“حفاظت از محیط زیست” نقطه قوت دولت سیزدهم بود
الهه موحدی؛ کارشناس محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با عملکرد محیط زیستی دولت شهید رییسی اظهار کرد: به طور کلی در همه دولتهای پس از انقلاب شاهد بودیم که توجه خاصی به محیط زیست نمیشود و حتی دولت آقای روحانی هم که داعیه محیط زیست را داشت، در عمل کاری
الهه موحدی؛ کارشناس محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با عملکرد محیط زیستی دولت شهید رییسی اظهار کرد: به طور کلی در همه دولتهای پس از انقلاب شاهد بودیم که توجه خاصی به محیط زیست نمیشود و حتی دولت آقای روحانی هم که داعیه محیط زیست را داشت، در عمل کاری انجام نداد. در واقع خیلیها معتقدند که سازمان حفاظت محیط زیست حیاط خلوت دولت است.
وی ادامه داد: در حالی که چنین نگاهی به محیط زیست وجود داشت، دولت شهید رییسی بدون اینکه شعار محیط زیستی بدهد روی کارآمد و از نظر بنده عملکرد مطلوبی داشت.
این کارشناس محیط زیست گفت: یکی از مواردی که در دولت سیزدهم برجسته بود، عدم شروع پروژهها بدون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست بود؛ نمونه بارز آن را در پروژه پتروشیمی میانکاله دیدیم. هرچند این پروژه باید زودتر متوقف میشد، اما در نهایت ایستادگی سازمان حفاظت محیط زیست نتیجه داد. همچنین افشا و توقف 411 پروژه بزرگ کشور که بدون مجوز محیط زیستی پیشرفت فیزیکی داشتند، اقدام دیگری بود که از بیمعنی شدن عبارت «حفاظت از محیط زیست» جلوگیری کرد.
موحدی افزود: پرداختن به مسئله پسماند دیگر اقدام خوب دولت بود که نتیجه آن اجرایی طرحهایی مانند ماپ، ساماندهی پسماند سراوان، جمعآوری پسماند خشک شهر مشهد و… بود.
وی به عزم جدی دولت سیزدهم برای مقابله با گرد و غبار اشاره کرد و گفت: چه در بحث کانونهای داخلی و چه در بحث کانونهای گرد و غبار کشورهای همسایه، دولت بهطور جدی وارد عمل شد. البته تنها برگزاری نشستها کافی نیست و امیدواریم این پیگیریها در دولت چهاردهم نیز تا دستیابی به نتایج مطلوب ادامه یابد
این کارشناس محیط زیست اجبار صنایع به راهاندازی تصفیهخانه را از دیگر اقدامات مثبت دولت سیزدهم دانست و اظهار کرد: با توجه به کمبود آب کشور و تعدد صنایع، این اقدام ضروری بود و استفاده از پساب صنایع در چرخه تولید آنها ضروری است.
موحدی درباره دریاچه ارومیه نیز گفت: پس از چند سال، حقابه مناسبی تخصیص داده شد و شاهد رهاسازی آب از سدها، انتقال آب از تونل کانیسیب و انتقال آب از تصفیهخانههای ارومیه و تبریز بودیم که باعث شد وضعیت دریاچه ارومیه تا حدودی بهبود یابد، هرچند این وضعیت ناپایدار است.
وی ادامه داد: در برخی موارد، از جمله پرداخت حقابه رودخانههای مرزی، انتظار بیشتری از این دولت میرفت که محقق نشد و متأسفانه در حوضه ارس و هیرمند همچنان مشکل داریم. در زمینه حیات وحش نیز اقدام خاصی انجام نشد که قابل بیان باشد.
این کارشناس محیط زیست خاطرنشان کرد: بهطور کلی، محیط زیست یکی از نقاط قوت این دولت بود و در این سه سال اقدامات خوبی انجام شد. حتی دوستانی که به عملکرد محیط زیستی این دولت اعتقادی ندارند، حداقل اتفاق نظر دارند که سازمان حفاظت محیط زیست دولت سیزدهم بار جدیدی بر دوش محیط زیست کشور نگذاشت.
انتهای پیام/