تولید نان های غنی با مخمرهای ارگانیک

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت دانش‌بنیان تک‌ژن زیست به عنوان نخستین تولیدکننده صنعتی میکروارگانیسم‌های کاربردی در صنایع‌غذایی و مکمل‌های پروبیوتیک در سال 1383 تأسیس‌ شد. هدف اصلی این شرکت تولید محصولاتی بر پایه سویه‌های بومی و سازگار با فلور میکروبی مردم ایران با کیفیتی در حد استانداردهای بین‌المللی است. به این منظور واحد

کد خبر : 136618
تاریخ انتشار : یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
تولید نان های غنی با مخمرهای ارگانیک


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت دانش‌بنیان تک‌ژن زیست به عنوان نخستین تولیدکننده صنعتی میکروارگانیسم‌های کاربردی در صنایع‌غذایی و مکمل‌های پروبیوتیک در سال 1383 تأسیس‌ شد. هدف اصلی این شرکت تولید محصولاتی بر پایه سویه‌های بومی و سازگار با فلور میکروبی مردم ایران با کیفیتی در حد استانداردهای بین‌المللی است. به این منظور واحد تحقیق و توسعه تک‌ژن زیست به پشتوانه بیش از 10 سال تحقیق هدفمند اقدام به گردآوری کلکسیونی بالغ بر 700 سویه از باکتری‌های اسیدلاکتیک بومی ایران کرده‌ است. این سویه‌ها بر اساس استاندارهای بین‎المللی ارزیابی و پس از مطالعات آزمایشگاهی و بالینی با همکاری دانشگاه‌های معتبر داخلی و بین‌المللی و کسب مجوزهای لازم به بازار به بازار عرضه‌ شد.

در این راستا، عصاره مخمر از محصولات دانش‌بنیان این شرکت است. مخمر میکروارگانیسم تک سلولی از قلمرو قارچ‌ها است. عصاره مخمر متشکل از محتویات سلول مخمر بدون دیواره آن است که به عنوان مکمل غذایی، طعم‌هنده یا ماده مغذی در محیط کشت میکروبی استفاده می‌شود. عصاره مخمر غنی از اسیدهای آمینه و ویتامین خانواده ب (به غیراز (B12بوده و همین منظور به عنوان منبع نیتروژن در محیط کشت میکروبی مورد استفاده‌است.

در قرن 19 میلادی نخستین بار از فرآیند اتولیز در تولید عصاره مخمر استفاده‌شد. طی اتولیز سلول تحت حرارت قرارگرفته و آنزیم‌های درون سلول پروتئین‌ها را به ترکیب‌های ساده‌تر مثل اسیدآمینه  و پپتیدها تجریه می‌کند. سپس دیواره سلولی با سانتریفیوژ یا فیلتر از مواد محلول سلول جدا می‌شود. بخش محلول که عصاره مخمر نامیده شده با اسپری درایر پودر شده و در محیط کشت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس که با نام جدید باکتری اسید دوست شیر از آن نام برده می‌شود، از دیگر محصولات این شرکت است. این باکتری مقاومت بالایی به شرایط اسیدی دارد و با فعالیت در مقدار اندک اکسیژن کربوهیدرات‌ها را تخمیر کرده و تولید اسید لاکتیک می‌کند و از طرف دیگر در مقابله با باکتری‌های مضر دستگاه تناسلی برای سلامت بانوان حائز اهمیت است.

در بعضی از موارد در ماست‌هایی که دارای pH پایینی هستند در کنار باکتری‌های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه بولگاریکوس در ایجاد بافت مناسب و عطر و طعم مشارکت می‌کند.

کاهش کلسترول خون، مقابله با پاتوژن‌های غذایی (کلستریدیوم، سالمونلا، اشرشیا کلی و …)، کاهـش عفونت دهـان و پلاک‌های دندان با مقابلـه بـا باکتری استرپتوکـوکوس موتـانس، تاثیر مثبت بر سلامت بانوان، بهبود سندرم روده تحریک‌پذیر و  ارتقاء سلامت دستگاه گوارش از مزایایی است که با استفاده طولانی‌مدت از این محصول حاصل می‌شود.

این محصول در ساشه‌های ده گرمی به بازار عرضه می‌شود. هر ساشه این محصول به دلیل شمار میکروبی بالا قادر به تولید یک تن محصول پروبیوتیک به ویژه ماست است.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود