سه گام ثبت نشریه/ چگونه یک نشریه دانشجویی ثبت کنیم؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مبینا حسینی‌فرد: وارد فضای دانشگاه شدید و می‌خواهید یک فعال دانشجویی باشید. هزاران حرف و نظر و ایده دارید و حتی یک تیم همراه، اما تریبونی برای بیان نظرات خود درباره مسائل مختلف کشور در حوزه مورد علاقه‌تان نمی‌یابید. دست به قلم هستید، اما نمی‌دانید چه‌طور می‌توانید نوشتن را آغاز کنید

کد خبر : 123077
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
سه گام ثبت نشریه/ چگونه یک نشریه دانشجویی ثبت کنیم؟


سه گام ثبت نشریه/ چگونه یک نشریه دانشجویی ثبت کنیم؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مبینا حسینی‌فرد: وارد فضای دانشگاه شدید و می‌خواهید یک فعال دانشجویی باشید. هزاران حرف و نظر و ایده دارید و حتی یک تیم همراه، اما تریبونی برای بیان نظرات خود درباره مسائل مختلف کشور در حوزه مورد علاقه‌تان نمی‌یابید. دست به قلم هستید، اما نمی‌دانید چه‌طور می‌توانید نوشتن را آغاز کنید که جز خودتان، افراد دیگری هم صدای شما را بشنوند. اگر با شنیدن گزاره‌های بالا، یاد خودتان افتادید؛ این مطلب برای شماست.  

نخستین پاسخ؛ فعالیت در حوزه نشریات دانشجویی است. فعالیت در این حوزه با نوشتن، آغاز می‌شود و در صورت علاقه می‌تواند شما را صاحب‌امتیاز، مدیر مسئول یا سردبیر یک نشریه دانشجویی کند. حال پرسش اصلی اینجاست «چه‌طور می‌توانیم یک نشریه‌ی دانشجویی ثبت کنیم؟»

نشریه دانشجویی چیست؟

«دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاه» و «قانون مطبوعات» دو متن حقوقی هستند که ما را در چگونگی ثبت یک نشریه دانشجویی یاری می‌کنند. اول باید بدانیم که منظور از نشریه دانشجویی چیست؟ براساس دستورالعملی که ذکر شد نشریه دانشجویی یعنی: «نشریاتی که به صورت دوره‌ای، گاهنامه یا تک شماره یا به صورت الکترونیکی با نام ثابت و تاریخ نشر در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی، اقتصادی، هنری، ادبی و ورزشی توسط هر یک از دانشجوها، تشکل‌ها و نهاد‌های دانشگاهی، استادان و اعضای هیئت علمی یا گروهی از آنها در دانشگاه‌ها منتشر و در محدوده دانشگاه‌ها نیز توزیع می‌شوند.»

گام نخست، مدیر مسئول انتخاب کنید

بعد از آن که با مفهوم نشریه دانشجویی آشنا شدید گام نخست برای ثبت نشریه، تعیین صاحب امتیاز و انتخاب مدیر مسئول است. مدیر مسئول در واقع کسی است که درخواست ثبت نشریه را در پورتال مربوط به دانشگاه خود ثبت می‌کند.

نکته مهم در اینجا شرایط صاحب امتیاز و مدیر مسئول است که در مواد ۱۳ و ۱۴ دستورالعمل مربوطه ذکر شده برای مثال  متقاضی امتیاز نشریه باید یکی از دانشجو‌ها و یا اعضای هیئت علمی به عنوان شخص حقیقی یا شخص حقوقی مانند تشکل‌ها و انجمن‌ها و نهاد‌های مربوط به دانشگاه باشد. اگر دانشجو است محکومیت منجر به توبیخ کتبی و بالاتر نداشته و اگر عضو هیئت علمی است انفصال موقت از خدمت نداشته باشد.

مدیر مسئول نیز علاوه بر دو شرط ذکر شده سابقه مشروطی برای دو نیمسال متوالی یا سه نیم سال متناوب را نداشته و اگر دانشجوی کاردانی و کارشناسی پیوسته است حداقل ۲۸ واحد درسی را گذرانده باشد. عدم شهرت به فساد اخلاقی هم شرط دیگری است که تشخیص آن با کمیته نظارت بر نشریات است.

سه گام ثبت نشریه/ چگونه یک نشریه دانشجویی ثبت کنیم؟

گام دوم، منتظر تایید‌ها باشید
پس از ثبت درخواست در پرتال دانشگاه باید منتظر تایید‌ها باشید. پس از تایید سردبیر، صاحب نشریه و مشاور نشریه نوبت به بررسی درخواست شما در خانه نشریات می‌رسد. پس از آن آموزش و کمیته انضباطی به صورت سیستمی موارد را تایید کرده و نوبت به تعیین جلسه کمیته ناظر می‌رسد.

گام سوم؛ در کارگاه شرکت کنید

درخواست مجوز باید در کمیته ناظر بر نشریات طرح شود و پس از پذیرش، صاحب امتیاز حقیقی، مدیرمسئول و سردبیر باید در دوره کارگاه آموزشی شرکت کنند تا پس از پایان موفقیت آمیز این دوره و اخذ گواهی، مجوز نشریه صادر شود. الیته در عمل در اینباره چندان سختگیری نمی‌شود و حضور در کارگاه‌ها می‌تواند بعد از صدور مجوز باشد.

 کارگاه‌های آموزشی معمولا در هر ترم دو دوره برگزار می‌شوند. زمان تقریبی برگزاری این کارگاه‌ها  آخر مهرماه، آخر آذرماه، آخر بهمن ماه و آخر اردیبهشت ماه است. زمان دقیق برگزاری و اطلاعیه ثبت نام در دوره از طریق سایت معاونت فرهنگی و اجتماعی و سامانه سند اعلام می‌شود.

تبریک! شما یک نشریه دانشجویی ثبت کردید

در پایان، همینطور که مطالعه کردید شما می‌توانید تنها با طی کردن سه گام ساده، انتخاب مدیر مسئول، انتظار برای تایید‌ها و شرکت در کارگاه‌ها نشریه دانشجویی خود را ثبت کنید. در واقع، کار اصلی پس از ثبت نشریه آغاز می‌شود این که نشریه تا چه حد می‌تواند با استفاده از اساتید و دانشجویان و افزایش رشد محتوایی به حیات مطبوعاتی خود ادامه دهد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود