رئیس جمهور به کدام دانشگاه میرود؟! / از حواشی آخرین حضور تا فرصت ملاقات مجدد با دانشجویان
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شانزدهم آذرماه نزدیک است، روز دانشجو بهعنوان نمادی از پیوند میان علم و ایمان برای توسعه و همبستگی ملی است. حضور رئیسجمهور مسعود پزشکیان در این روز، نه تنها به ارتقای جایگاه دانشگاه و دانشجویان کمک میکند، بلکه پیام روشنی از اهمیت آموزش عالی، پژوهش و مشارکت جوانان در
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شانزدهم آذرماه نزدیک است، روز دانشجو بهعنوان نمادی از پیوند میان علم و ایمان برای توسعه و همبستگی ملی است. حضور رئیسجمهور مسعود پزشکیان در این روز، نه تنها به ارتقای جایگاه دانشگاه و دانشجویان کمک میکند، بلکه پیام روشنی از اهمیت آموزش عالی، پژوهش و مشارکت جوانان در تصمیمگیریهای کلان کشور به همراه دارد.
رئیسجمهور بهعنوان بالاترین مقام اجرایی کشور، میتواند با حضور خود در جمع دانشگاهیان، به بیان دیدگاهها، اهداف و برنامههای دولت در حوزه آموزش و پژوهش بپردازد و در عین حال، دغدغهها و مطالبات جامعه دانشگاهی را از نزدیک بشنود. این ارتباط دوسویه باعث میشود دانشگاه بهعنوان موتور محرک توسعه، نقش موثرتری در حل چالشهای کشور ایفا کند.
از سوی دیگر، حضور رئیسجمهور میتواند انگیزه و امید را در میان دانشجویان و اساتید تقویت کرده و حس همبستگی میان دولت و جامعه علمی را افزایش دهد. این حضور، نشانهای از تعهد دولت به نقش دانشگاه در تحقق عدالت اجتماعی، رشد اقتصادی و ارتقای فرهنگ عمومی است.
بهطور کلی، روز دانشجو با حضور رئیسجمهور میتواند بستری برای گفتوگوهای سازنده، تقویت اعتماد متقابل و تأکید بر اولویتهای کشور در حوزه علم و فناوری باشد؛ موضوعاتی که نقشی اساسی در آیندهسازی جامعه دارند.
آخرین حضور رئیس جمهور در دانشگاه
مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی صبح ۲۱ مهرماه با حضور رئیس جمهور و وزرای علوم و بهداشت در دانشگاه تهران برگزار شد. افشین راهداری تنها دانشجویی بود که بصورت رسمی در این مراسم فرصت صحبت داشت و از اینکه فرآیند شناسایی نخبگان صحیح نیست و باید سیستمهای هوشمند نخبگان داشته باشیم، گفت. (متن کامل)
این آخرین باری بود که رئیس جمهور در دانشگاه حضور پیدا کرد. این مراسم با حواشی مختلفی نیز همراه بود که یکی از آنها درخواست دانشجویان و تشکلهای دانشجویی برای تریبون داشتند و اخذ فرصت سخنرانی در حضور رئیس جمهور بود.
در خواستی که در آن جلسه به شکل خاصی از سمت مسعود پزشکیان پذیرفته شد، اما وزیر علوم وعده داد که روز دانشجو، تشکلهای دانشجویی سهم بیشتری در مراسم داشته باشند و فرصت بیشتری برای ارائه سخنرانی و دغدغههای خود پیدا کنند.
بیشتر بخوانید:
علیرضا صفری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، تنها کسی بود که پس از کسب اجازه از رئیس جمهور و در شرایطی که سخنرانی وی در برنامه جلسه پیش بینی نشده بود، پشت تریبون رفت و گفت: متاسفانه صدای دانشجویان در این جلسه شنیده نشد و من از شما میخواهم به همه تشکلها و دانشجویان صدا برای شنیده شدن دهید.
وزیر علوم پیش از این ماهیت و محتوای حضور رئیس جمهور در جشن سال تحصیلی جدید را متفاوت با سایر برنامهها عنوان کرد و گفته بود: در این دوره تلاش میکنیم تا اقدام و فعالیت دانشجویی را به جامعه دانشجویان واگذار کنیم. رئیس جمهور و وزاری علوم و بهداشت در طول سال تحصیلی در برنامههای متعدد دیگری حضور مییابند که نزدیکترین آنها ۱۶ آذر ماه مصادف با روز دانشجو است که در این روز همه تشکلها با رعایت عدالت و بدون تبعیض فرصت گفت و گوی بی واسطه و مستقیم با رئیس جمهور را دارند و مطالبات خود را در این جلسه مطرح میکنند. ما به فرموده رهبر معظم انقلاب فعالیتهای دانشجویی را یک ظرفیت و فرصت می دانیم؛ نه تهدید.
فعالان دانشجویان اما در آخرین دیدار خود نسبت به عدم تخصیص تریبون دست به اعتراض زدند و همزمان با سخنرانی پزشکیان، نزدیک محل برگزاری مراسم تریبون آزاد برپا کردند. پس از این مراسم فعالان دانشجویی از جمله تعدادی از اعضای بسیج دانشجویی و دیگر تشکلهای دانشجویی با حضور در خبرگزاری دانشجو به روشنگری پیرامون حواشی و تبیین مطالبات خود پرداختند.
بیشتر بخوانید:
پزشکیان در جمع دانشجویان
مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجو امسال نیز با حضور رئیس جمهور در یکی از دانشگاههای تهران برگزار میشود.
در این مراسم که با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار خواهد شد، نمایندگان تشکلهای دانشجویی نیز در حضور رئیس جمهور سخنرانی میکنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: مراسم ۱۶ آذر و روز دانشجو با حضور رئیس جمهور در یکی از دانشگاههای تهران برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
به نظر میآید دانشگاهی باید کاندید پذیرایی از رئیس جمهور باشد که ظرفیت پذیریش و مدیریت جمعیت دانشجویانی که از دور و نزدیک عرصه علم خواهان دیدار با رئیس جمهور هستند را داشته باشد و با وجود در نظر گرفتن شرایط و آمادگیهای موجود قطعا یکی از دانشگاههای تهران بزرگ و احتمال یکی از سه دانشگاه صنعتی شریف، تهران یا شهید بهشتی میزبان این مراسم خواهند بود هرچند محل دقیق این ویژهبرنامه هنوز بطور رسمی اعلام نشده است.