سامانه “دستیار هوشمند تنقیح قوانین” بهره برداری شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نسخه آزمایشی سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین که با همکاری مرکز پژوهشهای و معاونت قوانین و با حمایت و هدایت رئیس مجلس در دوره یازدهم به سرانجام رسیده است، با حضور محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در غرفه مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه در نمایشگاه اینوتکس
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نسخه آزمایشی سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین که با همکاری مرکز پژوهشهای و معاونت قوانین و با حمایت و هدایت رئیس مجلس در دوره یازدهم به سرانجام رسیده است، با حضور محمدباقر قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در غرفه مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه در نمایشگاه اینوتکس آغاز به کار کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز (جمعه، 21 اردیبهشت ماه1403) با حضور در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در جریان روند اقدامات صورت گرفته برای سامانه تنقیح قوانین با هوش مصنوعی که به با همکاری مرکز پژوهشها و معاونت قوانین در مجلس یازدهم به سرانجام رسید، قرار گرفت.
در بدو ورود رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان به غرفه مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه در این نمایشگاه، بهرهبرداری از سامانه دستیار هوشمند تنقیح قوانین اعلام شد و مدیران و کارشناسانی از مرکز پژوهشها و معاونت قوانین مجلس به ارائه و معرفی این سامانه و کارکرد آن پرداختند.
بابک نگاهداری؛ رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص این سامانه گفت: زمینه تنقیح قوانین، بیش از 6 دهه پیش از سوی اداره حقوقی قوه قضاییه آغاز و در دهه 1350 در سازمان تنقیح قوانین و مقررات کشور و پس از انقلاب نیز در معاونت حقوقی ریاست جمهوری و معاونت قوانین مجلس از سال 1389 در نظام حقوقی کشور مطرح و مورد بررسی قرار گرفته بود که مسیر طولانی این اقدام باعث شد تا مرکز پژوهشهای مجلس، در دوره یازدهم مجلس با حمایت و هدایت جناب آقای دکتر قالیباف، ریاست محترم مجلس، اقداماتی راهگشایی را در این زمینه به کار بگیرد.
وی در تشریح روند عملیاتی این سامانه عنوان کرد: با وجود چالشها، نواقص و مشکلات متعدد، در فاز نخست این سامانه، براساس بانک دادههای قوانین و مقررات مرکز پژوهشهای مجلس الگوی استخراج شده در امر تنقیح قوانین و مقررات به صورت آزمایشی اجرا و خروجیهای آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس یادآور شد: در مرحله دوم این اقدام، طراحی مدل کدگذاری هوشمند تمامی قوانین، ارائه مدل نسخ ضمنی برای همه کدها، طراحی سامانه جامع هوشمند و تعاملی قوانین، تطبیق هوشمند طرحها و لوایح با قوانین و طراحی مدل تنظیم هوشمند قوانین جامع، در دستور کار قرار گرفت.
نگاهداری با تأکید بر اینکه این سامانه به شکلی بومی و مناسب با نظام حقوقی ایران طراحی شده است، یادآور شد: خروجیهای علمی چندگانه این پروژه در قالب کتابهایی به زودی منتشر خواهد شد و این مهم میتواند نخستین گامها در مسیر پیش روی نظام حقوقی ایران باشد.
بنابراین گزارش تنقیح قوانین یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری درباره قوانین موجود کشور بوده است که پس از 6 دهه، مجلس یازدهم توانست با تکیه بر اصل هوشمندسازی این مهم را با استفاده از هوش مصنوعی در قالب یک سامانه هوشمند راه اندازی کرده تا تنقیح قوانین انجام پذیرد.
انتهای پیام/