حضور فارغالتحصیلان دانشگاه امیرکبیر در مراکز تحقیقاتی فضایی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در نشست آخرین دستاوردها و پروژهها در حوزه ماهواره که به مناسبت هفته جهانی فضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، صنعت فضایی را یکی از صنایع مهم برای کشورها دانست و افزود: هر کشوری که این صنعت را در اختیار داشته باشد موفقیتهایی را برای کشور
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در نشست آخرین دستاوردها و پروژهها در حوزه ماهواره که به مناسبت هفته جهانی فضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، صنعت فضایی را یکی از صنایع مهم برای کشورها دانست و افزود: هر کشوری که این صنعت را در اختیار داشته باشد موفقیتهایی را برای کشور خود کسب میکند.
وی افزود: ایران از سال ۸۴ که سازمان فضایی تاسیس شد با شیب تندی موفقیتهای زیادی را کسب کرده است. شاید در کشورهای دیگر سالها زمان نیاز داشت تا توسعه فناوری صورت و ماهوارهای ساخته شود ولی با توجه به علاقه مندی جوانان و هنر مدیریت یک شبه راه طولانی طی شد و در سالهای اخیر ماهوارههایی ساخته و پرتاب شد.
رهایی حمل و نقل و پیش بینی آب و هوا و پزشکی را از زمینههای بهره مندی از فناوری فضایی عنوان کرد و ادامه داد: از اولین تلاش برای پرتاب سفینه آپولو، پای انسان به فضا باز شد و تاکنون اتفاقات خوبی را رقم زده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اقدامات این دانشگاه در توسعه علوم فضایی، دانشکده مهندسی هوافضا این دانشگاه را اولین دانشکده کشور در این حوزه ذکر و خاطر نشان کرد: این دانشکده حدود ۱۳۰۰ دانشجوی فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی و ۱۱۰۰ نفر در مقاطع ارشد و دکتری دارد ضمن آنکه رشتههای جدیدی را تعریف کرده که از جمله آنها میتوان به رشتههای فناوری ماهواره و مهندسی فضا اشاره کرد.
رهایی با اشاره به حضور فارغالتحصیلان این دانشگاه در مراکز تحقیقاتی صنعت فضایی ادامه داد: در دهه ۸۰ پروژه کلان ماهواره AUT SAT در این دانشگاه اجرایی شد و این پروژه پایه اجرای سایر پروژههای فضایی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه عدهای اهتمام دارند که ما موفق نشویم گفت: در چنین شرایطی کشور نیاز به توسعه دارد و استفاده از ظرفیتهای موجود حداقل کاری است که در این زمینه میتوان انجام داد.