صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف آب با کشت ارقام جدید پنبه

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور، گفت: کشت ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای موجب صرفه جویی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی آب در هکتار می‌شود که در سطح زیر کشت ۱۰۰ هزار هکتاری پنبه حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قربان قربانی، رئیس موسسه تحقیقات

کد خبر : 144581
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۲
صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف آب با کشت ارقام جدید پنبه


رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور، گفت: کشت ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای موجب صرفه جویی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی آب در هکتار می‌شود که در سطح زیر کشت ۱۰۰ هزار هکتاری پنبه حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قربان قربانی، رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور، گفت: با تغییرات اقلیمی و کمبود بارش‌ها و منابع آبی، موسسه تحقیقات پنبه کشور به دنبال معرفی ارقام سازگار با شرایط آب و هوایی پیش رو است که تا چند دهه قبل تنها ۲ رقم پنبه آن هم از نوع دیررس وجود داشت، اما در حال حاضر در نتیجه تحقیقات انجام شده، ۱۶ رقم تجاری پنبه در کشور عرضه می‌شود.

وی افزود: ۱۶ رقم تجاری پنبه متناسب با شرایط آب و هوایی نقاط مختلف کشور و مقاوم به شوری و تنش‌های محیطی است که چهار مورد از این ارقام معرفی شده به کشاورزان با استفاده از فناوری هسته‌ای تولید شده است.

قربانی اضافه کرد: تولید ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای در برابر تغییرات محیطی مقاوم بوده، پرمحصول و باکیفیت بالا هستند همچنین با کشت این ارقام، طول دوره رشد از ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز به ۱۱۰ تا ۱۴۰ روز می‌رسد که این موضوع به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، موجب ۲ بار صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد.

وی تصریح کرد: کشت ارقام پنبه براساس دانش هسته‌ای موجب صرفه جویی در مصرف آب می‌شود و با کاهش دوره رشد محصول، هزینه‌های تولید کاهش یافته و زمین برای کشت بعدی آماده خواهد شد و بهره وری در واحد سطح افزایش می‌یابد.

قربانی به استفاده از پساب‌های تصفیه شده خانگی برای آبیاری مزارع پنبه اشاره کرد و گفت: در شناسایی آفات و بیماری‌های پنبه نیز اقدامات خوبی انجام شده و تلاش ما تداوم شناسایی ارقام جدید پنبه است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود