خدمت‌رسانی ۲۱ هزار نفری دانشجویان به زائران اربعین با پویش «در مدار حبیب» برای سومین سال متوالی +فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: پویش «در مدار حبیب» برای سومین سال متوالی به همت بسیج دانشجویی با هدف خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی برگزار می‌شود. همزمان با ایام نزدیک به اربعین حسینی و پیاده روی بزرگ اربعین، پویش «در مدار حبیب» ویژه دانشجویان، جهادگران و موکب‌های سیار دانشجویی راه اندازی شده

کد خبر : 57497
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲


خدمت‌رسانی ۲۱ هزار نفری دانشجویان به زائران اربعین با پویش «در مدار حبیب» برای سومین سال متوالی +فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: پویش «در مدار حبیب» برای سومین سال متوالی به همت بسیج دانشجویی با هدف خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی برگزار می‌شود. همزمان با ایام نزدیک به اربعین حسینی و پیاده روی بزرگ اربعین، پویش «در مدار حبیب» ویژه دانشجویان، جهادگران و موکب‌های سیار دانشجویی راه اندازی شده است.

 

در این پویش شرکت کنندگان و دانشجویان در قالب موکب‌های سیار و به صورت گروهی یا انفرادی در مسیر پیاده روی عراق، در حیطه‌ی تخصص و توانمندی خود مشغول به خدمت رسانی می شوند.  دانشجویان حاضر در این پویش در عرصه سلامت و پزشکی یا در حوزه فرهنگی با همراه داشتن اقلام فرهنگی برای بازی و کاردستی، می توانند، خاطره‌ی خوشی برای کودکان، در این مسیر ثبت می کنند.

 

به همین منظور گفت‌وگویی داشتیم با رضا غلام‌زاده، معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی و رضا محمد نیا، دبیر پویش در مدار حبیب که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

 

غلام‌زاده در توضیح این پویش می‌گوید: فلسفه وجودی این پویش و دلیل دغدغه‌ای که در بدنه بسیج دانشجویی و دانشجویان برای پیوستن به این پویش ایجاد شده است، به این برمی‌گردد که چگونه می‌توانیم در فضای اربعین، فضایی عمومی برای همه دانشجویان ایجاد کنیم تا آن‌ها بتوانند از فیض حضور و خدمت بهره‌مند شوند. 

 

وی ادامه داد: شاید ظرفیت افرادی که می‌توانند در موکب‌ها و مکان‌هایی که به زائران خدمت می‌دهند، محدود باشد و تعداد کمی قادر به انجام این کار باشند. بنابراین، ما به دنبال ایده‌ای بودیم تا بتوانیم به شکل گسترده‌تری مردم را در خدمت‌رسانی در فضای اربعین دخیل کنیم. هدف ما این است که به جای ایجاد اختلال در میزبانی مردم عراق، اتفاقی را طراحی کنیم که افراد زیادی را درگیر کرده و به خدمت‌رسانی در این فضا بپردازند.

خدمت‌رسانی ۲۱ هزار نفری دانشجویان به زائران اربعین با پویش «در مدار حبیب» برای سومین سال متوالی +فیلم

وی گفت: پیش از این، مفهوم «در مدار حبیب» شکل گرفته است تا به جای اینکه تنها زائر باشیم، هم زائر و هم خادم باشیم و این دو را با هم در کنار هم تجربه کنیم. امسال، سومین سال اجرای پویش «در مدار حبیب» است و الحمدلله این پویش در حال رشد و توسعه است و گفتمان آن در میان گروه‌های مختلف منتشر شده و امیدواریم که هر روز بهتر و گسترده‌تر شود.

 

محمدنیا توضیح داد: در سال‌های گذشته، پویش «در مدار حبیب» محدود به سه یا چهار عرصه بود. در سال اول، با جامعه‌ای از ۲۰۰۰ نفر، سه عرصه فرهنگی، سلامت (شامل پزشکی و طب سنتی) و فنی تعریف کردیم. در سال دوم، این جامعه مخاطب به حدود ۲۰ تا ۲۱ هزار نفر افزایش یافت و در قالب گروه‌های دو یا سه نفره، به خدمت‌رسانی پرداختیم.

وی گفت: برخی بازخورد‌های مثبت از پویش شامل مواردی از جمله فراهم کردن تجهیزات پزشکی برای کاروان‌ها و ارائه خدمات پزشکی در مسیر پیاده‌روی اربعین بود. یکی از بازخورد‌ها شامل اصلاح ویلچر مادربزرگ یکی از زائران توسط فردی ناشناس بود که نشان‌دهنده اهمیت و تاثیر این خدمت‌رسانی‌ها است.

وی افزود: در سال‌های اخیر، تغییراتی در پویش ایجاد شده است. امسال به دنبال آن هستیم که شبکه بسیج دانشجویی و دیگر علاقه‌مندان را بیشتر درگیر کنیم و بستر‌هایی برای ثبت ایده‌ها و روایت‌های خدمت‌رسانی فراهم کرده‌ایم. ما به دنبال آن هستیم که هر فردی با توانایی‌های مختلف، چه دانشجویی و چه غیر دانشجویی، بتواند به این پویش بپیوندد و به خدمات رسانی در مسیر پیاده‌روی اربعین بپردازد.

وی در ادامه گفت: امسال، ما به میکرو پویش‌ها مانند عرصه‌های فرهنگی، پزشکی، طب سنتی و راویان خدمت پرداخته‌ایم و به دنبال دریافت نظرات مخاطبین برای بهبود و توسعه این پویش هستیم. حمل وسایل همراهان زائران هم خدمت به زائر اباعبدالله ثبت می‌شود و این افراد جزو پویش «در مدار حبیب» قرار می‌گیرند و به صورت موکب‌های سیار خدمت‌رسانی می‌کنند. نمونه‌های زیادی از ایده‌های خوب داریم. مثلاً برخی از خانم‌ها گفته‌اند که در مسیر پیاده‌روی اربعین به موکب‌ها بروند و برای زائران خسته زیارت عاشورا یا قرآن بخوانند. این نمونه‌ها بسیار ساده و قابل انجام است. ما حدود ۱۰۰ ایده آسان را در سایت قرار داده‌ایم تا کسانی که ایده‌ای ندارند، بتوانند از این ایده‌ها استفاده کنند و به خدمت‌رسانی بپردازند. 

 

غلام‌زاده افزود: فعالیت‌ها در پویش «در مدار حبیب» شامل عرصه‌های مختلفی است: عرصه سلامت، عرصه فرهنگی، عرصه روایت و عرصه‌های دیگر. در هر یک از این عرصه‌ها، گروه‌های متخصص و جهادی فعال هستند. برای مثال، در بخش پزشکی، کارگروه‌های جهادی از پزشکان و کادر درمانی تشکیل شده‌اند که شامل کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مجازی نیز می‌شود. این گروه‌ها به سوالات و مشکلات در مسیر پاسخ می‌دهند و تجربیات سال‌های گذشته را به تازه‌کاران منتقل می‌کنند.

وی گفت: پویش «در مدار حبیب» فرصتی است تا فرهنگ خدمت‌رسانی را در فضای اربعین گسترش دهیم و از خدمات محلی نیز بهره‌برداری کنیم. امسال، دوستانی از کشور‌های دیگر نیز به ما پیوسته‌اند، از جمله دوستان سوری و لبنانی که در این پویش شرکت می‌کنند. هدف ما این است که فرهنگ خدمت‌رسانی در اربعین به الگویی جهانی تبدیل شود. اگر کسی نتواند در اربعین زیارت کند، باید تلاش کند که خدمت‌رسانی کند تا این حسرت با او باقی نماند. خدمت در این مسیر، هرچند کوچک، حس شیرینی به همراه دارد و نام خادم در دفتر اباعبدالله ثبت می‌شود.

ثبت‌نام در این پویش در بستر سایت “همه با هم” به نشانی hamebaham.org امکان پذیر است و یا با ارسال عدد ۱ به سامانه پیامکی ۶۶۰۰۰۰۳۳۱.

امیدواریم که پویش «در مدار حبیب» هر سال گسترده‌تر شود و شاهد افزایش مشارکت در خدمت‌رسانی در ایام اربعین باشیم.

 

فیلم کامل گفت‌وگو

 



منبع

برچسب ها :

ناموجود