تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان 1403
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در حاشیه نخستین روز برگزاری بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: گام مهمی که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در دولت سیزدهم برداشته، دریافت دانش فنی واحدهایی است که تاکنون ازسوی شرکتهای
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در حاشیه نخستین روز برگزاری بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: گام مهمی که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در دولت سیزدهم برداشته، دریافت دانش فنی واحدهایی است که تاکنون ازسوی شرکتهای بزرگ نفتی دنیا صادر میشد و هماکنون این دانش فنی در کشور وجود دارد.
وی تأکید کرد: امروز این همت و هدف در بزرگترین پروژه پتروپالایشگاهی شهید سلیمانی تجمیع شده است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، طراحی بنیادی واحدهای لیسانس و غیرلیسانس این پروژه را بهعهده دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت با اشاره به اینکه گامهای اولیه خوبی در طراحی بنیادی این پتروپالایشگاه برداشته شده است، گفت: دیماه پارسال طراحی را آغاز کردیم و در کمتر از سه ماه نخستین بخش این پروژه به مرحله مناقصه رسید و امیدواریم تا نیمه نخست امسال بخش دوم و تا پایان سال طراحی بنیادی آن تکمیل و فازهای اجرایی یکی پس از دیگری عملیاتی شود.
احمدی بیان کرد: پارسال در تأمین منابع مالی پروژهها با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو بودیم، اما چند رکورد هم داشتیم و در حوزه احداث خطوط لوله و مخابرات نفت پیشرفت 50 درصدی در اجرای پروژهها رقم خورد. رکورد دفن 13 کیلومتر خط لوله در یک روز را ثبت کردیم، همچنین در اجرای ابرپروژههای پالایشی، رکورد پیشرفت 32 درصدی در یک سال بیسابقه بود که در دولت سیزدهم بهدست آمد.
وی گفت: در صورت تأمین بهموقع منابع مالی پروژهها، توان کافی در مشاوران ما برای اجرای بهموقع پروژهها وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت اساسیترین چالش در اجرای پروژههای پالایشی را تأمین بهموقع منابع مالی پروژهها اعلام کرد و گفت: در پروژه فراسرزمینی پالایشگاه ونزوئلا چند گام اساسی برداشتیم که مهمترین آن این بود که با وجود استاندارد مورداستفاده طراحی آمریکا در این پالایشگاه، استانداردهای خودمان را پیاده کردیم. افزون بر آن توانستیم خدمات سازندگان و تولیدکنندگان داخلی خود را صادر کنیم. در گام سوم، فنون صدور خدمات و معاملات بینالمللی بر تجربه و دانش ما اضافه شد.
احمدی با اشاره به اجرای عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه الپالیتو در آینده نزدیک، افزود: در پروژههای خارجی در آغاز راه هستیم که امیدواریم آیندگان در این مسیر هموار حرکت کنند و از صدور خدمات فنی – مهندسی به دیگر کشورها بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه در صورت تأمین منابع مالی 9 پروژه خطوط لوله را امسال به بهرهبرداری خواهیم رساند، افزود: تا تیرماه امسال 7 واحد فرآیندی پیچیده طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: همچنین واحد پیچیده و تخصصی هیدروکراکر این پروژه بهعنوان بزرگترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه به ظرفیت 42 هزار بشکه بهزودی عملیاتی شود، با راهاندازی این واحد همه محصولات الپیجی، نفتا، نفت سفید، گازوئیل با استاندارد یورو 5 اروپا تولید خواهد شد.
احمدی گفت: همچنین از بهرهبرداری زودهنگام خط لوله تبریز – خوی – ارومیه تا پایان اردیبهشتماه امسال خبر داد و افزود: این پروژه به طول 220 کیلومتر 14 اینچ و 16 کیلومتر 7 اینچ، در مجموع 236 کیلومتر تعریف و اجرا شده است.
وی افزود: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیش از 60 سال سابقه یکی از شرکتهای بزرگی طراحی و پروژهای است که تاکنون خدمات زیادی در حوزه پاییندست ارائه کرده و در طراحی و ساخت تمامی پالایشگاههای کشور نقش داشته است. این شرکت با بیش از 14 هزار کیلومتر ساخت خطوط لوله نقش مهمی در تأمین انرژی ایفا کرده است و همه پالایشگاهها از خدمات و استانداردهای این شرکت بهره برده و خواهند برد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: اجرای پروژههای فراسرزمینی بهواسطه تکالیفی است که وزیر نفت بهعهده این شرکت گذاشته است، طبیعتاً این راه باز است و ادامه خواهد داشت و فقط منوط به پروژه ونزوئلا نخواهد بود. هماکنون نیز با چند کشور در حال مذاکره هستیم که بهمحض عملیاتیشدن، اطلاعرسانی خواهیم کرد.
احمدی با اشاره به بهکارگیری توانمندی شرکتهای دانشبنیان در اجرای پروژههای شرکت ملی مهندسی اعلام کرد: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانشبنیان استفاده کردیم که ماحصل خدمات ارائهشده از سوی این دست از شرکتهای فعال، صدور بالغ بر 2 میلیون قلم کالای تولیدی داخل کشور بود که این موضوع نشاندهنده حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده این پروژه است.
وی ادامه داد: در پروژه ونزوئلا بهدلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، بهناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم. شرکتهای دانشبنیان ملزم شدند با مراجعه حضوری، عکس و فیلم تهیه کرده و براساس یکسری داشتهها، به تولید محصول اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یادآور شد: حوزه کاری این شرکت بسیار وسیع است، بهنحوی که از یک دانشجو گرفته تا شرکتی که سابقه صدساله دارد، میتوانند در آن نقش ایفا کنند. پهنه کاری شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همه تخصصها و رشتهها را چه در قالب شرکتهای دانشبنیان و چه در قالب عرصه دانشگاهی در بر میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بیان کرد: ما در سال 1403 بیش از 900 کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است.
احمدی با اشاره به بهکارگیری توانمندی شرکتهای دانشبنیان در اجرای پروژههای شرکت ملی مهندسی گفت: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانشبنیان استفاده کردیم که حاصل خدمات ارائهشده از سوی این دست از شرکتهای فعال بالغ بر 2 میلیون قلم کالای تولیدی بود که این موضوع، حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده کار را نشان میداد.
وی ادامه داد: در پروژه ونزوئلا بهدلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، بهناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم و شرکتهای دانشبنیان ملزم شدند با مراجعه حضوری، عکس و فیلم تهیه کنند و براساس یکسری داشتههای بهدستآمده، به تولید محصول اقدام کردیم.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یادآور شد: حوزه کاری این شرکت بسیار وسیع است، بهنحوی که از یک دانشجو گرفته تا شرکتی که سابقه صدساله دارد، میتوانند در آن نقش ایفا کنند. پهنه کاری شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همه تخصصها و رشتهها را چه در قالب شرکتهای دانشبنیان و چه در قالب عرصه دانشگاهی در بر میگیرد.
احمدی درباره اجرای گام دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان بیان کرد: منابع مالی واحدهای تکمیلی طرح توسعه و تثبیت در بودجه سال 1403 تخصیص داده شده است، مقدمات کار در حال انجام است و هماکنون پیشرفت 14درصدی دارد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای طرح مذکور در حال آمادهسازی است، تصریح کرد: در صورت تأمین منابع مالی بهموقع قطعاً شاهد سرعت و پیشرفت سریع در اجرای فاز دوم این طرح خواهیم بود.
وی با اشاره به آخرین وضع طرحهای ارتقای کیفی نفت کوره در پالایشگاهها گفت: یکی از مهمترین افتخارات سال گذشته شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، انتخاب این شرکت از سوی وزارتخانههای نفت و اقتصاد و دارایی و همینطور سازمان برنامهوبودجه، بهمنظور نظارت بر اجرای طرحهای کیفیسازی، با هدف کاهش نفت کوره در پالایشگاههای کشور است. به همین منظور، نشستهای پرشماری برگزار و طرحها و پروژههایی هم پیشنهاد شد که ما بهعنوان شرکت منتخب ملزم هستیم هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد پروژهها را ارائه کنیم و هماکنون در حال آمادهسازی برای ارائه گزارش سه ماه نخست امسال هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تصریح کرد: در سال 1403 بیش از 900 کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است.
احمدی تصریح کرد: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران متولی اصلی برگزاری همایش هوش مصنوعی است. درحقیقت این شرکت بهواسطه مهندسیبودن در روز پنجم اسفند امسال همزمان با روز مهندس این همایش برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/