تولید نسل جدید داروهای درمان سرطان توسط دانش بنیان ها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نانودارو در سال 1390 بههمت گروهی از اساتید و دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف توسعه و تولید داروهای پیشرفته برمبنای فناوریهای پیچیده دارویی در حوزه سامانههای نوین دارورسانی (Novel Drug Delivery System) تأسیس شد. نوید گودرزی؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان نانودارو، در خصوص زمینه فعالیت این
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نانودارو در سال 1390 بههمت گروهی از اساتید و دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف توسعه و تولید داروهای پیشرفته برمبنای فناوریهای پیچیده دارویی در حوزه سامانههای نوین دارورسانی (Novel Drug Delivery System) تأسیس شد.
نوید گودرزی؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان نانودارو، در خصوص زمینه فعالیت این شرکت گفت: نانودارو فعالیت خود را با تولید یک نانوذره پروتئینی در حوزه سرطان آغاز کرد و همزمان در جهت توسعه یک محصول پیوستهرهش در حوزه ترک اعتیاد در بستر میکروسفرهای پلیمری برنامهریزی کرد. با گذشت زمان و موفقیت در تأمین فرآوردههای پیشرفته دارویی و ایجاد بستری مناسب جهت دسترسی هرچه راحتتر بیماران به داروهای باکیفیت، انگیزه مؤسسین جهت حرکت رو به جلو بیشتر شد.
وی ادامه داد: امروز 13 سال از تأسیس نانودارو میگذرد، بیش از 200 نفر نیروی در حال اشتغال دارد و در این تلاش 13ساله با پایبندی به استانداردهای اجرایی و انطباق با قوانین بینالمللی داروسازی به دستاوردهای قابلتوجهی دست یافته است.
بهگفته وی، شرکت داروسازی نانودارو در چند حوزه درمانی اصلی از جمله تولید داروهای هدفمند درمان سرطان، فرآوردههای تزریقی بیماریهای ارتوپدی، داروهای نوین ترک اعتیاد و دارودرمانی بیماریهای نادر فعالیت دارد و با در اختیار داشتن پلتفرمهای فناوریهای نوین دارویی و سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه، توانسته است الگوی کارآمدی را در تولید محصولات باکیفیت و دانشمحور، با پتانسیل صادرات بالا و پایدار ایجاد کند. نانوذرات پروتئینی، میکروسفرهای پلیمری، داروهای کونژوگه (متصلشده) به آنتیبادی و in-situ forming gelها از جمله این پلتفرمها هستند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه توسعه و بومیسازی این تکنولوژیها، نانودارو را در تولید هرچه سریعتر داروهای جدید بر پایه این تکنولوژیها توانمند کرده است، تصریح کرد: بهعنوان مثال داروی تدروکس، دومین داروی این شرکت بر پایه تکنولوژی کونژوگه آنتیبادی ـ دارو است که با فاصله کوتاهی بعد از سازنده اصلی، در اختیار بیماران قرار گرفته است. داروی تدروکس نسل جدیدی از داروهای نوین در درمان سرطان است که با دارورسانی هدفمند به بافت سرطانی، ضمن افزایش قابلتوجه بقای بیماران و کاهش نرخ پیشرفت بیماری، عوارض جانبی ناشی از درمان را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: حاصل آنچه در قالب این فناوریها به دست آمد، فارغ از تأمین نیاز داخلی، به چرخه ارزآوری کشور کمک کرد. کشورهایی از جمله روسیه، اکوادور، سوریه، ترکیه و عراق از جمله مقاصد صادراتی این شرکت بوده است.
بهگفته وی، این شرکت، همچنین ارزآوری سالانه بیش از 3 میلیون دلار و بیش از 100 میلیون دلار صرفهجویی ارزی در درمان بیماریهای صعبالعلاج را در کارنامه خود دارد و در این راستا، موفق به کسب جایزه صادرکننده نمونه ملی در حوزه صنایع پیشرفته در چندین دوره متوالی و اشتغالزایی برای حدود 250 نفر بوده است.
گودرزی در خصوص اقلام صادراتی این شرکت اعلام کرد: نانودارو، صادرات داروهاى ضدسرطان پادینکس و پاکلینب را به کشورهاى مختلفى از جمله ترکیه، روسیه، عراق، سوریه، اکوادور و… را در کارنامه خود دارد.
وی قیمت تمامشده داروى تدروکس را نسبت به برند خارجى کمتر از ١ ٪ (یکدهم) دانست و دسترسى همیشگى و بدون مشکلات زنجیره تأمین در داخل کشور را از دیگر مزایای این محصول برشمرد و اضافه کرد؛ “پیشبینى میشود داروى تدروکس بهتنهایى صرفهجویى ارزى چند ده میلیون دلارى را بههمراه داشته باشد.” اما بااینحال تأکید کرد: ازآنجهت که بهتازگی وارد بازار شده است، از میزان صرفهجویى ارزى آن نمیتوان آمار دقیقى ارائهکرد.
پیشتر در مراسم رونمایی از برنامه ملی توسعه و حمایت از غزالهای دانشبنیان که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور برگزار شد، 12 شرکت دانشبنیان توانمند که رشد مستمر و پایداری را تجربه کردهاند و سهم خوبی در اشتغال نیروی انسانی متخصص، فروش دانشبنیان صادرات و خلق ارزش افزوده داشتند، نشان «غزال دانشبنیان» را دریافت کردند؛ در این برنامه شرکت نانودارو هم بهعنوان غزال دانشبنیان معرفی شد و نشان ملی دریافت کرد.
انتهای پیام/+