خودداری از ارائه لایحه آبخیزداری، ترک فعل محسوب می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تاخیر چند ساله در ارائه لایحه آبخیزداری به مجلس، تصریح کرد: خودداری دولت از این امر، ترک فعل محسوب می‌شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آبخیزداری یکی از اولویت‌های مهم کشور است،

کد خبر : 152373
تاریخ انتشار : شنبه 25 ژانویه 2025 - 8:56
خودداری از ارائه لایحه آبخیزداری، ترک فعل محسوب می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تاخیر چند ساله در ارائه لایحه آبخیزداری به مجلس، تصریح کرد: خودداری دولت از این امر، ترک فعل محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آبخیزداری یکی از اولویت‌های مهم کشور است، اعلام کرد: چنانچه ارائه لایحه آبخیزداری به مجلس صورت نپذیرد، ناچاریم اعلام کنیم که دولت ترک فعل کرده است.

عسگری درباره تخصیص بودجه برای طرح‌های آبخیزداری اظهار داشت: در برنامه بودجه سال‌های گذشته تصریح شده است که صفر تا صد درآمد‌های منابع طبیعی بجای واریز به خزانه، صرف اجرای طرح‌های آبخیزداری شود.

طرح آبخیزداری که می‌بایست بصورت لایحه به مجلس ارائه شود، باوجود گذشت ۲ سال و نیم بررسی در بخش‌های ذیربط دولت و تاکید وزرای جهاد کشاورزی از جمله نوری قزلجه که در آذرماه امسال اعلام کرده بود تا یک ماه دیگر این امر صورت خواهد پذیرفت، هنوز به مجلس ارائه نشده است.

به گفته کارشناسان منابع طبیعی، با احداث سازه‌های آبخیزداری علاوه بر جلوگیری از جاری شدن سلاب‌های خسارت زا، موضوعاتی مانند کنترل فرسایش و رسوب، حفظ منابع آب و خاک، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و همچنین به تاخیر انداختن سرعت روان آب حاصل از سیلاب، با وسعت و عملکرد بهتری صورت خواهد گرفت.

طبق آمار، حجم بارش سالانه ایران حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است که حدود ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آن به صورت‌های گوناگون هدر رفته و از دسترس خارج می‌شود. ضمن اینکه در موارد متعددی جاری شدن این روان‌ها تبدیل به سیل شده و خسارت‌های فراوانی به دارایی‌ها مردم وارد می‌کند. همچنین به دلیل تغذیه نشدن سفره‌های زیرزمینی، فرو نشست زمین رخ می‌دهد که به نوبه خود، آسیب‌های جبران ناپذیری در پی دارد.

یکی از مهمترین کارکرد‌های آبخیزداری این است که بخشی از حجم ۳۰۰ میلیارد متر مکعب آب را قابل استحصال کرده و دستکم وارد سفره‌های زیرزمینی می‌کند.

در صورت آبخیزداری در سطح ۹۰ میلیون هکتار از اراضی ایران، بالغ بر ۵۰ میلیارد متر مکعب آب در سال قابل استحصال می‌شود.



منبع

برچسب ها :

ناموجود