روز جهانی میراث ناملموس* 1️⃣

  رویش نیوز_علی دارابی:به منظور بزرگداشت «روز جهانی میراث ناملموس» ۲۱ سال پس از ابلاع کنوانسیون ۲۰۰۳ و الحاق کشورها بدان و در پی ۲۰ سال اجرایی شدن آن در جهان، سرانجام ۱۷ اکتبر را به این نام نهادند. و دوم دیماه ۱۴۰۳ دبیرخانه میراث زنده و کنوانسیون ۲۰۰۳ این روز را به «مرکز میراث

کد خبر : 133714
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 24 دسامبر 2024 - 8:27

 

رویش نیوز_علی دارابی:به منظور بزرگداشت «روز جهانی میراث ناملموس» ۲۱ سال پس از ابلاع کنوانسیون ۲۰۰۳ و الحاق کشورها بدان و در پی ۲۰ سال اجرایی شدن آن در جهان، سرانجام ۱۷ اکتبر را به این نام نهادند. و دوم دیماه ۱۴۰۳ دبیرخانه میراث زنده و کنوانسیون ۲۰۰۳ این روز را به «مرکز میراث ناملموس تهران» اختصاص داد.

🔹️ مرکز میراث ناملموس تهران شامل آسیای غربی و مرکزی و ۲۴ کشور عضو آن هستند و پس از سالیان زیادی که در حالت تعلیق بود از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را از سر گرفت و ریاست شورای حکام مرکز بر عهده قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی ایران است.

🔸️مرکز میراث ناملموس تهران در این روز شاهد حضور نمایندگانی از کمیسیون ملی یونسکو، دفتر یونسکوی تهران، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و جمعی از مدیران و نمایندگان نهادهای مختلف بود.

🔹️به عنوان رئیس شورای حکام و قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی در این نشست سخنان خود را در پنج محور و موضوع بیان کردم که به اختصار بیان می کنم:

◀️ *حوزه میراث ناملموس* : بخش مهمی از دارایی ها و ثروت یک جامعه است که از نسلی به نسل دیگر و از عصر و زمانه ای به عصر دیگر منتقل می شود. ایران در ۴ سال اخیر موفق گردید در ثبت جهانی عناصر میراث ناملموس از رتبه هفتم به رتبه چهارم دنیا صعود کند و از حیث ثبت پرونده چند ملیتی ( با سایر کشورها) رتبه نخست را از آن خود نماید.

◀️ *میراث فرهنگی به مثابه فرهنگ عمومی* : در معاونت میراث فرهنگی تلاش ما بر این امر استوار است تا سواد میراثی جامعه را ارتقاء بخشیم. برگزاری سه دوره چهره های ماندگار میراث فرهنگی و تجلیل از سرآمدان این عرصه، اجرای سه دوره جشنواره بین المللی تولیدات چند رسانه ای میراث فرهنگی، اقدام برای برگزاری رخدادها و رویدادهای فرهنگی و هنری در بناهای تاریخی از جمله گام هایی برای تحقّق این مهم بوده است.
🔻🔻
تدوین سند ملّی میراث فرهنگی، سند ملی موزه داری، زنگ میراث فرهنگی در مدارس از جمله این اقدامات بوده است. (ادامه دارد… )