دست خالی بازار نشر ایران درباره فلسطین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، به نظر می‌رسد علی‌رغم اهمیت مسئله فلسطین برای جهان، منطقه و جهان اسلام، بازار نشر ایران نتوانسته در سال‌های گذشته دین خود را چنان که باید و شاید در این راستا ادا کند. تعداد عناوین منتشر شده از یک سو و فقدان نگاهی نو در این‌باره سبب شده

کد خبر : 116459
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸
دست خالی بازار نشر ایران درباره فلسطین


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، به نظر می‌رسد علی‌رغم اهمیت مسئله فلسطین برای جهان، منطقه و جهان اسلام، بازار نشر ایران نتوانسته در سال‌های گذشته دین خود را چنان که باید و شاید در این راستا ادا کند. تعداد عناوین منتشر شده از یک سو و فقدان نگاهی نو در این‌باره سبب شده تا دست بازار نشر ایران در این‌باره خالی باشد.

اگرچه تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته است، اما اثری ماندگار که نماینده‌ای از صدای مردم فلسطین باشد، کمتر به چشم می‌خورد. از این منظر جایزه جهانی فلسطین تلاش دارد تا نگاه و توجه اهل قلم جهان و به ویژه جهان اسلام را به مسئله فلسطین، تاریخ آن، دردها و رنج‌های مردم غزه، تغییر شرایط زندگی و مهاجرت‌های اجباری و … معطوف کند. علیرضا سبحانی‌سب، مدیر انتشارات جمال، در گفت‌وگویی بر هم‌گرایی بیشتر اهالی ادب در این حوزه تاکید کرد. گفت‌وگوی او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

*آیا میزان تولید کتاب در حوزه فلسطین در ایران مطلوب است؟ راهکار افزایش تولید چیست؟

خیر. کتاب به میزان کافی در حوزه مقاومت، به‌ویژه برای کودک و نوجوان، تولید نمی‌شود. موضوع فلسطین دغدغه‌ای عمومی و موضوعی است که دل انسان را به درد می‌آورد و مسئله‌ بسیاری از مردم است؛ اما مردم متوجه حملات ناجوانمردانه در غزه نیستند. تهیه یک کتاب برای کودکان با این موضوع، هنوز یک نیاز دانسته نشده است؛ لذا حاکمیت برای ایجاد یک فهم عمومی و بزرگ با این هدف که ادبیات مقاومت برای کودک و نوجوان و بزرگسال مسئله‌ای جدی باشد، باید تمهیداتی بیندیشد.

با توجه به اینکه این آثار بازار جدی و حتی ناشر جدی هم ندارد، کتاب‌هایی که در این زمینه وجود دارد، باید زیاد شود. ناشران برای چاپ یا ترجمه کتاب‌هایی که مخاطب بیشتری دارد، سر و دست می‌شکنند. پس این مسئله نیازمند تشویق‌های جدی حاکمیتی است و می‌تواند روش‌های مختلفی از تشویق‌ها تعریف شود. لزوماً نیاز نیست این تشویق‌ها مادی یا خرید باشد؛ بلکه می‌توان امتیازی را برای ناشران قائل شد تا تحولی در این زمینه ایجاد شود.

*در مواجهه با مسئله فلسطین و جنگ اخیر محور مقاومت با رژیم صهیونیستی، مهم‌ترین رسالت اهالی فرهنگ و نشر چیست؟

قاعدتاً برای ما که رسالتمان حفظ ادبیات مقاومت و پایداری است، یک رسالت و یک وظیفه است. اساساً به مقوله کتاب همواره نمی‌شود نگاه اقتصادی داشت؛ بلکه باید گاهی نگاه فرهنگی، امنیتی، شریعتی و رسالتی داشته باشیم. در واقع، آبرو، امنیت، فرهنگ و شریعت ما در گرو حفظ جبهه مقاومت و رویارویی با اسرائیل است. چاپ کتاب یکی از گام‌های مهم و هرچند کوچک در این زمینه است.

*آیا جایزه جهانی ادبیات فلسطین در تولید کتاب‌های شما تأثیری دارد؟ به چه شکل؟

تولید کتاب‌های آگاهی‌بخش به‌منظور تحلیل و بیان زوایای پنهان یک سال اخیر مقاومت نیازی جدی است؛ برای مثال، شرح وقایع و اتفاقات 400 روز جنگ و نبرد ناجوانمردانه و نابرابر غزه و اسرائیل، واکنش دولتمردان کشورهای مختلف اعم از حاکمان اعراب و اروپاییان و آمریکا و دولت‌های دیگر که با عملکرد منفی و حمایتشان از رژیم غاصب صهیونیست، باعث این جنایات وحشیانه در غزه شدند. در واقع نبرد غزه فقط 400 روز مقاومت در سرزمین اشغالی نیست؛ بلکه ماجراهای بسیار زیاد سیاسی و نظامی خارج از غزه، اعم از وقایع مثبت و منفی نیز رخ داده است. برای مثال، حمایت حشد الشعبی عراق و تلاش‌های یمنی‌ها و کمک‌های سوریه، مخصوصاً مشت آهنین حزب‌الله، خطبه‌های متعدد و تحلیل‌های حضرت آقا در این 400 روز که بسیار هم تأثیرگذار بود، وقتی صحیح و مستند بیان شود، آگاهی‌بخشی بزرگی به دنبال خواهد داشت.

 

آگاهی‌بخشی به مخاطبان بسیار مهم است؛ لذا لازم است نویسندگان و ناشران در این زمینه کمک کنند.

*آیا شما در چند سال گذشته کتابی در این زمینه تولید کرده‌اید؟ هدف شما از تولید آثار مرتبط با فلسطین چیست و به دنبال چه اثری بر مخاطب هستید؟

ما از دو سال پیش کارهایی را آغاز کردیم. امسال به لطف خدا 9 عنوان کتاب در حوزه ادبیات مقاومت و فلسطین خواهیم داشت که تا امروز شش عنوان از آن‌ها به چاپ رسیده و دو کتاب دیگر در مسیر چاپ‌اند و کتاب سوم در حال طراحی است. ان‌شاءالله تا یک ماه دیگر، 9 کتاب با موضوع فلسطین برای کودکان و نوجوانان خواهیم داشت.

*ضرورت تأسیس یک جایزه ادبی جهانی با موضوع فلسطین به‌عنوان یک پیشران در تولید آثار و غفلت‌زدایی از ملت‌ها، خصوصاً نسل جوان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این جایزه ادبی جهانی ضرورت بسیار زیادی دارد؛ اما اینکه چگونه همه جهانیان با این جایزه ادبی آشنا بشوند، نیازمند اقدام رسانه‌ای قوی و بزرگ است. باید کاری کنیم که جایزه فلسطین را به‌صورت جدی به همه جهانیان، علی‌الخصوص به اشخاصی بشناسانیم که دلشان برای مظلومیت فلسطین می‌تپد.

*آیا اثری از نشر شما در دور دوم جایزه فلسطین حضور دارد؟

بله. آثاری که ما برای این جایزه جهانی ارسال کرده‌ایم، کتاب‌های خوبی است. امیدواریم فرصت خوبی را برای شناخت مخاطب با این موضوع ایجاد کند.

*این جایزه می‌تواند نویسندگان جدیدی را به ادبیات مقاومت جذب کند؟ چگونه؟

دغدغه‌مندان ماجراهای فلسطین افراد بسیاری هستند و قاعدتاً اگر صدای این جایزه به‌صورت جدی بلند شود، به گوش مخاطبان بیشتری خواهد رسید و ما نویسندگان جدیدی نیز خواهیم داشت.

*به نظر می‌رسد تعداد کتاب‌هایی با موضوع فلسطین در ایران در سطح مطلوبی نیست و در این حوزه خلأ جدی وجود دارد. برای رفع این مسئله چه باید کرد؟

برخی از موضوعات اساساً موضوعات ملی و گاهی فراملی است و نیاز به حمایت‌های حاکمیتی دارد. مسئله کتاب فلسطین مسئله‌ای جدی و حاکمیتی و امنیتی و باید بودجه‌ای را صرف شناخت ادبیات پایداری کنیم تا جامعه ما هوشیارتر و آگاه‌تر به جبهه مقاومت نگاه کند. ما باید بتوانیم پشتوانه دانشی و باوری لازم را برای جبهه مقاومت تأمین کنیم.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود