جزئیات جدیدی از مسمومیت بیماران دیالیزی با محلول های آلوده
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چند روز پیش بود که گزارشهایی مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز صفاقی یک شرکت دارویی، منتشر شد و بررسی موضوع در دستور کار ادارات کل تخصصی مرتبط سازمان غذا و دارو قرار گرفت و در بیست و چهارم خرداد ماه، دستور توقف
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چند روز پیش بود که گزارشهایی مبنی بر ایجاد برخی مشکلات و عوارض پس از مصرف محلول دیالیز صفاقی یک شرکت دارویی، منتشر شد و بررسی موضوع در دستور کار ادارات کل تخصصی مرتبط سازمان غذا و دارو قرار گرفت و در بیست و چهارم خرداد ماه، دستور توقف تولید، توزیع و مصرف تمامی سری ساخت تولیدی این محصول تا زمان بررسی آزمایشات دقیقتر در سطح کشور صادر شد.
در نهایت بر اساس گزارش بررسیها، تعدادی از نمونهها نامنطبق و تعدادی از نمونهها از نظر میزان آلومینیوم قابل قبول بودند.
دکتر شهرزاد عصاره؛ رئیس انجمن نفرولوژی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در توضیح مسمومیت بیماران بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلولهای دیالیز صفاقی اظهار کرد: آمار دقیق فوتیهای احتمالی را باید وزارت بهداشت اعلام کند.
وی درباره کاربرد محلول دیالیز صفاقی تصریح کرد: در حال حاضر 800 نفر در سطح کشورمان از طریق “دیالیز صفاقی” درمان میشوند و مابقی بیماران که بیش از 25 هزار نفر هستند دیالیز خونی دریافت میکنند.
عصاره ادامه داد: برای انجام دیالیز، کاتتر یا لولهای در شکم تعبیه میشود تا محلول دیالیز وارد فضای صفاقی شود؛ از این طریق دو لیتر محلول وارد صفاق (غشای حفره شکم) میشود و این محلول 6 ساعت باقی میماند و سموم بدن را جذب میکند؛ سپس محلول را از طریق لوله خارج میکنند تا مواد زائد خون مانند پتاسیم، کراتینین، اوره و… تصفیه شود. این محلول باید کیفیت بالا، مناسب و تأییدیههای لازم از نظر فیزیولوژیک را داشته باشد.
رئیس انجمن نفرولوژی ایران یادآور شد: محلول دیالیز صفاقی این شرکت، آلوده به آلومینیوم بوده است و پزشکان پس از مدتی از مصرف این محلول توسط بیماران، متوجه شدند که بیماران دچار عوارض و در حال بدحال شدن هستند که در نهایت به این تشخیص رسیدند که این امر ناشی از آلودگی محلول دیالیزی بوده است که پس از بررسیهای سازمان غذا و دارو این موضوع محرز شد.
عصاره در پاسخ به این سؤال که آیا داروهای تولیدی تحت نظارت سازمان غذا و دارو و شرکت تولیدکننده نبودهاند؟ گفت: شرکتهای تولیدکننده باید مواد دارویی خود را تحت کنترل کیفی قرار دهد که در این فرآیند احتمالاً متوجه نشدهاند که این محلول آلودگی دارد. سازمان غذا و دارو نیز بر این موضوع باید نظارت کند تا محلولها قبل از رسیدن به دست بیماران از نظر کیفی کنترل شوند که گویا در این زمینه نیز دقت کافی انجام نشده است.
وی با بیان اینکه در کشور یک شرکت تولیدی و یک شرکت واردکننده محلول دیالیز صفاقی داریم، تصریح کرد: شرکت وارداتی سهم کمی در تأمین محلول موردنیاز بیماران دیالیزی دارد و اکثر بیماران از تولید داخل استفاده میکنند.
انتهای پیام/