حکمرانی قانونمند یعنی دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی و ارائه خدمات جدید به آحاد جامعه

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درباره تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت و ضرورت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی، گفت: فضای مجازی در واقع یک فضای حقیقی است و ما در گذشته بیشتر در فضای حقیقی ارتباط برقرار می‌کردیم، اما امروز فضای مجازی

کد خبر : 69983
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳
حکمرانی قانونمند یعنی دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی و ارائه خدمات جدید به آحاد جامعه


حکمرانی قانونمند یعنی دفاع از حقوق مردم در فضای مجازی و ارائه خدمات جدید به آحاد جامعه

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درباره تأکید مقام معظم رهبری بر اهمیت و ضرورت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی، گفت: فضای مجازی در واقع یک فضای حقیقی است و ما در گذشته بیشتر در فضای حقیقی ارتباط برقرار می‌کردیم، اما امروز فضای مجازی در اختیار ماستو این فضا، یک وسعت لایتناهی دارد و محدودیتی در این فضا وجود ندارد، بنابراین برای اینکه این فضا هم در قالب حکمرانی باشد و بتواند یک نظم و انضباطی در آن مقرر کرد، حکمرانی در فضای مجازی ضرورت است.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر قانونمندی در فضای مجازی، ادامه داد: تأکید مقام معظم رهبری در حکمرانی قانونمند در فضای مجازی این است که در این فضا هرج و مرج وجود دارد و رها بودن فضای مجازی باید مدیریت شود. برخی تصور می‌کنند که باید فضای مجازی رها باشد تا آسیب‌های آن کمتر شود در حالی که فضای مجازی بدون توجه و حکمرانی، آسیب‌های جدی به کشور و مردم خواهد زد و باید در این زمینه برنامه‌ریزی اساسی صورت بگیرد.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس اظهار داشت: دولت باید یک ساماندهی جدی در حوزه حکمرانی قانونمند در فضای مجازی است؛ امروز نه تنها دولت، بلکه مجلس نیز نسبت به ضرورت اهتمام به حکمرانی در فضای مجازی باید مصمم باشد و شرایطی را برای مقابله با تهدید‌هایی که متوجه فضای مجازی است، فراهم کنند.

جوکار با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که اگر فضای مجازی مورد توجه قرار نگیرید از فرصت به تهدید تبدیل خواهد شد، افزود: در حال حاضر ما شاهد هستیم که بخش اعظمی از حکمرانی در حوزه فضای مجازی توسط دیگران انجام می‌شود. اکنون همه ما وقتی متوجه اهیمت فضای مجازی هستیم و باید درک کنیم که این فضا باید توسط کشور خودمان حکمرانی شود نه توسط بیگانگان.

وی خاطر نشان کرد: ما به صورت روزمره شاهد هستیم که انواع توهین‌ها و تهمت‌ها و همچنین ولنگاری‌هایی در فضای مجازی رخ می‌دهد و شاید خیلی از افراد چه در خارج از کشور و چه در داخل کشور بر اساس ذائقه مخاطبین خودشان محتوا‌هایی تولید می‌کنند که هیچ‌گونه سنخیت و قرابتی با فرهنگ ایرانی – اسلامی ما ندارد که این، مشکلات جدی برای ما ایجاد کرده است که قطعا در آینده این مشکلات بیشتر هم خواهد شد.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس خاطرنشان کرد: تأکید مقام معظم رهبری بر ایجاد یک حکمرانی قانونمند در فضای مجازی برای این است که بتوانیم از حقوق مردم در فضای مجازی دفاع کرده و به آحاد جامعه، خدمات جامعی ارائه کنیم چرا که فضای مجازی برای ما فرصت است و باید حتما از این فرصت استفاده درست شود.

جوکار ادامه داد: گذشته از این، ما طی یک دهه گذشته بحث شبکه ملی اطلاعات را مطرح کردیم و بسیاری از زیرساخت‌های آن هم آماده شده است و امروز به راحتی می‌توانیم این زیرساخت‌ها را کامل کنیم و این شبکه ملی که در واقع بستر ارائه خدمات با کیفیت به مردم است، زودتر در دسترس مردم قرار بگیرد.

وی در پایان گفت: مجلس شورای اسلامی آمادگی کامل خود را برای کمک به حل مشکلات و خلاء‌ها در فضای مجازی را به دولت اعلام کرده است و انتظار دارد که همکاری مجلس و دولت در حوزه حکمرانی در فضای مجازی منجر به نتایج مطلوب شود.



منبع

برچسب ها :

ناموجود