تولید دادههای پایه زمینشناسی ۱۰ برابر افزایش مییابد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام برنامهریزی برای افزایش ۱۰ برابری تولید دادههای پایه زمینشناسی کشور گفت: در همین خصوص همه شرکتهای دارای رتبه بخش خصوصی جذب خواهند شد. به گزارش تحریریه معدن و صنایع معدنی خبرگزاری صدا و سیما ،معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اشاره به
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام برنامهریزی برای افزایش ۱۰ برابری تولید دادههای پایه زمینشناسی کشور گفت: در همین خصوص همه شرکتهای دارای رتبه بخش خصوصی جذب خواهند شد.
به گزارش تحریریه معدن و صنایع معدنی خبرگزاری صدا و سیما ،معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با اشاره به جایگاه ایران در میان کشورهای دارای منابع طبیعی افزود: ایران با ۲۷.۵ تریلیون دلار ارزش منابع طبیعی، پنجمین کشور دنیا از نظر داراییهای منابع طبیعی است.
داریوش اسماعیلی افزود: میزان ذخایر معدنی ارزیابیشده کشور نیز بیش از هزار و ۳۵۰ میلیارد دلار ماده خام است که اگر فرآوری این ذخایر را در نظر بگیریم به اهمیت جمله کارشناسی رهبر معظم انقلاب پی میبریم که “معدن یکی از بهترین جایگزینهای نفت است”.
عضو شورای عالی معادن کشور با اشاره به فعالیتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: یکی از بخشهای مهم این سازمان تولید دادههای پایه است که برای تمام فعالیتهای کشور، از جمله بخش معدن، اهمیت دارد در همین خصوص افزایش ۱۰ برابری تولید دادهها و استفاده از همه شرکتهای دارای رتبه بالا در بخش مشاوره و دیگر حوزهها برای تهیه نقشهها و دادههای پایه را در دستور کار داریم.
معاون وزیر صمت همچنین در خصوص بحران آب و فرونشست زمین هشدار داد و گفت: در حال حاضر ۱۴۴ میلیارد مترمکعب ناترازی آبهای زیرزمینی داریم و اگر برداشت از سفرههای آب زیرزمینی مدیریت نشود، با شرایط بحرانیتر از وضع کنونی مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور افزود: امروز ناترازی در گاز و برق، فعالیت اقتصادی کشور را مختل کرده است، اما اگر پیشگیری لازم نشود، کمبود آب و فرونشست زمین، اثرات بهمراتب بدتری خواهد داشت.
داریوش اسماعیلی در ادامه از برنامهریزی برای هوشمندسازی تمامی فرآیندهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی طی دو سال آینده خبر داد و این اقدام را گامی مهم در جهت بهبود عملکرد و شفافیت عنوان کرد.
معاون وزیر صمت درباره تبادل دادههای زمینشناسی با بخش خصوصی هم گفت: در بخش دادهها و انتشار دادهها مصّر هستیم تا دادهها را بیش از سه ماه نگه نداریم و سعی داریم آنها را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.