توضیحات زاکانی درباره فازهای جدید احیای روددره فرحزاد

به گزارش خبرگزاری اجتماعی تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در آیین بهره‌برداری از فاز اول پروژه احیای روددره فرحزاد که همزمان با یکصد و پنجاهمین پویش “امید و افتخار” برگزار شد، از چالش‌ها و تلاش‌های گسترده برای حل مشکلات این منطقه سخن گفت. زاکانی با اشاره به حضور خود و دیگر مسئولان در اولین روز بررسی

کد خبر : 105940
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱
توضیحات زاکانی درباره فازهای جدید احیای روددره فرحزاد


به گزارش خبرگزاری اجتماعی تسنیم، علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در آیین بهره‌برداری از فاز اول پروژه احیای روددره فرحزاد که همزمان با یکصد و پنجاهمین پویش “امید و افتخار” برگزار شد، از چالش‌ها و تلاش‌های گسترده برای حل مشکلات این منطقه سخن گفت.

زاکانی با اشاره به حضور خود و دیگر مسئولان در اولین روز بررسی شرایط روددره فرحزاد اظهار کرد: در آن روز، شرایط به تیراندازی کشید و همین مسئله باعث شد بسیاری تصور کنند حل مشکلات این منطقه دشوار و پیچیده است؛ اما به لطف همکاری و همراهی دستگاه‌های مختلف، توانستیم این چالش را پشت سر بگذاریم.

وی در ادامه به بلایای طبیعی که تهران را تهدید می‌کند اشاره کرده و گفت: تهران در معرض چهار بلای سیل، زلزله، فرونشست و طوفان قرار دارد و در مدیریت شهری جدید برای کاهش آسیب‌های ناشی از این مخاطرات برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای صورت گرفته است.

زاکانی همچنین افزود: علاوه بر بلایای طبیعی، معضلات اجتماعی نظیر حضور معتادان متجاهر و کودکان کار نیز در بخش‌هایی از شهر مشکلاتی ایجاد کرده‌اند که یکی از آن‌ها روددره فرحزاد است. این مکان نه‌تنها از بلایای طبیعی آسیب می‌بیند، بلکه با مسائل اجتماعی هم دست و پنجه نرم می‌کند.

وی به اقدامات دو سال اخیر برای پاکسازی این منطقه از حضور صدها معتاد متجاهر نیز اشاره و خاطرنشان کرد: همان‌طور که در ابتدا گمان نمی‌رفت حل مشکل روددره فرحزاد آسان باشد، اما با پشتوانه همکاری دستگاه‌های مختلف توانستیم این چالش را به سرانجام برسانیم.

زاکانی در خصوص ادامه پروژه احیای روددره فرحزاد اظهار کرد: دو فاز دیگر از این پروژه باقی مانده است؛ فاز نخست مربوط به پایین‌دست روددره تا بوستان نهج‌البلاغه به مساحت 103 هکتار و فاز دوم شامل بالادست روددره تا امامزاده داوود به مساحت حدود 1000 هکتار است که امیدواریم این دو فاز نیز به‌زودی تکمیل شوند.

شهردار تهران در ادامه سخنان خود تصریح کرد: شهرداری تهران آمادگی دارد مدیریت حوزه آبخیزداری 7 روددره‌ شمالی تهران را به بهترین شکل بر عهده بگیرد. در این مناطق، با نظارت وزارت جهاد کشاورزی، پوشش گیاهی طبیعت‌پسند کاشته خواهد شد و پس از اجرای این اقدامات، مدیریت مناطق بار دیگر به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود. گسترش فضای سبز در این روددره‌ها به جذب آب‌های سطحی و جلوگیری از ورود سیلاب به مناطق مسکونی کمک کرده و به تقویت سفره‌های آب زیرزمینی منجر خواهد شد.

زاکانی در بخش پایانی سخنان خود به وضعیت بافت‌های فرسوده و آسیب‌پذیر تهران اشاره کرده و گفت: برخی نقاط تهران مانند کن، نفرآباد و ده ونک دارای بافت سست و در برابر زلزله آسیب‌پذیر هستند. شهرداری با اخذ مجوزهای لازم و با مشارکت مردم، عملیات ساخت و ساز و بهسازی را در این مناطق آغاز کرده است. همچنین بخشی از این مناطق، مانند قسمت جنوبی دانشگاه امام صادق (ع)، قرار است به تفرجگاه تبدیل شوند تا محیطی مناسب برای گذران اوقات فراغت شهروندان فراهم شود.

تملک 5 ملک در طرح فرامنطقه‌ای روددره فرحزاد پس از 10 سال

محمدرضا پوریافر؛ شهردار منطقه 5 نیز در این مراسم گفت: املاک زیادی در مسیر تبدیل روددره فرحزاد به اکوپارک قرار داشتند که بخش‌هایی از آن تحت تملک درآمد. با پیگیری‌های مستمر، پس از 10 سال 5 مالک که حاضر به واگذاری املاک خود به شهرداری نبودند، در جلسات متعدد راضی شده و این 5 ملک به تملک شهرداری منطقه 5 درآمد.

وی افزود: فاز اول این پروژه به مساحت بیش از 50 هکتار، از ابتدای خیابان آبشار تا پل خوش مرام است که با توجه به وجود درختان سر به فلک کشیده، فضای مناسبی برای تفرج و تفریح شهروندان خواهد بود.

شهردار منطقه 5 ادامه داد: این طرح با هدف صیانت از باغات و حفظ بافت ارزشمند روددره فرحزاد و جلوگیری از سیلابی شدن رودخانه، با توجه به ساخت و سازهای غیرمجاز حاشیه رودخانه که غالباً به‌صورت تصرفی، فاقد سند مالکیت و برخلاف بافت قدیمی فرحزاد انجام شده است، اجرا شده. همچنین، شهرداری منطقه با تملک املاک معارض، در حال روان‌سازی ترافیک معابر ورودی به این طرح تفریحی و گردشگری است.

پوریافر گفت: اکثر املاک معارض در محدوده این اکوپارک که برای نخستین بار در ایران به عنوان زیرساخت سبز-آبی شهر تعریف شده است، عملکرد متفاوتی با پارک‌های شهری دارد.

وی خاطرنشان کرد: پروژه تبدیل روددره فرحزاد در سه فاز عملیاتی می‌شود که فاز اول آن به پایان رسیده و با افتتاح آن در روز شنبه، 19 آبان‌ماه، آماده بهره‌برداری برای شهروندان خواهد بود و عملیات بهره‌برداری از فازهای دوم و سوم نیز در ادامه آغاز خواهد شد.

دسترسی آسان به اکوپارک فرحزاد با 2 ورودی اصلی و پارکینگ‌های مناسب

عبدالمطهر محمدخانی؛ رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران نیز در ادامه این مراسم، با اشاره به شرایط گذشته روددره فرحزاد بیان کرد: این دره به دلیل موقعیت جغرافیایی خود به محلی برای تجمع معتادان تبدیل شده بود، به‌طوری‌که برخی افراد سال‌ها در این محل زندگی می‌کردند. از اواخر سال 1400 مراحل جمع‌آوری معتادان متجاهر آغاز شد و با رفع معارضین ملکی پس از 12 سال، عملیات اجرایی فاز اول این پروژه شروع شد. این اقدام با همکاری معاونت خدمات شهری و شهرداری مناطق 2 و 5 انجام شد و در نهایت منجر به ساماندهی این منطقه شد.

وی افزود: درخواست مکرر ساکنان منطقه برای تأمین امنیت و آرامش، مدیریت شهری را به سمت ساماندهی این فضای بکر سوق داد. اکوپارک فرحزاد ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به قطب گردشگری شهری دارد که می‌توانیم از آن بهره‌مند شویم.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با اشاره به اهداف آموزشی اکوپارک، خاطرنشان کرد: این محیط علاوه بر کارکرد تفریحی، بستری برای آموزش عمومی درباره حفاظت از محیط‌زیست و چگونگی برخورد با مسائل زیست‌محیطی فراهم می‌کند. همچنین، با فرهنگ‌سازی مناسب می‌توان از طبیعت بهره برد و در عین حال به حفظ گونه‌های جانوری مانند روباه، سنجاب و پرندگان بومی پرداخت.

محمدخانی ضمن تشریح طرح ژینایی فرحزاد عنوان کرد: این طرح از دالاغر (ابتدای کوهستان فرحزاد) تا همیلا (ابتدای پارک نهج‌البلاغه) به مساحت 157 هکتار و به طول تقریبی 5 کیلومتر در حال اجرا است. فاز اول این پروژه به مساحت 54 هکتار به بهره‌برداری خواهد رسید. این طرح اولین گام در تاریخ شهرسازی ایران برای ایجاد زیرساخت سبز-آبی محسوب می‌شود و پهنه حیات‌وحش را به پهنه‌های شهری اضافه می‌کند.

سخنگوی شهرداری تهران درباره مسیرهای دسترسی به اکوپارک فرحزاد توضیح داد: این پروژه بین بزرگراه‌های اشرفی اصفهانی و یادگار امام قرار دارد و ورودی اصلی آن از خیابان سیمون بولیوار در نظر گرفته شده است؛ ورودی غربی از خیابان بهشت و ورودی شرقی از خیابان آبشار. همچنین برای سهولت تردد شهروندان، دو پارکینگ در نظر گرفته شده؛ یکی در سمت غرب از خیابان بهشت و دیگری در سمت شرق از خیابان آبشار.

وی گفت: طرح ژینایی فرحزاد، با ایجاد فضای سبز و پیوند دو گونه زیستی گیاهی و جانوری، فضایی دلنشین برای شهروندان تهرانی فراهم می‌کند تا از این محیط طبیعی بهره‌مند شوند و تجربه‌ای خوشایند از تعامل با طبیعت داشته باشند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود