سال «۲۰۲۵»، مسائل بانکی بین ایران و روسیه حل می‌شود

سفیر ایران در روسیه در گفتگو با شبکه خبر؛ کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در گفتگو با شبکه خبر به تشریح ابعاد مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه پرداخت. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در گفتگو با شبکه خبر، مسائل مالی، اقتصادی و راهبردی تهران و مسکو را

کد خبر : 148924
تاریخ انتشار : یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
سال «۲۰۲۵»، مسائل بانکی بین ایران و روسیه حل می‌شود

سفیر ایران در روسیه در گفتگو با شبکه خبر؛

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در گفتگو با شبکه خبر به تشریح ابعاد مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در گفتگو با شبکه خبر، مسائل مالی، اقتصادی و راهبردی تهران و مسکو را بازگو کرد.

بخش اقتصادی به ویژه در حوزه بانکی و همچنین در حوزه حمل و نقل چه تاثیری در خنثی کردن اثر تحریم‌ها در کشور ما و در روسیه خواهد داشت؟

جلالی: این معاهده معاهده جامعی است و همکاری‌های ما با روسیه امروز در حال گسترش است. یکی از همکاری‌هایمان در حوزه پولی و بانکی است. برای اینکه ما بتوانیم تجارت و مبادلات کالا و تجارت را در داخل ایران و روسیه افزایش بدهیم، کارگروه پولی و بانکی ما چند سالی است که تشکیل شده مرتباً این گفتگوها دارد انجام می‌شود که آخرینش هم همین روز پنجشنبه گذشته جناب آقای دکتر فرزین رئیس محترم کل بانک مرکزی با رئیس کل بانک مرکزی روسیه جلسه طولانی را داشتند. پیام رسان‌های محرمانه‌مان با همدیگر متصل شد و عملاً روابط بانکی ما نیاز به سوئیفت نداریم. برنامه این است که پیام رسان‌های محرمانه را بتوانیم به سایر کشورهای همراه و دوست خودمان هم گسترش بدهیم. 

گفته شده کارت‌های عضو شتاب ما در خودپردازهای روسیه غعال شده، آیا کارت‌های بانکی روسیه نیز در ایران فعال می‌شود؟

جلالی: بله. کارت روسیه هم انشاالله در نیمه اول سال ۲۰۲۵ در ایران فعال خواهد شد که این هم یک گام دوم و بسیار خوبی است و همچنین بحث پیمان پولی است که بین دو کشور منعقد شده و این هم کار بسیار بزرگ و خوبی است که داریم انجام می‌دهیم. من فکر می‌کنم که سال ۲۰۲۵ سالی است که مسائل بانکی بین دو کشور می‌تواند بسیار حل شود و سطح همکاری‌های بانکی مان ارتقا پیدا کند.

بحث کریدور و متصل شدن از شمال به جنوب به آب‌های گرم در خلیج فارس، چه اهمیتی برای روس‌ها دارد؟ 

جلالی: روسیه عمده مراوداتش از طریق دریای سیاه انجام می‌شد و طبعاً با توجه به همین تحولاتی که اتفاق افتاد جنگ اوکراین اساساً برای این هست که روسیه از دریای سیاه نتواند استفاده مطلوبی ببرد. یعنی روسیه عملاً دچار یک خفگی ژئوپلوتیکی شده و طبعاً نیازمند است که به راه‌های جدیدی دسترسی پیدا کند. اگر به نقشه دنیا نگاه کنیم بهترین مسیر می‌تواند مسیر ایران باشد. از سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ بحث کوریدور شمال و جنوب مطرح بود. کریدور شمال و جنوب معنایش این است که یک کالایی که می‌خواهد از شرق آسیا، ۱۷ هزار کیلومتر راه را بپیماید تا به اروپا برسد اما از مسیر ایران و روسیه با مساحت ۷۰۰۰ کیلومتر می‌تواند به اروپا برسد. پس ما اگر کریدور شمال و جنوب را به نتیجه برسانیم هم برای امروز و فردای ما مفید است.

روابط راهبردی در موضوعاتی مثل امنیت منطقه‌ای به ویژه در غرب آسیا چه نقشی می‌تواند ایفا کند؟ ایران و روسیه چطور می‌توانند در این موضوع، دیدگاه مشترکی داشته باشند؟ 

جلالی : اگر ما برویم به سمت همکاری‌های منطقه‌ای با کشورهای منطقه، طبعاً در آن صورت می‌توانیم بسیاری از مسائل منطقه را خودمان حل کنیم و تجربه تاریخی هم همین را نشان داده که مداخلات قدرت‌های فرامنطقه‌ای در منطقه می‌تواند مسائل را پیچیده‌تر کند. روسیه دارای نقش مهمی است. از طرف دیگر امروز رویکردهای روسیه در عرصه مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بسیار به ما نزدیک شده که مبتنی بر مقابله با یک‌جانبه گرایی است. این موضوع، کاملاً در بریکس و در سازمان‌های منطقه‌ای هم خودش را نشان می‌دهد. قطعاً نزدیکی دو کشور، راهی برای برای حل و فصل مسائل منطقه‌ای است. 



منبع

برچسب ها :

ناموجود