جابجایی بیمار بین بیمارستانهای یثربی و بهشتی کاشان به تهدیدی برای دانشگاه تبدیل شده است/ تعرفه خصوصی چالشی برای مردم است
مهدی رسولی منش، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حاشیه هایی که برای بیمارستان یثربی کاشان ایجاد شده گفت: بیمارستان آیتالله یثربی، در حال حاضر، زیرمجموعه هیئت امنای ارزی و محب سلامت است. اینگونه بیمارستانها در کشور، از جمله در تهران هم وجود دارند که
مهدی رسولی منش، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حاشیه هایی که برای بیمارستان یثربی کاشان ایجاد شده گفت: بیمارستان آیتالله یثربی، در حال حاضر، زیرمجموعه هیئت امنای ارزی و محب سلامت است. اینگونه بیمارستانها در کشور، از جمله در تهران هم وجود دارند که برخی از آنها به دانشگاهها واگذار شدهاند. اما وضعیت این بیمارستان هنوز به طور کامل مشخص نیست. مشخص نیست که آیا به دانشگاه واگذار خواهد شد یا همچنان با همین شرایط موجود و با تعرفه خصوصی به فعالیت خود ادامه خواهد داد. این موضوع در حال بررسی است.
وی افزود: طبق اطلاعات موجود، سازمان بازرسی و وزارت بهداشت از دانشگاه در این زمینه نظرخواهی کردهاند و دانشگاه نیز پیشنهادات خود را ارائه داده است. این موضوع بحث مفصلی دارد، بهویژه در بخش آموزش. با توجه به نزدیکی بیمارستان آیتالله یثربی به بیمارستان دولتی و مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی، احتمال انتقال بیماران به این بیمارستان وجود دارد.
رسولی منش اضافه کرد: دانشگاه حدود ۴۰ سال است که در حوزه آموزش فعالیت دارد و با ۱۳ رشته تخصصی و با جایگاه تیپ ۱ دانشگاهی در حال تربیت دستیاران تخصصی است. انتقال بیماران، بهویژه در رشتههای جراحی و عملی، میتواند چالشهایی برای دانشگاه ایجاد کند. با این حال، میتوان این چالش را با ارائه راهکارهایی به فرصت تبدیل کرد. برای مثال، دانشگاه میتواند قراردادها و تفاهمنامههای آموزشی با این بیمارستان و مراکز خصوصی منعقد کند. در این صورت، اعضای هیئت علمی و دانشجویان میتوانند از امکانات بیمارستان برای آموزش و کار عملی استفاده کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، موضوع اصلی بیمارستان بیشتر حول محور طرحها، مسائل درمانی و وضعیت زمین و ساختمان آن است. زمین بیمارستان متعلق به دانشگاه است، اما اجارهبهایی بابت آن پرداخت میشود. ساختمان بیمارستان نیز متعلق به شرکتی است که این بیمارستان را تأسیس و راهاندازی کرده و تجهیزات آن از طریق هیئت امنای ارزی تأمین شده است.
بیشتر بخوانید:
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: دانشگاه پیشنهاد داده است که با توجه به تأمین تجهیزات و نیروی انسانی (از جمله پزشکان، پرستاران و کادر درمانی) از طریق هیئت امنای ارزی، بیمارستان به طور کامل به دانشگاه واگذار شود. در این صورت، هزینههای تجهیزات و امکانات از طریق وزارت بهداشت یا دولت تأمین شود و بیمارستان تحت سیاستگذاری و مدیریت دانشگاه قرار گیرد.
وی یادآور شد: با این حال، تاکنون تصمیمگیری نهایی در این رابطه از سوی وزارت بهداشت صورت نگرفته است. مکاتباتی بین وزارتخانه و دانشگاه انجام شده، اما مجوز واگذاری کامل بیمارستان به دانشگاه صادر نشده است. بنابراین، این موضوع همچنان در حال بررسی و پیگیری است.