سازمان ملل:مردم غزه مقابل چشم جهانیان از گرسنگی می میرند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که رژیم صهیونیستی بدون توجه به هیچ یک از درخواستها و قطعنامهها و قوانین بینالمللی به جنگ نسل کشی خود علیه غیرنظامیان بیدفاع در نوار غزه ادامه میدهد، سازمان ملل در گزارشی با ابراز نگرانی درباره بحران فاجعه بار انسانی در غزه، اعلام کرد که شرایط زندگی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که رژیم صهیونیستی بدون توجه به هیچ یک از درخواستها و قطعنامهها و قوانین بینالمللی به جنگ نسل کشی خود علیه غیرنظامیان بیدفاع در نوار غزه ادامه میدهد، سازمان ملل در گزارشی با ابراز نگرانی درباره بحران فاجعه بار انسانی در غزه، اعلام کرد که شرایط زندگی در نوار غزه مرگبار است و غیرنظامیان فلسطینی از شدت گرسنگی میمیرند؛ در حالی که جهان تماشا میکند.
مردم غزه مقابل چشم جهانیان از گرسنگی میمیرند
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد، دیروز چهارشنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که شمال نوار غزه از حدود یک ماه گذشته در محاصره شدید اسرائیل قرار دارد و غیرنظامیان در مقابل چشم جهانیان از گرسنگی میمیرند.
وی در ادامه به نقل از منابع میدانی به وضعیت کرانه باختری و قدس شرقی اشاره کرده و گفت: در سال جاری نزدیک به هزار خانه فلسطینی در این مناطق تخریب شده است که همین مسئله منجر به آوارگی بیش از 1100 نفر شد و 40 درصد از آوارگان متعلق به قدس شرقی بودند.
در این زمینه، سازمان ملل متحد در نامهای که بخشهایی از آن توسط خبرگزاری رویترز منتشر شد، درباره اقدام خصمانه رژیم اشغالگر علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که یافتن جایگزین برای آژانس آنروا در غزه و کرانه باختری، مسئولیت اسرائیل است نه سازمانهای بینالمللی.
«کورتنی راتری» رئیس دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد، شامگاه سهشنبه در نامهای برای یکی از مقامات ارشد روابط خارجی رژیم صهیونیستی نوشت: به عنوان یک نکته کلی مایلم به این مسئله اشاره کنم که یافتن جایگزین برای آژانس آنروا مسئولیت ما نیست و همچنین ما توانایی این کار را نداریم.
این نامه شامل اشاره ضمنی به تعهدات اسرائیل به عنوان یک طرف اشغالگر است. سازمان ملل، نوار غزه و کرانه باختری را سرزمینهای اشغال شده توسط اسرائیل میداند و طبق قوانین بشردوستانه بین المللی، از این رژیم به عنوان یک طرف اشغالگر میخواهد که برنامههای امدادی را برای آوارگان فلسطینی به هر وسیلهای که در اختیار دارد تصویب و تسهیل کند و از رسیدن خدمات و مراقبتهای اولیه برای فلسطینیها اطمینان حاصل گردد.
هشدار درباره پیامدهای فاجعه بار توقف فعالیت آژانس آنروا
مقامات ارشد سازمان ملل متحد و شورای امنیت، آژانس آنروا را ستون فقرات عملیات بشردوستانه در نوار غزه میدانند؛ به ویژه در شرایطی که رژیم صهیونیستی در جریان جنگ نسل کشی خود علیه غزه، این منطقه را تبدیل به یک ویرانه کرده است.
«فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس آنروا دیروز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که اجرای تصمیم اسرائیل علیه آژانس آنروا عواقب بسیار وحشتناکی خواهد داشت. در عصر ما میلیونها آواره فلسطینی برای ادامه زندگی خود نیاز به خدماتی دارند که آژانس آنروا به آنها ارائه میدهد.
وی افزود: فلسطینیها به شدت نگران محروم شدن کودکانشان از تحصیل هستند و میترسند که دیگر راهی برای رسیدگی به بیماریهای آنها و حمایتهای اجتماعی از این افراد وجود نداشته باشد. کل جمعیت غزه هم میترسند، تنها راهی که برای نجات آنها باقی مانده است، قطع شود.
لازارینی گفت که آنروا در تاریکترین ساعات خود زندگی میکند و از کشورهای عضو میخواهد که این آژانس را نجات دهند.
در حالی که رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه در اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون، بارها به بهانههای مختلف، اقدامات متعددی علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) انجام داده و مانع از خدمت رسانی این آژانس به آوارگان در نوار غزه شده است، روز دوشنبه وزارت خارجه این رژیم در بیانیهای اعلام کرد که رسماً به سازمان ملل اطلاع داده، توافق منعقد شده با آژانس آنروا را که به این آژانس اجازه حمایت از فلسطینیها و کار در اراضی فلسطین را میداد، لغو کرده است.
قرارداد امضا شده میان آژانس آنروا و رژیم صهیونیستی به سال 1967 برمیگردد که به این آژانس وابسته به سازمان ملل اجازه میداد، در کرانه باختری، نوار غزه و قدس فعالیت کند و خدمات مختلفی از جمله آموزش، مراقبتهای بهداشتی، کمکهای امدادی و …. را به فلسطینیان در این مناطق ارائه دهد.
آنروا، آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی است و اصلیترین سازمان بشردوستانه وابسته به سازمان ملل در غزه و کرانه باختری محسوب میشود. این آژانس در اردن، لبنان و سوریه نیز فعالیت دارد و به آوارگان فلسطینی در این کشورها خدمات ارائه میدهد.
تصمیم رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا در اراضی فلسطین تا سه ماه دیگر لازم الاجرا میشود، اما «جاناتان فاولر» گفت که اگر این تصمیم به مرحله اجرا در بیاید، احتمالاً موجب فروپاشی عملیات بشردوستانه بینالمللی در نوار غزه میشود؛ زیرا آژانس آنروا ستون فقرات این عملیات است.
«عدنان ابوحسنه» مشاور رسانهای آژانس آنروا در این زمینه اظهار داشت: ما به طور رسمی از تصمیم لغو توافق با اسرائیل مطلع نشده بودیم، اما اسرائیل اکنون به شکل یک جانبه شروع به اجرای تصمیماتی کرده که اخیرا توسط کنست در خصوص ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا اتخاذ شده بود.
وی افزود که اسرائیل یک طرف اشغالگر است و بر زمین، گذرگاهها، سیستمهای بانکی و دیگر عملیاتها در فلسطین سیطره دارد. بنابراین ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا در مناطق تحت اشغال اسرائیل به معنای یک فاجعه بزرگ برای آوارگان فلسطینی است.
این مسئول آنروا تصریح کرد: روشن است که تصمیم اسرائیل برای توقف فعالیتهای آژانس آنروا در فلسطین، صرفاً مربوط به ممانعت از رسیدن کمکهای امدادی که میلیونها فلسطینی برای زنده ماندن به آن نیاز دارند، نیست؛ بلکه به تخریب سیستم آموزشی و بهداشتی منجر میشود. آژانس آنروا همه این خدمات را برای میلیونها فلسطینی ارائه میدهد و هیچ جایگزینی برای این آژانس در فلسطین وجود ندارد.
انتهای پیام/