ساختار معاونت زنان برای پیشبرد اهداف خود نیازمند بودجه مشخصی است

نامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س): به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) پیرامون اولویت‌های اصلی زنان و خانواده، نامه‌ای خطاب به خانم زهرا بهروز آذر، معاون زنان و خانواده دولت چهاردهم نوشتند. متن این نامه به شرح زیر است: بسمه تعالیسرکار خانم زهرا بهروز آذر، معاونت محترم امور زنان

کد خبر : 57616
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۳
ساختار معاونت زنان برای پیشبرد اهداف خود نیازمند بودجه مشخصی است


نامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س):

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) پیرامون اولویت‌های اصلی زنان و خانواده، نامه‌ای خطاب به خانم زهرا بهروز آذر، معاون زنان و خانواده دولت چهاردهم نوشتند.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی
سرکار خانم زهرا بهروز آذر، معاونت محترم امور زنان و خانواده دولت چهاردهم
سلام علیکم.

 
طی سالیان متمادی با به حاشیه راندن مسائل زنان و خانواده اعم از فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و اجتماعی شاهد بروز چالش‌های مختلف بسیاری در این حوزه هستیم.
اما دغدغه‌ی اصلی و مهم آن است، ساختار معاونت زنان برای پیشبرد اهداف خود نیازمند بودجه مشخصی است، تا بتواند طرح‌های خود را به وزارتخانه ابلاغ و اجرا نماید. برآورده شدن این مهم می‌تواند مشکلات و دغدغه‌های زنان و خانواده را که ذیلا بدان‌ها اشاره خواهیم کرد سامان دهد.
در ادامه به برخی از دغدغه‌ها و اولویت‌های موجود در این حوزه می‌پردازیم:

۱) خانواده مهم است، ذیل آن فرزند آوری چرا که بخشی از خانواده را زن و مرد و بخشی از آن را فرزندان تشکیل می‌دهند. از پر اهمیت‌ترین و حیاتی‌ترین مسئله‌های موجود در حوزه خانواده، بحث جمعیت و فرزندآوری است، که رهبر معظم انقلاب بار‌ها به طور مستمر به این مسئله تاکید کردند.
چنانچه شاهد هستیم بانوان زیادی مشتاق مادر شدن یا فرزند بیشتر هستند. لیکن، سطح درآمد‌ها و دغدغه‌های موجود در جامعه، چه در حوزه زنان، اقتصاد، فرهنگ مانع رسیدن به خواسته‌های آنان است. از همه مهمتر ازدواج به عنوان یکی از راهکار‌های موجود برای حل معضل جمعیت، امروزه به بزرگترین چالش جامعه برای جوانان تبدیل شده است، و نبود برنامه‌ای برای این امر مهم بزرگترین ضربه را به خانواده، جمعیت و جامعه وارد آورد است. در این زمینه نه تنها از شما بلکه از کل دولت خواستار رسیدگی هستیم. این امر نیازمند تسهیلگری در اشتغال، تخصیص وام‌های بی‌بهره یا کم بهره برای ازدواج، مسکن ارزان برای زوج‌های جوان است، که با هم‌اندیشی، همکاری و دلسوزی وزرای محترم دولت رسیدن به آنها آسان خواهد شد.

۲) فرهنگ موجود در جامعه کنونی که با به یغما رفتن اصالت و فرهنگ ایرانی _ اسلامی توسط رسانه‌های خارجی، همچنین تولیدات تصویری ضد ارزش و مطابق با مدرنیته که با زیر سوال بردن ارزش‌ها، موجبات زایل شدن فرهنگ غنی ایرانی _ اسلامی را هموار کرده است. سینمای خانگی، سریال‌ها و همچنین فیلم‌های سینمایی موجود، که خانواده محوری و اصالت فرهنگ خانوادگی را آشکارا تهدید می‌کند، نمونه‌ای است که نیازمند رسیدگی جدی، و تولید محتوایی مطابق ارزش‌ها و متناسب با فرهنگ جامعه ایرانی است.
نه تنها رسانه حتی جریان اجتماعی به تبع آن به سرعت در حال اثر پذیری است، و باید کار جدی برای اصلاح این جریان نیز شود.

۳) در رابطه با قوانین کشور و یا عدم اجرای قوانین تصویب شده در حوزه زنان، احقاق حقوق بانوان را با دشواری همراه کرده است. با پیگیری‌های شما، دولت و مجلس امیدوار هستیم که بعضی از این قوانین، در دولت وفاق ملی اجرایی شود، چنانچه ما شاهد این همکاری در دولت سیزدهم بودیم و خواستار حفظ و ادامه یافتن آن هستیم.
اما لازم می‌دانیم اشاره کنیم، در حوزه زنان و خانواده قانون کم نداریم؛ بلکه ضعف در اجراست. چرا که قانون برنامه هفتم توسعه از سال گذشته به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، همچنین در سه بند آن به موضوع زن، خانواده و جمعیت پرداخته شده است.

۴) بهداشت زنان و خانواده یکی دیگر از مسائل موجود است. از یک سو بانوان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و از سوی دیگر عهده‌دار تربیت یک نسل هستند.

این از دغدغه‌های جامعه علی الخصوص قشر متوسط و ضعیف جامعه، هم در مسائل روحی و روانی و همچنین بیماری‌های رایج مربوط به زنان است که دائما در حال گسترش است. با کاهش هزینه‌های درمان و یا در نظر گرفتن بیمه برای بیماری‌های زنانه می‌توان اندکی از این مشکلات را سامان دهد. امیدواریم با پیگیری‌های شما جزو اولویت‌های وزارت بهداشت به ویژه در مناطق محروم برای درمان و آگاهی رسانی به زنان قرار گیرد.

۵) توانمندسازی بانوان و استفاده از توانایی‌های آنان، که در کشور ما کثیر و متنوع هستند.
این بانوان بسیار کار‌های خلاقانه دارند اما، به دلیل نبود پشتوانه و حمایت کافی چه بسا بالقوه می‌مانند و به فعلیت نمی‌رسند. می‌توان با اختصاص وام‌های بلند مدت کم بهره یا بی‌بهره یا پشتوانه‌های دولتی بستر مناسب را فراهم آورد. این امر موجب ارتقای اشتغال در جامعه و استقلال اقتصادی بانوان که موثر در عزت نفس آنها نیز هست، کمک شایانی خواهد کرد. در نهایت بحث مهارت آموزی و آموزش باید به صورت گسترده و جدی به آن توجه شود.



منبع

برچسب ها :

ناموجود