در خودکفایی گندم عقب گرد نداریم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی موضوعات مربوط به بخش کشاورزی در برنامه پنج ساله هفتم را کارشناسی شده، جامع، کاربردی و قابل اجرا خواند و گفت: از آنجایی که تکالیف تعیین شده در برنامه ششم و سایر اسناد بالادستی در

کد خبر : 150491
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶
در خودکفایی گندم عقب گرد نداریم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی موضوعات مربوط به بخش کشاورزی در برنامه پنج ساله هفتم را کارشناسی شده، جامع، کاربردی و قابل اجرا خواند و گفت: از آنجایی که تکالیف تعیین شده در برنامه ششم و سایر اسناد بالادستی در بخش‌های کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست تنها ۳۰ درصد، آهن بصورت ناقص اجرایی شده با دعوت از مسئولان مربوطه، از جمله دیوان محاسبات، کالستی‌ها و نارسایی‌ها در این بخش بررسی شد تا با رفع نقائص، یک برنامه کامل و جامع برای پنج ساله هفتم تدوین شود.

وی افزود: در این زمینه ما وظیفه داشتیم که از ظرفیت و قابلیت نخبگان، کشاورزان پیشرو، محققان و مروجان استفاده کنیم و الحمدلله با همکاری ایشان مدت شش تا هفت ماه روی این موضوع کار کردیم.

عسگری با تاکید بر اینکه برنامه‌های حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در برنامه هفتم، کامل و جامع است، افزود: اگر این برنامه‌ها عملیاتی و اجرایی بشود قطع به یقین خیلی از مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت و به معنای واقعی می‌توانیم به توسعه پایدار در بخش کشاورزی دست پیدا کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت اجرای مصوبات بصورت جدی در حال پیگیری است و مسئولان دستگاه‌های ذیربط با دعوت به کمیسیون گزارش کار می‌دهند.

وی درباره نتایج این جلسات نیز اظهار داشت: در بحث تولید میوه‌های گرمسیری مانند موز، به عنوان مثال پانصد میلیون دلار ارز بری ایجاد می‌شود و یا این میزان ارز را از دست می‌دهیم تا بتوانیم موز وارد کنیم، بنابراین مجموعه وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد تا از ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها استفاده شود؛ مثلا من از زرآباد سیستان و بلوچستان بازدید‌های متعددی داشتم و سازمان تات را مکلف کردیم که سیستم تحقیقات خودش رو در آنجا فعال کند و از گونه‌های مختلف به تناسب شرایط اقلیمی آنجا استفاده کند.

در کشت موز گلخانه‌ای اتفاقات بسیار خوبی خواهد افتاد

نماینده داراب و زرین دشت فارس در مجلس افزود: در کنار این، بسترسازی هم کردیم تا در کشت موز گلخانه‌ای اتفاقات بسیار خوبی رخ دهد و در استان اصفهان و استان فارس فضا را جلو می‌بریم.

حدود ۹۰ درصد روغن مصرفی کشور وارداتی است

عسگری با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد روغن مصرفی کشور وارداتی است، اظهار داشت: ما دربرنامه پنج ساله هفتم وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کردیم که باید سازمان پنبه و دانه‌های روغنی را فعال کند و هرچند در یک مقطع زمانی کوتاه مدت نمی‌توانیم به آن هدف برسیم ولی در قالب برنامه میان مدت و بلند مدت قطع یقین به این هدف خواهیم رسید.

وی هزینه واردات روغن را برابر با هزینه آموزش و پروش خواند و گفت: میزان اعتباری که در قالب ارز برای روغن ما می‌دهیم، معادل هزینه‌های مراکز آموزش و پرورش کشور است، یعنی هر مقدار که مراکز آموزش و پرورش کشور هزینه می‌کنند به همین مقدار ما باید ارز بدهیم و روغن وارد کنیم.

عسگری در ادامه به موضوع خرید تضمینی محصولات کشاورزی پرداخت و اظهار داشت: این موضوع جزو مباحث جدی ماست که نمونه اش بحث گندم بود و سال گذشته به خودکفایی رسیدیم. امسال هم در برنامه هفتم و هم در بودجه ۱۴۰۴ موضوع را به گونه‌ای دنبال کردیم که برای حدود دوازده میلیون تن نیاز کشور، برنامه ریزی کنیم و به ازاء هر کیلوگرم بیست هزار و پانصد تومن، معادل دویست و پنجاه همت در نظر گرفته شد.

باید فضایی ایجاد کنیم که در خودکفایی گندم عقب گرد نداشته باشیم

کمیسیون کشاورزی تصریح کرد: باید فضایی ایجاد کنیم که در خودکفایی گندم عقب گرد نداشته باشیم و این خودکفایی تداوم پیدا کند تا اگر محصول مازاد هم داشتیم، بستر صادرات آن فراهم باشد.

وی درباره سایر محصولات کشاورزی نیز گفت: در موضوع نهاده‌های دامی، در قالب سنجه، میزان نیاز و میزان تولید و زمانی که لازم است تا به خودکفایی می‌رسیم مشخص می‌شود. کار دیگری که انجام دادیم این بود که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تات و مراکز آموزش عالی در بخش کشاورزی را مکلف کردیم که در زمینه دانش بنیان کردن کشاورزی تلاش کنند. به این معنا که ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها پای کار بیاید و بتوانیم کشاورزی به معنای واقعی دانش بنیان داشته باشیم.

عسگری تصریح کرد: در بحث دانش بنیان کردن کشاورزی نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خوبی که داشتیم و داریم استفاده کنیم و دستاورد‌های هنرمندانه و خلاقانه خود را از بالقوه به صورت بالفعل در بیاوریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر در مراکز علمی وزارت علوم، دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی هفت هزار و پانصد عضو هیئت علمی در مقاطع استادیاری، دانشجویاری و استاد تمامی داریم و ارتقا آنها وابسته به ارایه مقاله‌هایی بوده که پیگیری نمی‌شوند تا به محصول تبدیل شوند و این بزرگترین اشکال کشور در حوزه دانش بنیان بود.

وی تصریح کرد: ما مصوب کردیم و در برنامه هفتم هم قید شد که اگر کسی مقاله‌ای را برای ارتقا ارایه دهد، حتما این مقاله باید تبدیل به محصول بشود.

از ظرفیت‌های هسته‌ای برای بخش کشاورزی استفاده می کنیم

عسگری در ادامه به همکاری با سازمان انرژی اتمی برای استفاده از فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: از رییس سازمان انرژی اتمی آقای اسلامی دعوت کردیم تا در زمینه استفاده از ظرفیت‌های هسته‌ای برای بخش کشاورزی همکاری کنیم چراکه راهی غیر از استفاده از فناوری‌ها و دانش نوین از جمله پرتودهی‌ها نداریم.

وی افزود: خوشبختانه الان سازمان انرژی اتمی حدود سی مقاله را تبدیل به محصول کرده و بعضی از محصولات به کشور‌های دیگر صادر می‌شوند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در برنامه هفتم گفتیم که فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا حتما باید پس از دروس تئوری، بروند در قالب کار ورزی عملیات بگیرند و دستگاه متولی نیز به دانشگاه مربوطه اعلام کند که این فارغ التحصیل پس از سپری کردن دوره‌های کاربردی، اشرافیت پیدا کرده و پس از آن دانشگاه مربوطه اقدام به صدور مدرک کند.

عسگری افزود: ما بیش از ۲۵۰ هزار فارغ التحصیل بخش کشاورزی در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا داریم که یک فرصت است، اما اگر از این فرصت و ظرفیت خوب استفاده نشود، حتما تبدیل به تهدید می‌شود و برای اینکه تهدید نشود، در برنامه هفتم اعلام کردیم که بانک‌ها مکلفند در قالب قانون، وام‌های با بهره کم برای استفاده بهینه و مطلوب از آب و خاک پرداخت کنند تا از ظرفیت اینها استفاده شود.

وی همچنین روش‌های نوین کشت را از دیگر موضوعات مورد تاکید برنامه هفتم خواند و گفت: در برنامه هفتم توسعه برنامه به این گونه است که توسعه کشاورزی به سمت افقی را ممنوع کنیم؛ چراکه کشاورزی باید به سمت عمودی برود و از کشت‌های گلخانه‌ای گرفته تا فضا‌هایی که می‌تواند با حجم کم و با ظرفیت کم، تولید بیشتری داشته باشد استفاده شود.

گلخانه‌ها وضعیت مطلوبی پیدا کرده اند

عسگری با بیان اینکه گلخانه‌ها وضعیت مطلوبی پیدا کرده است، افزود: الان بیش از بیست و پنج هزار هکتار گلخانه  در کشور داریم که روند صعودی بسیار خوب و رو به رشدی دارد. همچنین در بحث ارگانیک بودن محصولات کشاورزی نیز اولویت بندی کرده‌ایم که اتفاقات خوبی بیفتد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: نکته دیگری که حایز اهمیت است، این است که بحث اراضی کلاس یک را مصوب کردیم که تحت هیچ شرایط دستخوش تغییر نشود. چون ما دو و دو دهم میلیون هکتار اراضی کلاس یک داریم و درحالی که جمعیت کشور نیز افزایش پیدا می‌کند، باید برنامه ریزی بکنیم که اتفاقات مطلوب تری بیفتد و بتوانیم از ظرفیت دو و دو دهم میلیون هکتار اراضی کلاس یکی که داریم برای کالا‌های اساسی مثل گندم یا برنج استفاده کنیم.

وی افزود: در حوزه صنایع نهاده‌های دامی از جمله ذرت، سویا و جو هم در برنامه هفتم در قالب یک برنامه زمان بندی شده اعلام کردیم که حدود بیست و یک و نیم میلیون تن محصولات یا نهاد‌های دامی نیاز داریم. از حدود ده میلیون تن ذرت مورد نیاز، یک و نیم میلیون تن را خودمان تولید می‌کنیم و مابقی وارداتی است. در مورد سویا حدود پنج میلیون تن نیاز داریم که روز به روز هم افزایش پیدا می‌کند، اما سیصد هزار تن را خودمان تولید می‌کنیم و مابقی وارداتی است. درباره جو تقریبا شش تا هفت میلیون تن نیاز کشور است که چهل درصد آن را خودمان تولید می‌کنیم و مابقی وارداتی است و این بدان معنی است که یعنی عملا بین هشتاد درصد نهاده‌ها وارداتی است و باید چاره اندیشی کنیم که همه اینها در برنامه هفتم دیده شده است.

تاکنون نتوانسته‌ایم نقطه امیدی در قالب بیمه برای کشاورزان ایجاد کنیم

عسگری در ادامه به موضوع بیمه‌های کشاورزی پرداخت و با اشاره به پر ریسک بودن کار کشاورزی اظهار داشت: کشاورزی تحت تاثیر حوادث غیر مترقبه‌ای مثل سیل، تگرک یا طوفان قرار دارد و حتما باید یک نقطه اتکال و امیدی ایجاد شود که هم در بازپرداخت وام‌ها امهال صورت گیرد و هم اینکه بیمه محصولات کشاورزی جدی‌تر پیگیری شود.

وی با بیان اینکه تاکنون نتوانسته‌ایم نقطه امیدی در قالب بیمه برای کشاورزان ایجاد کنیم، افزود: گاهی وقتی کشاورز یا تولید کننده محصولش را بیمه می‌کند، دستگاه متولی مثلا یک پنجم خسارت را می‌دهد در حالی که قانون و قاعده باید به گونه‌ای باشد که کل خسارت پرداخت شود؛ بنابراین ما در برنامه پنج ساله هفتم دنبال کردیم و وزارت اقتصاد مکلف شد که اموال منقول و غیر منقولش را بفروشد و در قالب یک برنامه زمان بندی شده در اختیار صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دهد که این بخش بتواند پویا شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی یکی از مباحث جدی در برنامه هفتم را اجرای الگوی کشت عنوان کرد و گفت: یکی از بحث‌هایی که در برنامه پنج ساله هفتم باید دنبال کنیم و عملیاتی شود بحث اجرایی شدن الگوی کشت است. در حال حاضر کشت قراردادی در کشور‌های توسعه یافته اتفاق می‌افتد و شرکت‌ها امکانات را در اختیار کشاورز قرار می‌دهند و به کشاورز می‌گویند در آماده کردن زمین، تامین بذر و سیستم آبیاری شرایط را مهیا می‌کنیم و تو کشت را انجام بده و سپس ما با این قیمت محصول را از شما می‌خریم.

وی افزود: این یک قاعده منطقی و استدلالی درستی است و کشاورز با خیال راحت کارش انجام می‌دهد و حتی در کنارش نهاده‌هایی مانند کود و سم هم به کشاورز می‌دهند و در پایان کار، هزینه‌ها را محاسبه کرده و سود متعارفی هم به کشاورز می‌دهند.

عسگری توجه صنایع تبدیلی کشاورزی را از دیگر موضوعات مورد توجه در برنامه هفتم خواند و گفت: ما تقریبا چیزی حدود صد و سی میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کنیم و سی درصد تولیدات ما دچار مشکل شده و به عنوان ضایعات هدر می‌رود. ما محاسبه کردیم که اگر جلو این سی درصد ضایعات را بگیریم تقریبا بیست و هفت میلیون نفر می‌توانند ارتزاق کنند. یعنی به اندازه جمعیت یک کشور متوسط ضایعات داریم که این رقم رقم خیلی بالایی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود ماشین آلات کشاورزی در کشور اظهار داشت: در گذشته ما دچار عقب ماندگی‌های جدی هم در زمینه تراکتور و هم کمباین شدیم و در تولید ماشین آلات کاشت داشت برداشت رقابت ایجاد نکردیم و واردات اینها باعث شد که یا چالش‌هایی مواجه شویم بنابراین باید هر چه سریع‌تر این موضوع را دنبال کنیم.

وی افزود: در کلیه اراضی نیاز به ساب سویلر یا زیر شکن داریم که باید با تراکتور‌های قوی و با اسب بخار بالا استفاده شوند تابه راحتی بتوانیم خاک را زیر رو کنیم که حالا خوشبختانه در برنامه هفتم وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرده‌ایم که این تجهیزات را تامین کند.

عسگری گفت: کار دیگری که انجام دادیم بحث توسعه هنرستان‌های کشاورزی است. وزارت آموزش و پرورش را مکلف کردیم که در بحث توسعه هنرستان‌های کشاورزی حرکت بکنند. الان در کشور به شدت نیاز به تکنسین داریم؛ یعنی کسی که در مزرعه مراحل آماده سازی زمین، کاشت، داشت و برداشت در حوزه‌های مختلف زراعت، باغبانی و دامپروری یا شیلات را از نزدیک آشنا شده باشد و با یک اشرافیت بیشتری بتواند کار عملی را دنبال کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی در ادامه به موضوع صادرات محصولات کشاورزی پرداخت و گفت: یکی از مباحث دیگری که برای ما حائز اهمیت بوده است، بحث صادرات محصولات کشاورزی است. تقریبا پانصد میلیون نفر جمعیت پیرامونی کشور ما به محصولات کشاورزی ما علاقه دارند و ما محاسبه کردیم اگر برای این پانصد میلیون نفر بتوانیم محصولاتی که تولید می‌کنیم، خوب تولید کنیم و با کیفیت بالا و با صنایع سورتینگ و بسته بندی، صادرات را بر اساس استاندارد‌های بین المللی انجام بدهیم باور بفرمایید که می‌توانیم شیر‌های نفت را به راحتی ببندیم.

وی ادامه داد: این بدان معنی است که ما اینقدر ظرفیت داریم و اینقدر قابلیت داریم ولی اینکه چرا نکرده‌ایم و چرا این اتفاق نیفتاده جای سوال دارد!

 

به ظرفیت تولید گوشت مرغ و دامداری ها در خرید دام پروار بی توجهی شده است

نماینده داراب و زرین دشت در مجلس گفت: تقریبا هفده هزار و پانصد واحد مرغداری در کشور داریم که خروجی این مرغداری‌ها تقریبا چیزی نزدیک به دو میلیون و ششصد و پنجاه هزار تن پروتیین سفید است. نیاز کشور هم دو میلیون و دویست هزار تن است یعنی چهارصد و پنجاه هزار تن مازاد داریم که باید افزایش پیدا کند؛ بنابراین می‌توانیم صادر کنیم و در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کار بکنیم.

عسگری افزود: اگر بتوانیم این محصول مازاد را در حوزه تولید سوسیس و کالباس به عنوان یک برند صادر کنیم ارزش بالایی دارد و متاسفانه از این فرصت‌ها و ظرفیت‌ها غفلت کرده‌ایم و در زمینه دام سبک و دام سنگین هم به همین صورت است.

وی گفت: حدود دویست هزار گوساله پرواری باید شهریور ماه خریداری می‌شده که نشده است. یعنی پانزده شهریور تا پانزده مهر ماه باید گوساله‌هایی که پرواری می‌شدند می‌رفتند به کشتارگاه و کشتار می‌شدند و دامدار می‌رفت گوساله‌های مازاد را خریداری می‌کرد تا برای مرحله بعد پروار کند و به بازار بیاورد، اما این فرصت را از دست دادیم، چون توجه نکردیم و نرفتیم بخریم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه به موضوع مهاجرت از روستا‌ها اشاره گرد و گفت: در ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی جمعیت شهری ۵۵ درصد و روستایی ۴۵ درصد بود که به مرور زمان به ۷۵ درصد و ۲۵ درصد رسیده است و جامعه شناسان می‌گویند اگر چاره اندیشی نشود و به ۸۵ درصد در مقابله ۱۵ درصد برسد ناهنجاری‌های اجتماعی و معضلات و مشکلات شدیدی پیش خواهد آمد.

وی تصریح کرد: وقتی ما هم قابلیت داریم و هم توانمندی داریم چرا مولد سازی نکنیم؟ ما در برنامه هفتم توسعه دولت را مکلف کردیم که جامعه روستایی را تعیین تکلیف کند و با اقداماتی که صورت گرفته مهاجرت معکوس آغاز شده است. اگر ما برق ببریم به روستا، آب ببریم، گاز ببریم و امکانات بهسازی به روستا ببریم و فضا هم آماده کنیم تا بتوانند در کنار زندگی خود، درآمدی هم داشته باشند و به معنای واقعی مولد باشند، می‌بینیم که خیلی از جا‌ها افرادی که در شهر زندگی می‌کردند به روستای قبلی خود بازگشته‌اند و زندگی می‌کنند و لذت می‌برند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه دو هفته پیش مسئولان ذیربط برای گزارش عملکرد شش ماهه به کمیسیون دعوت شدند، اظهار داشت: گزارشی که ارائه شد مقداری ناقص بود و گفتیم بروند اصلاح کنند. ضمن اینکه هر دستگاهی و هر مجموعه‌ای اگر به معنای واقعی، خیلی شفاف و روشن گزارش ندهد ما هم از جایگاه نظارتی پیگیری خواهیم کرد.

عسگری تصریح کرد: در همین دو سه هفته گذشته حداقل ده دستگاه را آوردیم در مورد برنامه هفتم گزارش بدهند که در شش ماهه اول چه کار‌هایی کرده‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد که طی دو سال آنچه را که دربرنامه هفتم مربوط به حوزه روستایی و تبدیل آن به عنوان یک مجموعه فعال، به روز و مولد است اجرایی و عملیاتی شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه بار دیگر بر لزوم پرهیز از توسعه افقی کشاورزی تاکید کرد و گفت: حتما باید به سمت کشت عمودی برویم چراکه علاوه بر بحث اشتغال، موضوعاتی مانند بحران آب، بحران خاک، افزایش عملکرد، کنترل و نظارت و مبارزه با آفات و بیماری‌ها نیز اهمیت دارد و در کشت گلخانه‌ای با دقت بیشتری قابل اجراست. از همین رو ضمن تشویق کشاورزان به سمت کشت گلخانه‌ای، دولت نیز مکلف شده که زیرساخت‌ها و سازکار‌ها را برای احداث گلخانه‌ها فراهم کند.

عسگری گفت: در همین هفته دستگاه متولی را به کمیسیون دعوت می‌کنیم تا درباره تسهیل صدور مجوز احداث گلخانه‌ها توضیح بدهند، چون قرار بود هر کجا که به مشکلی بر میخورند حتما به ما اطلاع دهند و ما اعلام آمادگی کردیم که در صورت لزوم مقررات را به سرعت اصلاح کنیم و در مواقعی نیز منتظر لایحه دو فوریتی دولت نماندیم و هر موقع ببینیم که نیاز است در کشور یک کار جدی صورت بگیرد خیلی سریع خودمان دست به کار می‌شویم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همین جا اعلام می‌کنم هر عزیزی، هر فارغ التحصیل یا هر سرمایه گذاری بخواهد در حوزه کشت‌های گلخانه‌ای سرمایه گذاری بکند، ما هم در بحث وام با بهره کم با تنفس آماده همکاری هستیم.

عسگری یکی از مشکلات در زمینه صدور مجوز احداث گلخانه را موضوع سند مالکیت زمین دانست و گفت: بسیاری از اینها سند مناسب ندارند و مثلا اراضی مربوط به منابع طبیعی بوده که واگذار شده یا هیئت هفت نفره واگذار کرده یا امور اراضی واگذار کرده که این موضوع در برنامه هفتم در بحث سنددار کردن اراضی مورد تاکید قرار گرفته است. چون به عنوام مثال حتی وقتی کشاورز برای دریافت وام به بانک مراجعه می‌کند باید سند داشته باشد و مجبور نباشد که به دنبال ضامن کارمند بگردد. به همین دلیل بحث سنددار کردن اراضی کشاورزی با جدیت پیگیری می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مشکلات در روند تامین و عرضه برنج گفت: نیاز سالانه کشور به برنج ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن در داخل کشور تولید می‌شود، اما واردات برنج هر سال با نوساناتی بین ششصد هزار تن تا یک میلیون تن انجام می‌شود و متاسفانه در این روند مفاسدی شکل گرفته که نهادینه شده و باید این معضلات رفع شود.

نماینده داراب و زرین شهر فارس با بیان اینکه برای برچیدن بستر مفاسد ناشی از ساختار حاکم بر روند واردات برنج لازم است دو کار صورت پذیرد، اظهار داشت: راهکار نخست این است که طبق برنامه هفتم، عملیات زهکشی و احیاء دو هزار هکتار از اراضی شمال کشور انجام شود و اعتبار آن نیز مشخص شده تا بر اساس یک برنامه زمانبندی شده کار به گونه‌ای پیش برود که از واردات بی نیاز شویم.

عسگری افزود: کار دومی که باید در زمینه برنج صورت گیرد، این است که همانند گندم، با محاسبه هزینه‌های کشاورز، سود متعارفی نیز برا او در نظر گرفته شود تا با اقتصادی‌تر شدن تولید، کاشت این محصول با ارزش نیز نه تنها تا حد خودکفایی افزایش یابد، بلکه زمینه برای صادرات نیز فراهم گردد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود