وزارتخانه به گوش میرسد. اما سوالی که مطرح میشود آن است که ویژگیهای یک وزیر مطلوب و تراز برای نظام جمهوری اسلامی ایران چیست تا نظام را در مراحل پنجگانه رسیدن به تمدن نوین اسلامی پیش ببرد؟
گام اول؛ تخصص و کارآمدی
وی ادامه داد: وزرای پیشنهادی در گام اول باید متخصص در آن زمینه بوده و کارآمدی خود را اثبات کرده باشند، برای حل مشکلات کشور، حرفها و راهکارهای جدید و بدیع داشته باشند نه آنکه بخواهند از راههای تجربه شده در سالیان گذشته که بعضا ثمرهای نداشته است دوباره استفاده کنند که مصداق بارز اتلاف نیروی انسانی، وقت و سرمایههای کشور است.
وی افزود: نکته بعدی آن که وزیر مطلوب کسی است که همواره در راستای اعتلای انقلاب اسلامی گام برداشته باشد و در زمانهای خاص، در دام فتنه گران نیفتاده باشد و دلداده غرب و شرق نباشد و تنها به فکر پیشرفت ایران عزیز باشد.
بافقی ادامه داد: مسئله بعدی که باید از ویژگیهای یک وزیر باشد، عدالت پروری است. وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب گفت: “قشر محروم مردم، بلندگو و تریبون ندارند؛ اما قشر مرفه و زرمند و زورمند، هم از تریبونها بناحق استفاده میکنند؛ هم هرجا بخواهند، در بدنهها اعمال نفوذ میکنند و کارشان را پیش میبرند؛ ولی آن قشر محروم زمین میمانند. اهتمام اصلی دولت در همه سیاستهای اجرایی و بخشی، باید رفع محرومیت به نفع ایجاد عدالت باشد.”
دو ویژگی بارز وزیر تراز: عدالت و شجاعت
وی توضیح داد: هرچند در زمینه عدالت نسبت به گذشته پیشرفتهایی صورت گرفته است، اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم و باید وزیر پیشنهادی در برنامههای خود به این مسئله عنایت ویژهای داشته باشد.
وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت بعدی، شجاعت در تصمیمگیری و مقابله با فساد است. وزرای دولت چهاردهم لازم است تا بتوانند تصمیمات قاطع براساس نظرات کارشناسی بگیرند و زد و بندهای سیاسی و یا تعارض منافع اشخاص، تصمیمات آنها را تغییر ندهد.
اگر مردم احساس کنند کارگزاران، از جنس خودشان هستند، بهتر با مسئولین همکاری میکنند و مسئولین نیز خواستهها را بدون واسطه متوجه میشوند.
بافقی گفت: موضوع بعدی آن است که وزیر مطلوب کسی است که علاوه بر توان مدیریتی بالا، پرکار، پرتوان و به معنای واقعی کلمه خستگی ناپذیر باشد و از هیچ تلاشی برای حل مشکلات مردم، دریغ نکند.
ساده زیستی و ارتباط با توده مردم، از دیگر مواردی است که اعضای هیئت دولت چهاردهم لازم است به آن توجه کنند.
سیدعلی آیت اللهی بافقی تاکید کرد: زمانی که مردم احساس کنند کارگزاران، از جنس خودشان هستند، بهتر با مسئولین همکاری میکنند و مسئولین نیز خواستهها و مشکلات مردم را بدون واسطه متوجه میشوند. اشرافی گری و فاصله گرفتن از مردم، تبعاتی به همراه دارد که در برخی از دولتهای پیشین این رویه در پیش گرفته شد و هزینه اصلی آن برای نظام جمهوری اسلامی بود.
پاسخگو بودن، راستگویی، پاکدستی و… از ویژگیهای لازم دیگری است که همه مسئولین باید دارا باشند.
وی در پایان افزود: امید است تا کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، متشکل از افراد متخصص، متعهد، پرتلاش و پاکدست باشد و در راستای منویات رهبر معظم انقلاب در جهت رشد و اعتلای کشور، گام بردارند.