جنگی که ۱۰۶ میلیارد دلار خرج برای صهیونها تراشید
وزارت دارایی رژیم صهیونی اعلام کرده است که جنگ با لبنان و غزه برای این رژیم بیش از ۱۰۶ میلیارد دلار هزینه داشته است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رسانهها صبح روز ۷ آبان از آغاز آتش بس ۶۰ روزه رژیم صهیونی با لبنان خبر میدهند. صدر اخبار بین المللی نشان میدهد که این
وزارت دارایی رژیم صهیونی اعلام کرده است که جنگ با لبنان و غزه برای این رژیم بیش از ۱۰۶ میلیارد دلار هزینه داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رسانهها صبح روز ۷ آبان از آغاز آتش بس ۶۰ روزه رژیم صهیونی با لبنان خبر میدهند. صدر اخبار بین المللی نشان میدهد که این جنگ، فشار قابل توجهی به سیستم نظامی و اقتصادی رژیم صهیونی وارد کرده است. علاوه بر این که تنشها در کابینه بنیامین نتانیاهو با برکناری وزیر جنگش هم بیشتر آشکار شده، اما در این میان یک جریان و حتی یک شخص برای ادامه این مسیر و خرج تمام دارایی رژیم صهیونی برای جنگ و تصاحب اراضی اشغالی پافشاری میکند.
وزیری که به آتش جنگ دمید!
بتسئیل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که با تمام قوا، تندروی کرده و از اتمام جنگ جلوگیری میکرد. او حتی در تازهترین اظهارنظرش گفته بود ” اشغال غزه کلمه کثیفی نیست. اگر هزینه کنترل امنیتی ۵ میلیارد شکل باشد، من آن را با دو دست تقدیم میکنم. فتح غزه و کاهش جمعیت (با مهاجرت داوطلبانه) به نصف ظرف دو سال امکان پذیر است. “
این را با تقدیم بودجه ۲۰۲۵ به کابینه هم اثبات کرد که، دائم در گوش تمام اعضای کابینه کری میخواند تا جنگ تنها با غصب سرزمینهای اشغالی و از بین بردن فلسطینیها ممکن است!
کسری بودجه ۸.۵ درصدی رژیم صهیونی
این فرد که از تمام دارایی این رژیم با تصمیمات او مدیریت میشود، با تندروی هایش منجر شده اقتصاد این کشور با ۸.۵ درصد کسری بودجه دست به گریبان باشد و مثل هر بار دست به سمت کسانی ببرد که او را ساخته و در خاورمیانه دست نشانده کرده اند. رئیس اداره بودجه وزارت دارایی این رژیم هم به اسموتریچ این هشدار را داده بود که بودجهای که او برای سال آینده این رژیم تنظیم کرده است به شدت نابرابر بوده و این نابرابری توازن مدیریت آنها را بر هم میزند.
حامیان رژیم صهیونی ۷۰ درصد هزینه جنگ را تامین کردند
آقای منصور براتی، کارشناس مسائل اسرائیل در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، با بررسی شخصیت اسموتریچ او را یک فرد افراطی و تندرو خوانده و میگوید: اسموتریچ افراطی است و تصمیمات او بود که منجر شد تا در دو نشست گذشته، آتش بس انجام نشود چرا که او نتانیاهو را تهدید میکرد با آتش بس از کابینه خارج میشوم.
او ادامه داد: اقتصاد این رژیم با آغاز طوفان الاقصی ضربه جدی را به خود دید. رشد اقتصادی از ۴ درصد طی این یکسال به صفر رسیده، کسری بودجه به ۸.۵ درصد و حتی بیشتر هم میشود. از جمله بخشهایی که در اقتصاد این رژیم دچار تنش شده، ساخت و ساز، گردشگری، تجارت تکنولوژی و همچنین صادرات و واردات است.
آقای براتی تاکید میکند که حامیان این رژیم برای ادامه جنگ، ۷۰ درصد هزینههای جنگ افروزی را تامین کرده اند.
بخش گردشگری، بخش مهمی از اقتصاد اسرائیل، با کاهش شدید تعداد بازدیدکنندگان، به شدت آسیب دیده است. براساس گزارش سازمان OECD، بخش گردشگری حدود ۲.۶ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میداد. اما این میزان در طول جنگ به شدت کاهش یافت. براساس گزارش اداره آمار مرکزی اسرائیل، این بخش با کاهش سالانه ۷۶ درصدی پس از ۷ اکتبر روبرو شده که میتوان چنین نتیجه گرفت که اقتصاد اسرائیل از بخش گردشگری حدود ۱۰ میلیارد دلار آسیب دیده است.
۴۰۰ روز جنگ در لبنان و غزه ۶۲ میلیارد دلار ضرر برای رژیم صهیونی
هزینههایی که دولت ایالات متحده با حمایت از خشونت این رژیم به او میدهد و شاید از جمله دلایلی که اسموتریچ به خواسته سایر از اعضای کابینه اعتنایی نکرده و حتی به حذف بودجه برخی نهادها راضی شده است، همین حمایتای مالی است.
یارون زلیخا که حسابرس سابق رژیم صهیونی است در جدیدترین مصاحبه اش نتانیاهو را یک دیکتاتور خوانده و میگوید: در کابینه نتانیاهو اسموتریچ و نتانیاهو جرئت تصمیم گیری را از بقیه اعضا گرفته اند و هر کسی مخالفت کند فردا اخراج میشود.
او ادامه داده است که هزینههای زندگی در اسرائیل، بالا رفته و مسبب تمام آنها اسموتریچ است. او صلاحیت وزیر بودن را ندارد چرا که تصمیماتش را برای ادامه جنگ و ادامه ناامنیها میگیرد.
دادههای بانک اسرائیل و وزارت دارایی رژیم اشغالگر نشان میدهد که هزینه روزانه جنگ از ۷ اکتبر تا پایان سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار در روز بود. این رقم در سال ۲۰۲۴ به روزانه حدود ۱۳۳ میلیون دلار رسیده است؛ بنابراین حدود ۴۰۰ روز جنگ بالغ بر ۶۲ میلیارد دلار هزینه مستقیم برای اقتصاد اسرائیل به دنبال داشته که این مبلغ حدود ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی رژیم را تشکیل میدهد. این درحالیست که اخیرا وزیر مالیه رژیم هزینه جنگ ۶۸ میلیارد دلار برآورد کرده و آن را طولانیترین و پر هزینهترین جنگ برای اسرائیل دانسته است.
با گذشت یک سال از جنگ صهیونها و رسیدن به آتش بس، کاهش ارزش پول این رژیم، کسری بودجه و همچنین از بین رفتن کسب و کارهای این منطقه با سرعت بیشتری اتفاق خواهد افتاد. فشارهای اقتصادی بر رژیم منجر شده است تا ۶۶ هزار کسب و کار به طور کامل تعطیل شوند و کابینه برای افزایش قدرت ارتش، کارمندانش را فراخوان کند.
۳۶۰ هزار کارمند مجبور به پوشیدن لباس ارتش رژیم صهیونی شدند
آقای بهزاد قبادی، پژوهشگر مسائل اقتصاد بین المللی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما میگوید: ۳۶۰ هزار نیروی کار به بدنه ارتش فراخوان شده اند، همین افراد وقتی از نظام اقتصادی خارج میشوند به خودی خود ضربه قابل توجهی به رشد اقتصادی میزند. بنادر این رژیم به علت حملات حزب الله ناامن و بندری به نام اشدود که منشا اصلی صادرات پتاس از سرزمینهای اشغالی است به کل تعطیل شده است.
او ادامه میدهد: ادامه روند جنگ آژیر خطری برای مدیریت این رژیم است چرا که ناامنی در فضای اقتصادی کشورها، سرمایه گذاران را هم فراری میدهد مثل گردشگرانی که با آغاز جنگ دیگر وارد سرزمینهای اشغالی نشدند.
چنین میتوان نتیجه گرفت که در پی ۴۰۰ روز جنگ و تجاوزگری اسرائیل، حدود ۶۲ میلیارد دلار هزینه مستقیم (حدود ۱۱ درصد تولید ناخالص داخلی رژیم که به نظر میرسد بالاترین رقم در منازعات محدود باشد) و حداقل ۷۰ میلیارد دلار زیان به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد آمده که براساس تقسیمبندی ابتدای بحث، به نظر میرسد این منازعه از حالت منازعه محدود برای رژیم صهیونیستی خارج شده و تبدیل به منازعه نسبتاً گستردهای شده است.
کانال ۱۲ رژیم صیهونیستی در پایگاه خبری خود این طور نوشته است که هزینههای جنگ اسرائیل با غزه و لبنان به ۱۰۶ میلیارد دلار رسیده است و کابینه این رژیم به شدت در بحران کسریهای بودجه به سرمی برد. تعطیلی مراکز اقتصادی، کاهش رشد اقتصادی و مهاجرتهای معکوس از سرزمینهای اشغالی، ترس را به جان اعضای کابینه نتانیاهو و حتی خود او برای از دست دادن جامعهای است که با هزینه کرد، آنها را در سرزمینهای اشغالی جمع کرده اند.
ترسی که حتی به کُری خوانیهای اسموتریچ برای قبول “آتش بس” هم توجهی نمیکند
خبرگزاری سوا مینویسد، اسموتریچ وزیر تندرو دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در صورت تحقق ۴ شرط با برقراری آتشبس میان این رژیم و حزبالله لبنان موافق است. در درجه نخست هرگونه خروج ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان باید با رایگیری در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی صورت بگیرد و این رایگیری طی هر بار خروج ارتش اشغالگران از جنوب لبنان باید از نو انجام شود.
شرط دوم اسموتریچ نیز آن است که کابینه رژیم صهیونیستی سیاستی را برای اجرای بندهای توافق آتشبس در لبنان مشخص کند. همچنین اسموتریچ اعلام کرد که به عنوان شرط سوم، باید ساختمانهایی که در لبنان مورد حمله قرار گرفته نظامی شمرده و بازسازی آن ممنوع شود.علاوه بر این اسموتریچ بیان کرد که باید لبنان در قبال هرگونه نقض آتشبس مسئول خوانده شود و این نقض به حمله به زیرساختهای لبنان بیانجامد.
حالا این رژیم با ضرر ۱۰۶ میلیار دلاری و هزاران کشته مجبور به عقب نشینی است. نسلی کشی که یکی از مسببان آن اسموتریچ وزیر دارایی و تنظیم کننده بودجه این رژیم غاصب است. فردی که اولین گریه کننده این رژیم بوده و منجر به تحقق آن جمله معروف دبیر کل شهید حزب الله لبنان شد.
*برای مدت اندکی بخندید چرا که برای ساعات طولانی گریه خواهید کرد*