دلیل کم لطفی برخی دستگاه ها در برگزاری مسابقات قرآن چیست؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شبیر فیروزیان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پنجاهمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور که امروز 14 آبان ماه به منظور بررسی آخرین وضعیت مسابقات قرآنی کشور برگزار شد، بر لزوم درگیر کردن مردم در مسابقات قرآن که در سطح نخبگانی برگزار می‌شود، تأکید کرد.

کد خبر : 103808
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴
دلیل کم لطفی برخی دستگاه ها در برگزاری مسابقات قرآن چیست؟


به گزارش خبرگزاری تسنیم، شبیر فیروزیان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پنجاهمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور که امروز 14 آبان ماه به منظور بررسی آخرین وضعیت مسابقات قرآنی کشور برگزار شد، بر لزوم درگیر کردن مردم در مسابقات قرآن که در سطح نخبگانی برگزار می‌شود، تأکید کرد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ گفت: مسئله مهم در مورد مسابقات قرآن این است که این مسابقات، نخبگانی است و بخشی از مردم را درگیر می‌کند و می‌شود ابتکاراتی به خرج داد که بشود هم نخبگانی بودن حفظ شود و هم عامه مردم درگیر این فضا شوند.

او در این باره توضیح داد: به عنوان مثال در نمایشگاه قرآن از ما می‌خواهند نشست تخصصی برگزار کنیم، اما استقبال نمی‌کنیم چون نمایشگاه، مردمی است.

فیروزیان اظهار کرد: مسابقات قرآن را می‌شود در عین اینکه اعتبار آن در سطح نخبگانی و تراز بالا هست، بررسی کرد که چگونه می‌شود توده مردم را درگیر این امر کرد که مستلزم طراحی و خلاقیت است. باید با ایده‌پردازان قرآنی مشورت کرد که به سمت هدف برویم.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ با اشاره به محور قرار دادن موضوع مقاومت اسلامی در رقابت‌ها اظهار داشت: مسئله بعد اینکه سال گذشته که مسابقات قرآن برگزار شد، مسئله مقاومت و فلسطین از رویکردهای مسابقات بود و هنوز هم هست و امسال هم باید این مسئله در اولویت باشد.

 

 

او تصریح کرد: برگزاری مسابقات در تبریز و مشهد به یاد شهدای خدمت ابتکار خوبی است و فقط شعار و تولید کلیپ کافی نیست؛ باید محتوای مسابقات به گونه‌ای باشد که افراد به لحاظ فکری درگیر این موضوع شوند و مسابقات غنی‌تر شود. همچنین با توجه به اینکه کشورهای دیگر شرکت می‌کنند، از این ظرفیت برای تبیین موضوع غزه و فلسطین استفاده کرد.

جلساتی متمرکز بر آسیب‌شناسی مسابقات قرآن در سال‌های گذشته

حجت الاسلام علی تقی‌زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، نیز در این نشست با تأکید بر اینکه جلساتی متمرکز بر آسیب‌شناسی مسابقات قرآن در سال‌های گذشته برگزار شود، گفت: نقاط قوت مسابقات قرآن نیز باید مورد تأکید قرار گیرد.

او با بیان اینکه در یکسال اخیر، رهبر معظم انقلاب اسلامی در چندین سخنرانی خود به آیات قرآن کریم اشاره کرده‌اند و مشخصاً به بیش از یکصد آیه قرآن اشاره فرموده‌اند، اظهار کرد: توجه به حواشی رسانه‌ای مسابقات قرآن در ترویج فرهنگ قرآن به ما کمک می‌کند.

او تصریح کرد: خوب است آیاتی توسط شرکت کنندگان در مسابقات قرائت شود که مرتبط با مطالبات قرآنیان از مسئولان کشورها باشد.

او همچنین عنوان کرد: در مورد شعار مسابقات قرآن، به نظر می‌رسد بهتر است مرتبط با نقشه خداوند بر چیره شدن توحید بر عالم باشد. نکته دیگر اینکه مسابقات قرآن می‌تواند گفتمان ایجاد کند. بنابراین مناسب است قبل از اینکه قاری به تلاوت قرآن بپردازد، کرسی‌های تدبری برگزار شود.

مسابقات قرآن امسال رکورد شکست

در ادامه این نشست محمدرضا پورمعین، عضو انجمن خادمان قرآن کریم، با بیان اینکه تاکنون توفیق داشته‌ام در برگزاری اکثر مسابقات ملی و بین‌المللی جهان اسلام به عنوان ناظر و داور شرکت کنم، گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن در کشور ما امروز تراز مسابقات در جهان است.

او تصریح کرد: برخی برگزارکنندگان مسابقات بین‌المللی اذعان می‌کنند که آنچه شما در زمینه برگزاری مسابقات انجام می‌دهید، الگوی خود قرار می‌دهیم.

این داور بین‌المللی مسابقات قرآن اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در برگزاری مسابقات قرآن مثبت عمل کرده، مسابقات از عدالت برخوردار است. در عین حال داوران نیز در سطح بسیار خوبی قرار دارند.

عضو انجمن خادمان قرآن افزود: 20 مسابقه بین‌المللی در جهان برگزار می‌شود که تقریباً در همه آنها شرکت می‌کنیم و حدود 50 درصد رتبه اول برای کشور ما هست این موضوع نشان‌دهنده اهتمام رهبر معظم انقلاب اسلامی و مسئولان به موضوعات قرآنی در کشور است.

 

 

او با اشاره به برخی کم لطفی‌ها در برگزاری مسابقات قرآنی برخی دستگاه‌ها اظهار داشت: از جمله سازمان صدا و سیما که نقش اصلی خود را در مسابقات اجرا نمی‌کند. انتظار داریم علاوه بر پخش مسابقات، تحلیل و بررسی نیز صورت بپذیرد، اما متأسفانه شاهد بی‌خبری مردم از برگزاری مسابقات قرآن هستیم، این در حالی است که حدود 5 میلیون مخاطب قرآنی داریم که باید مطلع شوند.

پورمعین با بیان اینکه مسابقات قرآن امسال رکورد شکست، گفت: هیچ مسابقه‌ای بیش از 50 شرکت‌کننده از دنیا نداشته است، امسال بیش از 100 کشور در مسابقات قرآن شرکت کرده‌اند، این اتفاق یعنی اعتبار جهانی. در بخش جوایز نیز محدودیت‌هایی وجود دارد اما مسابقات سطح خود را بالا می‌برد.

داور قرآنی تصریح کرد: باید فضای رقابت ایجاد شود، اما دلیل ندارد هر سازمان هر سال مسابقه قرآنی برگزار کند. زیرا تعدد مسابقات بین‌المللی به نفع سیاست ملی نیست.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود