در گذشته اسم ایران در هیچ رتبه‌بندی جهانی نبود ولی امروز دو درصد تولید علم مال ایران است +فیلم

در اولین همایش ملی «الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری»؛ به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در اولین همایش ملی «الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» گفت: نهاد‌های راهبردی معمولاً در سطح جهانی به‌قدری عمیق و تأثیرگذار هستند که اقداماتی که انجام می‌دهند، معمولاً به‌عنوان آغازگر و بنیان‌گذار یک حرکت

کد خبر : 119869
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۵۴
در گذشته اسم ایران در هیچ رتبه‌بندی جهانی نبود ولی امروز دو درصد تولید علم مال ایران است +فیلم


در اولین همایش ملی «الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری»؛

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در اولین همایش ملی «الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری» گفت: نهاد‌های راهبردی معمولاً در سطح جهانی به‌قدری عمیق و تأثیرگذار هستند که اقداماتی که انجام می‌دهند، معمولاً به‌عنوان آغازگر و بنیان‌گذار یک حرکت یا طراحی محسوب می‌شود. این نهاد‌ها معمولاً خود مسئولیت اجرایی پروژه‌ها را بر عهده نمی‌گیرند و اجرای آنها را به نهاد‌ها و دستگاه‌هایی که ظاهراً مسئولیت عملیات و اجرا را دارند، واگذار می‌کنند. به محض اینکه طرح‌ها شکل گرفت، خودشان کنار می‌روند و نظارت و هدایت کلی را ادامه می‌دهند. 

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله این نهادهاست که بسیاری از زیرساخت‌های کشور در حوزه علم و فناوری و بخش‌های آموزشی و فرهنگی، به‌ویژه در زمینه فرهنگ و آموزش، به دست این شورا سازمان‌دهی و پایه‌گذاری شده است.

 

رئیس فرهنگستان علوم بیان کرد: ۱۷۰ هزار دانشجوی اول انقلاب به ۳ تا ۴ میلیون تبدیل شدند، ما الان ۳ میلیون و نزدیک ۲۰۰ هزار دانشجو داریم.

وی گفت: اول انقلاب از هر ۲۰ داوطلب یک نفر می‌توانست وارد دانشگاه شود امروز هر دو نفر و کمتر دسترسی به آموزش عالی دارند. ۴۰۰۰ عضو هیئت علمی زمان انقلاب تبدیل به صد هزار عضو هیئت علمی افزایش یافتند.

 

در گذشته اسم ایران در هیچ رتبه‌بندی جهانی نبود ولی امروز دو درصد تولید علم مال ایران است

رئیس فرهنگستان علوم اظهار داشت: ۲.۸ درصد مقالات پر استناد مال دانشمندان ایرانی است. این اتفاقات بزرگ به برکت تدبیر امام راحل و استمرار آن با هدایت رهبر معظم انقلاب و تعبیه کردن نهادی به نام شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظام تصمیم گیری و تصمیم‌سازی علم و فرهنگ کشور بوده است.

 

رئیس فرهنگستان علوم گفت: ناراحت هستیم از اینکه سهم تحقیق و توسعه ما از جی دی پی یا تولید ناخالص داخلی ما کمتر از یک درصد است، اما دانشمندان با همان کمتر از یک درصد کاری کارستان کردند مثل هسته‌ای، هوا فضا، پزشکی، علوم پایه، سلول‌های بنیادی، علوم شناختی، نانو، زیست فناوری و …

مخبر دزفولی ادامه داد: سرریز جریان علمی کشور تبدیل به فناوری شده، سرریز جریان دانشی کشور تبدیل به صنعت شده، اینها خروجی دانشگاه و علم کشور است اگر کسی منکر آن است منکر واقعیت و منکر حقیقت است.

 

در حال تکمیل …



منبع

برچسب ها :

ناموجود