رسانه عبری: حماس بعد از 15 ماه جنگ همچنان سرپاست

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تحلیل‌های انتقادی در محافل صهیونیستی درباره توافق آتش بس در نوار غزه همچنان ادامه دارد و نکته مورد اتفاق اغلب رسانه‌ها و کارشناسان صهیونیست این است که اسرائیل بدون رسیدن به هیچ یک از اهداف اعلام شده خود مجبور به پذیرش آتش بس شد. حماس تنها نیرویی است که

کد خبر : 150216
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
رسانه عبری: حماس بعد از 15 ماه جنگ همچنان سرپاست


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تحلیل‌های انتقادی در محافل صهیونیستی درباره توافق آتش بس در نوار غزه همچنان ادامه دارد و نکته مورد اتفاق اغلب رسانه‌ها و کارشناسان صهیونیست این است که اسرائیل بدون رسیدن به هیچ یک از اهداف اعلام شده خود مجبور به پذیرش آتش بس شد.

حماس تنها نیرویی است که می‌تواند بر غزه حکومت کند

در همین راستا شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد: حماس بعد از 15 ماه جنگ همچنان تنها نیرویی است که قادر به حکومت در نوار غزه است.

این رسانه صهیونیستی درباره روز بعد از جنگ در غزه اذعان کرد که اسرائیل در تحقق اهداف خود در جنگ، مبنی بر عدم اجازه دادن به حماس برای بازگشت به غزه و حکومت بر آن شکست خورد؛ زیرا ما در روز اول آتش بس دیدیم که حماس همچنان قادر به حکومت بر غزه است و نیروهای مسلح این جنبش در خیابان‌های غزه میان مردم بودند و تعداد زیادی از آنها هم هنگام تحویل اسرای اسرائیلی حاضر شدند.

این شبکه عبری تاکید کرد: بنابراین هیچ نیروی دیگری جز حماس وجود ندارد که بتواند بر غزه حکومت و توانایی ارتش اسرائیل را محدود کند. این بدان معناست که اسرائیل به هدف خود در نابودی حماس نرسید. همچنین ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که اسرائیل جنگ را در غزه از سر نخواهد گرفت و حماس می‌تواند تا ابد بجنگد و قادر به جذب نیروهای جدید است.

حماس، غزه و غزه، حماس است

«ران بن یشای» تحلیلگر برجسته امور نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت هم به نوبه خود در مقاله‌ای اعلام کرد: یکی از واقعیت‌های مهمی که اسرائیل نادیده می‌گیرد، این است که حماس یک سازمان دینی متعصب و خارجی در غزه که خودش را بر ساکنان این منطقه تحمیل کرده باشد، نیست؛ بلکه یک سازمان واقعی بوده و نماینده خواسته‌های اغلب ساکنان غزه است که تعداد آنها به بیش از 2 میلیون نفر می‌رسد. در واقع حماس ریشه در فرهنگ آرمان‌ها و ایدئولوژی فلسطینی‌ها دارد؛ به عبارت دیگر حماس، غزه است و غزه، حماس است.

حضور نیروهای حماس هنگام تحویل اسرای اسرائیلی یک شکست بزرگ برای اسرائیل است

وی با انتقاد از کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو که شعارهایی مانند نابودی حماس یا پیروزی کامل اسرائیل در غزه را تبلیغ می‌کردند، گفت: این‌ها عباراتی گمراه کننده در دنیای شعر و ادبیات هستند و یک حکومت مسئول نمی‌تواند از آنها استفاده کند. حقیقت این است که اسرائیل قادر به نابودی حماس نیست و نمی‌تواند اعضای این جنبش را از بین ببرد.

«آوی ایساچاروف» دیگر تحلیلگر سیاسی روزنامه یدیعوت آحارانوت هم اعلام کرد: آتش بس در غزه یک شکست سیاسی بزرگ برای اسرائیل بوده و علت این شکست هم به کابینه نتانیاهو برمی‌گردد که آگاهانه تصمیم به تداوم حکومت حماس در غزه گرفت. وضعیت سه اسیر اسرائیلی آزاد شده در غزه که در حال انتقال به خودروهای صلیب سرخ بودند و هزاران فلسطینی از جمله صدها نفر از نیروهای مسلح حماس با سربندهای سبز اطراف این اسرا ایستاده بودند، میزان شکست سیاسی اسرائیل و کابینه آن را نشان می‌دهد که آگاهانه تصمیم گرفت حکومت حماس را بر غزه تداوم ببخشد و این جنبش بعد از 15 ماه جنگ همچنان سرپاست.

وی افزود: کابینه اسرائیل به ریاست نتانیاهو در هفته‌های اول جنگ اعلام کرد که تا زمانی که حماس نابود نشود، جنگ ادامه خواهد داشت. اما اکنون می‌بینیم که حماس نه تنها در سطح نظامی زنده ماند؛ بلکه حکومت آن بر غزه هم دست نخورده است و ادامه دارد.

این تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد: اینکه حماس همچنان می‌تواند بر غزه حکومت کند، به دلیل این است که اسرائیل هرگز جایگزینی برای حماس در غزه نداشت و با وجود اینکه تعداد بی‌شماری از مقامات، تحلیلگران و کارشناسان امنیتی اسرائیل هشدار داده بودند که باید بحثی جدی برای روز بعد از جنگ در نوار غزه و اداره این منطقه انجام شود، اما کابینه توجهی به این هشدارها نکرد.

وی گفت: نتانیاهو به دلیل ملاحظات سیاسی و ترس شدید خود از ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ، از حکومت تشکیلات خودگردان فلسطین بر غزه هم امتناع کرد. کشورهای عربی هم از ایفای هرگونه نقش در نوار غزه برای اداره این منطقه خودداری کردند. نتیجه این شده که حماس به حکومت خود در غزه ادامه می‌دهد و همچنان می‌تواند نیروهای بیشتری را جذب کند.

حماس موفق به قدرت‌نمایی در غزه شد

«آموس هرئیل» تحلیلگر ارشد نظامی روزنامه عبری هاآرتص هم در مقاله‌ای به این منظور اعلام کرد که حماس در ارائه نمایش قدرت در نوار غزه موفق شده و کاروان‌های افراد مسلح این جنبش در ابتدای آتش بس در جنوب نوار غزه دیده شدند و به نشانه شادی، شلیک هوایی می‌کردند. این رفتارها در چارچوب تثبیت روایتی از پیروزی برای مردم غزه است که 15 ماه متحمل رنج‌های فراوانی شدند.

آموس هرئیل با انتقاد از امتیازاتی که اسرائیل در توافق آتش بس و تبادل اسرا داده است، تاکید کرد: در این میان جزئیات کامل امتیازاتی که اسرائیل در معامله تبادل اسرا داد بسیار آشکار است؛ جایی که در وهله نخست تعداد زیادی از اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند و بدتر از همه برخی از این آزاد شدگان کسانی هستند که در حملات مرگبار علیه اسرائیل در دهه 1990 و همچنین در جریان انتفاضه دوم مشار کت داشتند.

وی تصریح کرد: همچنین از جمله امتیازات دیگری که اسرائیل در این توافق داده، بازگشت دسته جمعی ساکنان شمال نوار غزه است و زمانی که نیروهای اسرائیلی از محور نتساریم عقب نشینی کنند، هجوم گسترده بیش از یک میلیون نفر به شمال غزه آغاز می‌شود. مسئول این وضعیت، نتانیاهو است که از هرگونه بحث در مورد راهکاری برای روز بعد از جنگ در غزه امتناع کرد.

حماس از جنگ، سالم بیرون آمد

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست هم به نوبه خود در مقاله‌ای نوشت که حماس از تونل‌ها و آوارهای غزه بیرون می‌آید تا ثابت کند که کنترل بیشتر مناطق این باریکه را علی رغم 15 ماه جنگ همچنان در اختیار دارد و می‌تواند نیروهای جدید جذب کند.

این رسانه صهیونیستی به ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد که نشان می‌دهد جنگجویان حماس با وانت‌های سفید رنگ در داخل غزه تردد می‌کنند و مورد استقبال گرم مردم قرار می‌گیرند. همچنین نیروهای پلیس حماس هم در میان جمعیت دیده می‌شوند.

جروزالم پست تاکید کرد: پیام کلی این ویدیوها آن است که حماس نابود نشده است. در مارس 2024 ارتش اسرائیل ادعا کرد که 20 گردان از 24 گردان حماس را نابود کرده است. اما اکنون می‌بینیم که نیروهای حماس به سرعت به غزه برگشتند. ارتش اسرائیل گزارش‌های متعددی هم درباره نابودی شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس منتشر کرده بود و گزارش داد که 100 کیلومتر از تونل‌های حماس را منهدم کرده است.

در ادامه این مقاله تاکید شده، اما حماس از این درگیری‌ها سالم بیرون آمد و به سرعت در حال حرکت به سمت غزه است تا سیطره خود را بر این باریکه به نمایش بگذارد و توانایی‌های خود را نشان دهد. بلافاصله بعد از عقب نشینی نیروهای اسرائیلی، نیروهای حماس سریع وارد محورهای مختلف غزه خواهند شد و حماس نمی‌خواهد کسی تصور کند که این جنبش ضعیف شده است. حماس همچنین مسئله بازسازی نوار غزه را در ابتدای امر مطرح کرده و ماشین رسانه‌ای آن در هر مرحله راه را هموار می‌کند.

نویسنده این مقاله در پایان تاکید کرد: تاریخ تکرار می‌شود و این اصلاً جای تعجب ندارد و حماس در همه درگیری‌های قبلی هم همین کار را کرده بود. این جنبش در اواخر دهه 80 میلادی به شکل قابل توجهی خودش را نشان داد و با وجود از دست دادن بسیاری از رهبران و فرماندهان خود در ترورهای اسرائیل، اما بعد از انتفاضه دوم قوی‌تر از قبل برگشت. حماس در سال 2007 بعد از پیروزی در انتخابات فلسطین قدرتمندتر شد و در ماه مه 2021 در یک درگیری کوتاه با اسرائیل بار دیگر نشان داد که اسرائیلی‌ها چقدر اشتباه می‌کنند که حماس را دست کم می‌گیرند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود