دانشگاه کاملترین لیست رشتههای فنی مهندسی را در جهت رفع نیازهای فنی کشور دارد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در آیین استقبال از دانشجویان ورودی جدید ضمن خیر مقدم به دانشجویان و خانوادههای آنها گفت: امروز خوش وقت هستیم که شما جمعی از دانش آموزانی به این دانشگاه آمده اید که جز افراد نخبه، خلاق و با استعداد هستید و به جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در آیین استقبال از دانشجویان ورودی جدید ضمن خیر مقدم به دانشجویان و خانوادههای آنها گفت: امروز خوش وقت هستیم که شما جمعی از دانش آموزانی به این دانشگاه آمده اید که جز افراد نخبه، خلاق و با استعداد هستید و به جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه میشوید و امیدوارم روند تحصیلی شما یک روند موفقی باشد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیش از ۷۰ سال قدمت در تربیت نیروی انسانی و اجرای طرحهای بزرگ دارد و در این مدت ۷۰ سال، جمعهای بزرگی از دانشجویان هر ساله به خانواده دانشگاه وارد شدند و در نهادهای مختلف، موقعیتهای خوبی را کسب کرده اند.
رهایی دانشگاه صنعتی امیر کبیر را مهد نخبگان توصیف کرد و یادآور شد: این دانشگاه جایگاه خوبی برای تربیت مدیران کشور دارد ضمن اینکه بسیاری از صنایع نیازهای خود را در بخشهای مختلف به این دانشگاه واگذار میکنند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این دانشگاه از گذشته قطب علمی در رشتههای مختلف شناخته شده است، اظهار کرد: ما در یکی دو دهه قبل در ۱۸ رشته علمی به عنوان قطب علمی شناخته شده ایم و امروز نیز این مسیر دنبال میشود.
وی ایجاد محیط دانشجویی فعال، اعتبار و شهرت دانشگاه در داخل و خارج کشور را از دیگر ویژگیهای این دانشگاه نام برد و گفت: حدود ۱۴ هزار و ۴۰۰ دانشجو، بیش از ۵۰۰ عضو هیات علمی و۴ پردیس در ماهشهر، بندر عباس، کیش و گرمسار در این مجموعه فعالیت دارند و بیش از ۴۰هزار دانش آموخته در بخشهای مدیریتی و صنعتی مشغول به کار هستند.
رهایی با اشاره به ۱۸ دانشکده در مجموعه دانشگاه صنعتی امیر کبیر در رشتههای فنی و مهندسی خاطر نشان کرد: این دانشگاه کاملترین لیست رشتههای فنی و مهندسی در جهت رفع نیازهای فنی کشور را دارد. ولی برای انجام تحقیقات صنعتی نیاز به یکسری واحدهای پژوهشی است که تعداد قابل توجهی پژوهشکده و واحدهای تحقیقاتی در زمینههای مختلف مانند آب، محیط زیست، فناوری اطلاعات، عمران و فناوریهای نو، مواد پیشرفته و نفت و گاز و پتروشیمی فعال شده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: عمده ماموریت این پژوهشکدهها انجام طرحهای کلان و بزرگ در کنار دانشکدهها است که از آن جمله میتوان به طرحهایی در حوزه هایی، چون شبکههای هوشمند برق و مخابرات، رباتیک تا مدیریت شهری ومحیط زیست و طراحی انواع سازه ها، انرژی و هوش مصنوعی اشاره کرد.
رهایی خاطر نشان کرد: در حوزهای مانند رباتیک دانشجویان این دانشگاه از گذشته فعال بودند و با ایجاد رشتههایی در این حوزه تحقیقات صورت گرفته است. در زمینههای مهندسی صنایع مانند سیستم تحلیل داده و مطالعه میادین نفتی و هوشمند سازی میادین نفتی فعالیتهای تحقیقاتی وسیعی انجام شده و ایجاد دانشکده هوا فضا از دیگر نوآوریهای ما به شمار میرود.
وی اقتصاد دیجیتال و بازار را از دیگر زمینههای علمی این دانشگاه نام برد و افزود: محاسبات کوانتومی، توسعه فناوری هسته ای، منسوجات و مهندسی پزشکی، توانبخشی، تجهیزات پزشکی از دیگر زمینههای تحقیقاتی این دانشگاه محسوب میشود و دانشگاه با فعالیت در حوزههای مهندسی و فنی جایگاه خوبی را در نظامهای رتبه بندی کسب کرده است.
رهایی با بیان اینکه این دانشگاه در نظامهای رتبه بندی مختلف مانند لایدن، شانگهای، وکیو اس در جایگاههای اول یا دوم در میان دانشگاههای صنعتی کشور قرار گرفته است، افزود: در پایگاه کیو اس این دانشگاه ارتقا رتبه داشته به گونهای که از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ از رتبه ۴۴۰ به رتبه ۳۷۵ در جهان ارتقا یافته است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: در حوزه تربیت نیروی انسانی یکی از وظایف و تکالیف دانشگاه انجام طرحهای صنعتی است که از آن جمله میتوان به طرح ماهواره امیرکبیر اشاره کرد که یکی از طرحهای کلان دانشگاه در دو دهه قبل بوده است. ابررایانه دانشگاه نیز از دیگر پروژههای ما است که در شرایط کنونی بزرگترین ابررایانه کشور در دانشگاه عملیاتی شده است.
رهایی توسعه فناوریهای طراحی هواپیما را از دیگر پروژههای این دانشگاه نام برد و یادآور شد: ما در گذشته هواپیمای ۱۵۰ نفره و اکنون هواپیمای ۷۲ نفره را در دستور کار داریم. همچنین سفینه حامل موجود زنده که جز طرحهای موفق دانشگاه است.
وی یکی از وظایف دانشگاههای بزرگ کشور را نوآوری در زمینه آموزش دانست و گفت: بر این اساس این دانشگاه تلاش داشته تا بر حسب نیازها رشتههای جدیدی را تأسیس کند و در این راستا امسال در رشتههای مهندسی معماری، اقتصاد انرژی و علوم شناختی برای اولین بار پذیرش دانشجو داشتیم ضمن آنکه بر اساس اولویتهای کشور، رشتههای راهبردی تعریف کردیم که در زمینههای مانند فناوریهای ساخت افزایشی، آکوستیک و ارتعاشات، عصبی شناختی و علوم و فناوری کوانتوم رشتههایی است که امسال طراحی شده و دانشگاه برای اولین بار دانشجو پذیرفته و یا در حال پذیرش است.
رهایی یکی دیگر از زمینههای فعالیت این دانشگاه را توسعه دریا محور عنوان کرد و یادآور شد: هوا فضا و صنعت هوایی، فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی و کوانتوم و مهندسی انرژی تولید و فناوری فضایی ۴ زمینه اولویت دار این دانشگاه است که هم فعالیتهای تحقیقاتی مستقلی در دستور کار است و هم با همکاری صنایع مختلف طرحهای مختلفی اجرایی میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه در زمینه توسعه دریا محور اظهار کرد: همکاری گستردهای در حدود هزار میلیارد تومان قرار داد در سال جاری میان سازمانهای دریایی و دانشگاه منعقد شده است.
وی از همکاری این دانشگاه با وزارت صنعت و معدن و تجارت خبر داد و گفت: در سال قبل این همکاری در زمینههای طراحی هواپیما، شناورها و هوش مصنوعی و معدن بوده که موافقت نامه ۳ ساله منعقد شد و منشا تولیدات در دانشگاه خواهد شد.
وی با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای بزرگ تکالیفی در زمینه همکاریهای بین المللی دارد یادآور شد: برگزاری دورههای مشترک، انعقاد بیش از ۲۱ تفاهم نامه با مجموعههای علمی در زمینههای آموزشی و پژوهشی در دنیا منعقد شده و هم اکنون تعداد قابل توجهی دانشجوی خارجی در سطوح تحصیلات تکمیلی در دانشگاه حضور دارند و مشغول به تحصیل هستند.
وی ایجاد ارتباط نزدیک با خانوادههای دانشجویان را از ابتکارات بخش آموزشی دانشگاه دانست و گفت: درسی با عنوان درس مهارتهای زندگی را برنامه ریزی کردیم که امسال ارائه میشود.
رهایی اضافه کرد: فعالیتهای در زمینه توسعه فضاهای ورزشی فراهم شده تا دانشجویان اوقات فراغت خود را در این بخش سپری کنند.
وی ادامه داد: همچنین خوابگاههای دانشگاه آماده شده و افراد متقاضی میتوانند از آن بهره برداری کنند. یکی از فعالیتهای دیگر این دانشگاه توسعه پارک علم و فناوری است که در این زمینه ناحیهای را در اطراف دانشگاه تعریف کردیم و این پارک متشکل از ۲۰۰ شرکت پیش رشد، رشد و دانش بنیان است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ارائه مشوقهای تحصیلی مانند تحصیل همزمان در دو رشته خبر داد و گفت: تغییر رشته در سطوح مختلف بر حسب معدل دانشجویان و ورود به تحصیلات تکمیلی برای دانشجویان ممتاز از دیگر مشوقها است.
وی ۱۸ انجمن علمی را از دیگر بخشهای این دانشگاه دانست و گفت: مشارکت دانشجویان در این انجمنها امکان حضور در مسابقات را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه از دانشجویان خود انتظاراتی دارد، خطاب به دانشجویان جدید اظهار کرد: دانشگاه سطح علمی بالایی دارد و از همه شما انتظار میرود که به محیط آموزشی دانشگاه خود را تطبیق دهید. برای موفقیت در زمینههای تحصیلی نیاز به برنامه ریزی است و هر کدام از شما برنامه فعالیت علمی داشته باشید تا بدانید که چه زمانی دروس را فرابگیرید تا خود را آماده کنید برای ورد به آینده.