دلایل سه گانه شکست 7 اکتبر به روایت رسانه صهیونیست
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در گزارشی که اخیرا در این رسانه منتشر شد، از نتایج تحقیقی پرده برداشت که نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی موساد در مورد علت شکست اسرائیل در برابر عملیات طوفان الاقصی انجام دادهاند. براساس این تحقیق سه علت اصلی باعث بروز این شکست بزرگ در هفت
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در گزارشی که اخیرا در این رسانه منتشر شد، از نتایج تحقیقی پرده برداشت که نهادهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی موساد در مورد علت شکست اسرائیل در برابر عملیات طوفان الاقصی انجام دادهاند.
براساس این تحقیق سه علت اصلی باعث بروز این شکست بزرگ در هفت اکتبر بوده است.
این روزنامه به نقل از مسئولین فعلی و سابق در ارتش اسرائیل خبر داد ارتش اسرائیل از مه 2021 دیگر کار جمع آوری اطلاعات امنیتی در رابطه با نشست رهبران ارشد حماس و نیز تمرینهایی که این گروه در نوار غزه انجام میدهد، متوقف کرده بود، این توقف دقیقا بعد از عملیاتی بود که در آن سال اسرائیل تحت عنوان نگهبان دیوار انجام داد.
براساس این گزارش تصمیم اسرائیل در چارچوب کوچک شمردن توانمندیهای جنبش حماس صورت گرفت زیرا این باور به وجود آمده بود که تنها خطری که این جنبش میتواند داشته باشد، در اختیار داشتن موشکهایی است که قابلیت رسیدن به عمق اسرائیل را دارند.
مسئولین عالی رتبه نظامی ارتش اسرائیل به این رسانه خبر دادند، هیچ کس در ساختار امنیتی اسرائیل این باور را نداشت که جنگجویان حماس ظرفیت و توانمندی ورود به شهرکهای اسرائیلی را داشته باشند و هیچ کس هیچ توجهی به چنین سناریویی از خود نشان ندارد، از اینرو تمرکز نهادهای اطلاعات بر روی جمع آوری اطلاعات مربوط به موشکهایی معطوف شد که حماس به دست آورده بود، شد.
کار نظارت و رصد تحرکات رهبران حماس نیز به طور کلی بر روی فرماندهان یگانهای خاصی از حماس از جمله مروان عیسی جانشین فرمانده کل گردانهای قسام متمرکز شد و اسرائیل توجه خاصی به تمرینهای صورت گرفته توسط جنگجویان این گروه از خود نشان نداد زیرا مسوئلین امنیتی بر این باور بودند که پیگیری این تمرینها صرفا هدر دادن وقت و زمان است.
و نتیجه این برداشت هم این بود که که یک واحد با حداقل امکانات و فقط با 3 افسر مسئولیت پیگیری تحرکات برخی از فرماندهان نظامی حماس را به عهده داشت.
در بخش دیگری از تحقیق منتشر شده در این رسانه عبری زبان همچنین آمده است که ارتش اسرائیل به طور کامل این احتمال که جنگجویان حماس بتوانند با حفر تونل زیر زمینی از دیوار حایل اطراف نوار غزه عبور کنند را دور از ذهن میدانستند.
همین برداشتها هم باعث شد تا ارتش اسرائیل به شدت توانمندی حماس را کم اهمیت شمرده و به این باور برسد که این گروه قادر به حمله به اسرائیل نیست از اینرو هیچ نقشه و برنامهای برای مقابله با عبور احتمالی حماس از مرزها تهیه و تدارک ندیده بود.
هاآرتص به نقل از مسئولین اسرائیلی همچنین فاش کرد: اهارن حالیوا رئیس (مستعفی) سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) سال 2021 اعلام کرده بود که برای اسرائیل فقط یک کار باقی مانده و آن سلب توانمندی موشکی حماس است.
در ادامه هم نوشت: تحقیر و کوچک شمردن توانمندی حماس تا آخرین لحظات پیش از آغاز تهاجم هفت اکتبر هم ادامه پیدا کرد زمانی که یک نظامی اسرائیلی به فرماندهان ارشد خود خبر داد، تحرکات غیر طبیعی فرمانده حماس را رصد کرده است اما فرماندهان ارشد اعلام کردند این اقدام صرفا یک تمرین و مانور عادی است.
هاآرتص در عین حال تاکید کرد، شکستهای اطلاعاتی اسرائیل حتی بعد از آغازجنگ غزه هم ادامه پیدا کرد که یکی از نمادهای آن این واقعیت بود که بر خلاف پیش بینی ارتش اسرائیل بسیاری از نیروهای حماس با آغاز جنگ به داخل تونلها نرفتند.
همچنین ارتش اسرائیل از وجود بسیاری از تونلها و شاخههای آن که در اعماق مختلف زمین حفر شده بود هم اطلاعی نداشت، تونلهایی که امکان انهدام آن از هوا و کشتن افراد موجود در آن از این طریق وجود نداشت.
هاآرتص در بخش دیگری از این گزارش تاکید کرد: بارزترین شکست اطلاعاتی اسرائیل بعد از آغاز جنگ این بود که ارتش اسرائیل تصور میکرد که قادر خواهد بود، جنگجویان حماس را در داخل تونلها از بین ببرد، اما این کار هرگز صورت نگرفت.
همچنین به ر غم تمرکز اسرائیل بر سامانه موشکی حماس، جنگ ثابت کرد که ارتش اسرائیل اطلاعات کافی در رابطه با توانمندی موشکی و تولید تسلیحات توسط حماس هم نداشت.
انتهای پیام/