سند راهبردی بومی سازی زنجیره ارزش سلولهای خورشیدی، نیازمند اجرا
کارشناس حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: تاکنون ۴۰ درصد مواد و تجهیزات مربوط به تولید سلولها و صفحات خورشیدی بومی سازی شده و باید سند راهبردی بومی سازی زنجیره ارزش سلولهای خورشیدی اجرا شود. فرناز توتونچیان کارشناس حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با بیان این که فقط چهار تولیدکننده صفحات خورشیدی در کشور
کارشناس حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: تاکنون ۴۰ درصد مواد و تجهیزات مربوط به تولید سلولها و صفحات خورشیدی بومی سازی شده و باید سند راهبردی بومی سازی زنجیره ارزش سلولهای خورشیدی اجرا شود.
فرناز توتونچیان کارشناس حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با بیان این که فقط چهار تولیدکننده صفحات خورشیدی در کشور وجود دارد، گفت: بخش بزرگی از بازار صفحات خورشیدی به محصولات وارداتی خارجی متعلق است.
وی افزود: بر اساس ظرفیتهای فعلی چهار تولیدکننده داخلی، امکان پوشش دادن کل نیاز کشور به صفحات خورشیدی در داخل وجود دارد، اما به دلایل مختلفی هنوز واردات این محصولات به ویژه از چین با قیمتهای بسیار پایین انجام میشود.
این کارشناس حوزه انرژیهای تجدیدپذیر بیان کرد: تولیدکنندگان داخلی هم اکنون صفحات خورشیدی را با آخرین فناوری بروز دنیا یعنی فناوری ۲۰۲۳ تولید میکنند و حتی امکان تولید این صفحات بدون حضور نیروی انسانی را دارند.
وی با اشاره به این که امکان تولید سلولهای خورشیدی هم از یک سال پیش در کشور فراهم شده و در حال بروزرسانی فناوری هستیم، اضافه کرد: بخشی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سلولها و صفحات خورشیدی در چهار شرکت داخلی، از خارج کشور تأمین میشود و قریب به ۴۰ درصد صفحات خورشیدی تاکنون داخلی سازی شده اند و در افق یک ساله قرار است این عدد به ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش یابد و امیدواریم که در افق کمتر از ۵ ساله این عدد به بالای ۹۰ درصد برسد.
توتونچیان با اشاره به مصوبه اسفند سال گذشته هیئت وزیران برای بومی سازی ۱۰۰ درصدی فناوری ساخت صفحات خورشیدی در داخل کشور، گفت: سند راهبردی بومی سازی زنجیره ارزش انرژی خورشیدی به تصویب هیئت وزیران رسید، اما با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد و دولت تغییر کرد، پیشرفتی در اجرای آن حاصل نشده است.