رونمایی از 4 محصول جدید کاتالیستی با همکاری دانشگاه و صنعت
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دانشگاه علم و صنعت، قطب فناوری کاتالیستهای ناهمگن کشور، با همکاری یک شرکت دانش بنیان، گامی بلند در جهت تبدیل دستاوردهای علمی به محصولات کاربردی و ورود به عرصه صنعت برداشته است. دکتر مهران رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، با اشاره به هدفمند و کاربردی بودن فعالیتهای
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دانشگاه علم و صنعت، قطب فناوری کاتالیستهای ناهمگن کشور، با همکاری یک شرکت دانش بنیان، گامی بلند در جهت تبدیل دستاوردهای علمی به محصولات کاربردی و ورود به عرصه صنعت برداشته است.
دکتر مهران رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، با اشاره به هدفمند و کاربردی بودن فعالیتهای پژوهشی و تولیدی این دانشگاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در تلاشیم پروژههای مشتریمحور با مقیاس مشخص و همسو با امکانات دانشگاه را در دانشگاه انجام دهیم. در همین راستا، با انعقاد قراردادهای پژوهشی با برخی پتروشیمیها، پروژههایی را به صورت مشترک بین دانشگاه علم و صنعت، شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو و شرکتهای سفارشدهنده محصول اجرا میکنیم.
نمونهای از این همکاریهای مشترک، پروژه انجام شده برای پتروشیمی مروارید است که منجر به تجاریسازی دو محصول شرکت سرو شد. دانش فنی و نمونهسازی این محصولات در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی در دانشگاه علم و صنعت انجام شد و مراحل افزایش مقیاس و تولید انبوه آن در شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو صورت گرفت. در نهایت، محصول نهایی تولید و به شرکت متقاضی عرضه شد.
دکتر رضایی در ادامه به دستاوردهای دیگر این همکاری مشترک اشاره کرد: دو محصول تجاری برای پتروشیمی مروارید و دو محصول تجاری برای فولاد خوزستان توسعه پیدا کرد. یکی از این محصولات فولاد خوزستان در مقیاس حدود 110 تن در شرکت فولاد میانه بارگیری شد. همچنین، قراردادهایی برای یک یا دو محصول دیگر منعقد شده که تدابیر دانش و فنی تمامی این موارد در دانشگاه علم و صنعت انجام شده است.
به گفته وی، این همکاریهای مشترک دو مزیت بارز دارد:
1. به کارگیری دانشجویان و ورود آنها به عرصه صنعت: نمامی پروژههای مشترک توسط نیروهای داخل دانشگاه انجام شده و این امر فرصتی برای دانشجویان جهت کسب تجربه عملی و ورود به بازار کار فراهم میکند.
2. تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و فاصله گرفتن از مقاله محوری: دانشجویان با مشاهده کاربرد مستقیم فعالیتهای علمی خود در صنعت، انگیزه بیشتری برای انجام کارهای پژوهشی کاربردی پیدا میکنند.
همکاری دانشگاه علم و صنعت با شرکت نفت و گاز سرو، این دانشگاه را به عنوان برندی در حوزه کاتالیست ایران معرفی کرده است.** در اولین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران، از چهار محصول مشترک این دو نهاد رونمایی شد. یکی از این محصولات در زمینه توسعه کاتالیستهای تبدیل دیاکسید کربن به متانول است.
دکتر رضایی در پایان به نقش فارغالتحصیلان دانشگاه در توسعه این محصولات اشاره کرد:محصولاتی که امروز رونمایی میشوند، حاصل تلاش واحد تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو است. این محصولات توسط کسانی توسعه یافته که زمانی خود دانشجو بودند و الان در این شرکت فعالیت میکنند.
بیستوهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران از 19 تا 22 اردیبهشتماه 1403 در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/