رشد خدمات معاضدتی مرکز وکلای قوه قضاییه در سه سال گذشته
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاضدت، به معنای یاریرساندن و کمک به یکدیگر در حوزه حقوقی به معنای ارائه کمک به افراد نیازمند در فرآیند دادرسی برای تحقق عدالت است. مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، بهعنوان نهادی برآمده از نقش حاکمیتی قوه قضاییه بر اساس اصل 156 قانون اساسی و
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاضدت، به معنای یاریرساندن و کمک به یکدیگر در حوزه حقوقی به معنای ارائه کمک به افراد نیازمند در فرآیند دادرسی برای تحقق عدالت است. مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، بهعنوان نهادی برآمده از نقش حاکمیتی قوه قضاییه بر اساس اصل 156 قانون اساسی و ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه، با هدف احقاق حقوق عامه و تسهیل دسترسی مردم به خدمات حقوقی، نقشی بیبدیل در این زمینه ایفا کرده است.
این مرکز، با ارائه خدمات معاضدتی و تسخیری، مشاوره حقوقی و قضایی، و حتی کارشناسی رسمی معاضدتی، توانسته است به اقشار آسیبپذیر جامعه خدمات ارزندهای ارائه دهد. استقرار وکلای پایه یک دادگستری در مجتمعهای قضایی برای ارائه مشاوره و راهنمایی حقوقی نیز گام مؤثر دیگری از سوی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در کاهش اطاله دادرسی و صدور آرای عادلانه محسوب میشود.
آمار خدمات معاضدتی در سه سال گذشته
طی سه سال اخیر، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه خدمات گستردهای در بحث معاضدت حقوقی ارائه کرده که شامل این موارد است: برگزاری همایش ملی با موضوع «نقش معاضدت در تحقق سند تحول قضایی»، انعقاد تفاهمنامه با سازمان بهزیستی، کمیته امداد و واحد ایثارگران قوه قضاییه، راهاندازی سامانه ثبت حضور برخط وکلا در واحدهای معاضدت و تجهیز و توسعه سامانه تلفنی مشاوره حقوقی (129).
بر اساس این فعالیتها عملکرد این مرکز در حوزه معاضدت قضایی، رشد قابلتوجهی داشته است. بر اساس آمار، در سال 1403 بیش از 13 هزار و 852 پرونده معاضدتی و 12 هزار و 686 پرونده تسخیری از سوی اعضای این مرکز رسیدگی شده است. همچنین 255 هزار و 469 مورد مشاوره تلفنی و بیش از یک میلیون و 490 هزار و 545 مشاوره حقوقی در واحدهای ارشاد ارائه شده است. این روند در سالهای گذشته نیز ادامه داشته و رشد 68 درصدی خدمات معاضدتی در این مدت گویای توسعه قابلملاحظه در این حوزه است.
خدمات رایگان حقوقی به مردم در مساجد
مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اجرای طرحهایی همچون «با وکلا در مساجد» و «میز خدمت در بقاع متبرکه»، مشاورههای رایگان حقوقی را به اقشار مختلف جامعه ارائه کرده است. بر اساس آمار سال 1403، بیش از 6,100 نفر از اعضای کمیسیون حقوق عامه با مراجعه به 944 مسجد، خدمات حقوقی رایگان به 33,900 نفر ارائه دادهاند. این رقم در مقایسه با سالهای 1401 و 1402، رشد چشمگیری داشته است.
این مرکز همچنین اقداماتی همچون ارائه خدمات حقوقی به بیماران خاص، زنان سرپرست خانوار، کارکنان پلیس راهور، و کارگران را در دستور کار قرار داده است. علاوه بر این، مشاوره روانشناسی و مددکاری نیز بهعنوان بخشی از خدمات تکمیلی ارائه شده است.
تعهد به عدالت اجتماعی و نقشآفرینی جهادی
مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده همچنین با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت انجام کار جهادی، ارائه خدمات حقوقی رایگان به آحاد جامعه را بهعنوان یک مسئولیت اجتماعی دنبال کرده و مصمم است با اتکا به خداوند متعال این مسیر را با جدیت ادامه دهد.
رشد 158 درصدی خدمات معاضدتی طی سه سال گذشته، نشاندهنده تلاشهای این مرکز در مسیر عدالت و توسعه خدمات حقوقی است. با ادامه این رویکرد و اجرای طرحهای نوآورانه، امید میرود گامهای بلندتری در راستای حمایت از حقوق عامه و تحقق عدالت برداشته شود.
انتهای پیام/