سند مقابله با آلودگیهای پلاستیک تدوین میشود
رئیس هیئتمدیره انجمن ملی پلیمر ایران گفت: قرار است در پنجمین نشست کمیته مذاکرهکننده بیندولتی برای مقابله با آلودگیهای پلاستیک سندی الزامآور تدوین شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «سعید ترکمان» درباره پنجمین نشست سند مقابله با آلودگیهای پلاستیک (INC۵) گفت: پنجمین نشست سند مقابله با آلودگیهای پلاستیک (INC۵) از امروز (پنجم آذر) در بوسان
رئیس هیئتمدیره انجمن ملی پلیمر ایران گفت: قرار است در پنجمین نشست کمیته مذاکرهکننده بیندولتی برای مقابله با آلودگیهای پلاستیک سندی الزامآور تدوین شود.
وی با بیان اینکه این نشست تلاشی جهانی برای مقابله با آلودگیهای پلاستیک است، افزود: جهان بعد از سالها مذاکره به توافق درباره مقابله با آلودگیهای پلاستیک نزدیک شده است. در این نشست کارشناسان سازمان ملل به دنبال محوریت قرار دادن حقوق بشر در سند الزامآور آلودگی پلاستیک هستند.
رئیس هیئتمدیره انجمن ملی پلیمر ایران بیان کرد: جهان به سند مقابله با آلودگی پلاستیک نیاز دارد؛ رویداد INC۵، راهی برای ایجاد بانکهای اطلاعاتی ملی جهت کمک به تصمیم گیران در آلودگی پلاستیک است.
کمیته مذاکرهکننده بیندولتی INC تا کنون چهار نشست تشکیل داده و اکنون پنجمین نشست آن در بوسان کره جنوبی شروع به فعالیت کرده است.
اینکه INC چیست و فلسفه تشکیل آن به چه دلیل است برمیگردد به درخواست انجمن محیط زیست سازمان ملل از مدیر اجرایی برنامه محیط زیست آن سازمان برای تشکیل کمیته گفتگوی بین دولتی (INC) جهت تدوین سند الزام آور قانونی بین المللی برای مقابله با آلودگی ناشی از پلاستیکها.
مقرر شده این نشست ۸ روز در جریان باشد و گفته میشود سند الزام آور در همین نشست نهایی خواهد شد و از این حیث این نشست بسیار مهم ارزیابی میشود.
براساس این گزارش، نخستین جلسه INC-۱ در اروگوئه ۲۰۲۲، دومین جلسه INC-۲ در فرانسه ۲۰۲۳، جلسه سوم INC-۳ در کنیا ۲۰۲۳ و جلسه چهارم INC-۴ در کانادا ۲۰۲۴ برگزار شد. دولت جمهوری اسلامی ایران در تمامی این نشستها نماینده داشته و از نشست سوم، انجمن ملی صنایع پلیمر ایران دارای کرسی بوده است.
حضور نمایندگان انجمن سبب میشود تا منافع و الزامات صنایع تکمیلی در خروجیهای این نشست که یک سند الزام آور قانونی خواهد بود لحاظ شود. به هرحال این موضوع، تاثیر بسیار مهمی بر روند تولید، مصرف، صادرات و واردات کشور دارد. بیش از نیمی از صادرات غیر نفتی کشور بالغ بر ۲۷ میلیارد دلار که شامل صادرات مواد اولیه و محصولات پلیمری است میتواند توسط سند الزام آورقانونی بین المللی که خروجی این اجلاسهاست در معرض خطر قرار میگیرد.