حکمرانی باید با احتیاط و بر اساس نیاز‌های روز عمل کند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز (۱۹ آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. منصور کبگانیان، عضو شورای عالی

کد خبر : 125332
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷
حکمرانی باید با احتیاط و بر اساس نیاز‌های روز عمل کند


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز (۱۹ آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

منصور کبگانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به شرایط منطقه و دستاورد‌های نظامی، به تأکید بر اهمیت زمان‌بندی در حوزه علم و فرهنگ پرداخت. وی بیان کرد: یکی از عزیزان نظامی سال‌ها پیش گفت که موفقیت نیرو‌های نظامی به قدری رسیده که ما زمان عملیات را به صفر رسانده‌ایم. این دستاورد بزرگی است. در حوزه علم، زمان عملیات باید به منهای ۲۰ سال برسد. یعنی تجربه‌هایی که ۲۰ سال پیش کسب شده، امروز مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در حوزه کوانتوم، وقتی بحث آغاز می‌شود، نباید انتظار داشته باشیم به‌سرعت به نتایج دست پیدا کنیم. در حوزه فرهنگ نیز، اگر آموزش‌وپرورش و دستگاه‌های فرهنگی امروز شروع به فعالیت جدی کنند، نتیجه آن را ۲۰ سال بعد خواهیم دید.

ضرورت حکمرانی ساختاری در فرهنگ

وی با ذکر تجربه‌ای شخصی از دوران تحصیل در کانادا گفت: بیش از ۳۰ سال پیش، هرگاه برای خرید نرم‌افزار به خیابانی که مرکز نرم‌افزار‌های کامپیوتری بود می‌رفتم، از ۲۰ مشتری، ۱۵ نفر نظامی بودند. امروز اثرات آن سرمایه‌گذاری‌ها را می‌بینیم.

کبگانیان به ضرورت توجه به حکمرانی ساختاری در فرهنگ اشاره کرد و افزود: اولین گام در فرهنگ، ایجاد حکمرانی ساختاری است. خوشبختانه پرچم علم و فرهنگ در دست رهبری نظام بوده و تا حدودی این حکمرانی در بدنه نظام جاری شده است. اما هنوز کار جدی در این حوزه باقی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اهمیت این شورا گفت: مقام معظم رهبری در حوزه علم و فرهنگ، تفویض کامل را به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده‌اند. این شورا در تدوین اسناد ملی، هماهنگی سه قوه و اجرای مصوبات نقش کلیدی دارد.

وی به همکاری دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: رؤسای سه قوه در جلسات شورا حضور دارند و حتی برای موضوعاتی مانند سنجش و پذیرش کنکور، نظرات مردم و مدیران مدارس نیز جمع‌آوری می‌شود.

نظارت بر اجرای مصوبات

کبگانیان در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت نظارت بر اجرای مصوبات تأکید کرد و گفت: سیاست‌گذار نمی‌تواند نظارت را صرفاً به دستگاه‌ها واگذار کند. در حوزه علم و فرهنگ، این نظارت توسط شورا انجام می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی اسناد ملی گفت: اگر موضوعاتی مانند هوش مصنوعی در اولویت نبود، باید اضافه شود. حکمرانی باید با احتیاط و بر اساس نیاز‌های روز عمل کند.

کبگانیان در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت علم و فرهنگ به‌عنوان فضای تنفس جامعه، نمی‌توان در این حوزه‌ها سهل‌انگاری کرد. هماهنگی دستگاه‌ها و نظارت بر اجرای مصوبات از ضرورت‌های اساسی است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود