دستگیری کارمند کنسولگری الجزایر در فرانسه عامل تشدید تنش ها
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه «اشپیگل»، دستگیری یک کارمند کنسولگری الجزایر در فرانسه مناسبات این دو کشور را متشنج کرده و اعتراضات و ناآرامی هایی را در کشور الجزایر به دنبال داشته است. در این کشور افراد زیادی روز شنبه در اعتراض به دستگیری کارمند کنسولگری الجزایر در

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از هفته نامه «اشپیگل»، دستگیری یک کارمند کنسولگری الجزایر در فرانسه مناسبات این دو کشور را متشنج کرده و اعتراضات و ناآرامی هایی را در کشور الجزایر به دنبال داشته است.
در این کشور افراد زیادی روز شنبه در اعتراض به دستگیری کارمند کنسولگری الجزایر در فرانسه تظاهرات کردند. به گفته وزارت خارجه الجزایر، این بازداشت احیای روابط دوجانبه بین دو کشور را به خطر می اندازد. این وزارتخانه با لحنی تند خواستار آزادی فوری افسر کنسولی خود شد.
وزارت خارجه الجزایر در عین حال اعلام کرد که این تحولات بیسابقه تصادفی نیست و با هدف اختلال در روند احیای روابط دوجانبه است که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه و عبدالمجید تبون، رئیسجمهور الجزایر در گفتگوی تلفنی در 31 مارس با آن موافقت کردند.
رسانه های فرانسوی روز جمعه این دستگیری را این گونه استدلال کردند که از سه نفر از جمله یک کارمند کنسولگری الجزایر به ظن ربودن امیر بوخورس، مخالف دولت این کشور در فرانسه بازجویی می شود.
بوخورس معروف به «امیر دیزی» از مخالفان دولت الجزایر است و بیش از یک میلیون دنبال کننده در تیک تاک دارد. بر اساس گزارش رسانه های فرانسوی، بوخورس از سال 2016 در فرانسه بوده و در سال 2023 پناهندگی سیاسی دریافت کرده است. وکیل وی گفت که این مرد 41 ساله در آوریل 2024 ربوده شد و روز بعد آزاد شد.
الجزایر و فرانسه در واقع خواهان عادی سازی روابط متشنج خود بودند. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه هفته گذشته پس از گفتگو در الجزایر و دیدار با عبدالمجید تبون، رئیس جمهور این کشورگفت: از امروز، ما در حال فعال سازی مجدد مکانیسم های همکاری در همه زمینه ها هستیم.
روابط بین این دو کشور تا اواسط سال 2024 متشنج بود. در آن زمان، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، با به رسمیت شناختن طرح خودمختاری برای منطقه صحرای غربی، الجزایر را عصبانی کرد.
صحرای غربی منطقهای است که در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب قرار دارد و دهها سال است که مغرب با جبهه پولیساریو درخصوص حاکمیت بر این صحرا با یکدیگر اختلاف دارد.
جهبه پولیساریو بر اساس قطعنامه شورای امنیت، خواهان برگزاری همه پرسی برای تعیین سرنوشت صحرای غربی است اما مغرب آن را جزیی از خاک خود میداند و تنها با خودمختاری آن موافقت کرده است.
موضوع صحرای غربی از مهمترین موضوعات چالش برانگیز بین مغرب و الجزایر محسوب میشود.
مغرب ادعای مالکیت صحرای غربی را دارد و از سال 1975 تاکنون اداره امور این صحرا را به عهده دارد. جبهه پولیساریو که متشکل از ساکنان صحرای غربی است و برای استقلال این منطقه علیه استعمار اروپایی و پادشاهی مغرب جنگیده معتقداست، سرنوشت صحرای غربی باید توسط ساکنان آن تعیین شود.
انتهای پیام/