شکایت 10000 نفر از شرکت فایزر برای تولید داروی سرطان زا
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت فایزر (Pfizer) موافقت کرده است که بیش از 10 هزار پرونده را به اتهام پنهان کردن خطرات سرطانزایی داروی سوزش معده “زانتاک” حل و فصل کند. طبق گزارش بلومبرگ، این شکایتها شامل پروندههایی است که در دادگاههای ایالتی مختلف در سراسر ایالات متحده ثبت شده است؛ یکی از
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت فایزر (Pfizer) موافقت کرده است که بیش از 10 هزار پرونده را به اتهام پنهان کردن خطرات سرطانزایی داروی سوزش معده “زانتاک” حل و فصل کند.
طبق گزارش بلومبرگ، این شکایتها شامل پروندههایی است که در دادگاههای ایالتی مختلف در سراسر ایالات متحده ثبت شده است؛ یکی از تولیدکنندگان زانتاک (سانوفی) با پرداخت بیش از 100 میلیون دلار برای حل و فصل حدود 4000 پرونده موافقت کرده است.
داروی زانتاک که با نام رانیتیدین نیز شهرت دارد، دارویی برای کاهش سطح اسید معده است. این دارو ابتدا توسط شرکت GSK به بازار عرضه شد اما بعداً حقوق آن به شرکتهای بوهرینگر اینگلهایم، فایزر و سانوفی واگذار شد. هر چهار شرکت با شکایات زانتاک روبرو شدهاند و سرطانزایی این دارو را رد کرده بودند.
در سال 2020، سازمان غذا و داروی ایالات متحده از داروسازان خواست تا زانتاک و نسخههای ژنریک آن را پس از یافتن ماده سرطان زا به نام NDMA در نمونههای این دارو، از بازار خارج کنند و بنابراین هزاران شکایت در دادگاههای فدرال و ایالتی علیه فایزر و GSK شروع شد.
در سال 1399 نیز سازمان غذا و داروی ایران با ابلاغ نامهای به شرکتهای دارویی، خواستار توقف تولید و توزیع اشکال دارویی رانیتیدین در کشور شد.
انتهای پیام/