تلاش پکن برای حفظ روابط با آمریکا در دوره ترامپ

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هه لی‌فونگ، معاون نخست‌وزیر چین و جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحد در این دیدار ضمن تأیید اهمیت مکانیسم‌های گفتگوی دوجانبه نظیر گروه‌های کاری اقتصادی و مالی، توافق کردند در دوره انتقالی، ارتباطات را حفظ کرده و اختلافات را مدیریت کنند تا ثبات در روابط اقتصادی میان دو کشور ادامه یابد. در

کد خبر : 142716
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
تلاش پکن برای حفظ روابط با آمریکا در دوره ترامپ


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هه لی‌فونگ، معاون نخست‌وزیر چین و جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحد در این دیدار ضمن تأیید اهمیت مکانیسم‌های گفتگوی دوجانبه نظیر گروه‌های کاری اقتصادی و مالی، توافق کردند در دوره انتقالی، ارتباطات را حفظ کرده و اختلافات را مدیریت کنند تا ثبات در روابط اقتصادی میان دو کشور ادامه یابد.

در همین حال، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که یلن و هه لی‌فونگ وضعیت اقتصاد کلان دو کشور را بررسی کرده و به مرور کارهای گروه اقتصادی و مالی پرداختند.

هه لی‌فونگ همچنین نگرانی‌های چین را نسبت به محدودیت‌های تجاری ایالات متحده مطرح کرد و مواضع پکن در خصوص تحقیقات تجاری اخیر آمریکا را تشریح کرد.

درمقابل، یلن نگرانی خود را از سیاست‌های غیر بازاری چین و مازاد ظرفیت تولید صنعتی این کشور ابراز داشت و هشدار داد: ادامه این وضعیت می‌تواند تأثیرات منفی بر روابط اقتصادی دو کشور داشته باشد. او همچنین به نگرانی جدی خود درباره فعالیت‌های مخرب سایبری تحت حمایت چین اشاره کرد.

این گفتگو که به گفته دو طرف “صریح، عمیق و سازنده” بود، بر اهمیت ادامه روابط تأکید داشت.

در سپتامبر 2023، دو کشور گروه‌های کاری اقتصادی و مالی را به‌عنوان مکانیسم‌های کلیدی هماهنگی و ارتباط متقابل تأسیس کردند و جانت یلن نقش مهمی در این مکانیسم‌ها ایفا کرده بود.

یلن پیش‌تر اظهار داشت که حفظ کانال‌های ارتباطی باز برای هر دو کشور حیاتی است و از دولت ترامپ خواست که کانال‌های گفتگویی که با چین مجدداً برقرار شده است، حفظ کند.

این گفتگو حاکی از نگرانی همزمان مقامات فعلی آمریکا و مقامات چین درباره تأثیر احتمالی سیاست‌های ترامپ بر روابط دوجانبه است. دولت بایدن مکانیسم‌های گروه کاری را به‌عنوان دستاورد مهم دیپلماتیک خود می‌داند و امیدوار است ترامپ به این سازوکار توجه کرده و آن را حفظ کند.

درحالی‌که ترامپ پیش از این هشدار داده بود که ممکن است تعرفه‌هایی تا سقف 60 درصد بر واردات کالاهای چینی اعمال کند، گزارش‌ها حاکی از آن است که روابط میان دو کشور ممکن است در آینده به سمت تنش و تقابل بیشتر پیش برود.

گفتنی است که رسانه‌های دولتی چین نظیر روزنامه پیپلز دیلی از اواخر دسامبر سال گذشته، با انتشار مقالات متعدد بر لزوم همکاری‌های دوجانبه تأکید کرده و با راه‌اندازی کارزارهایی تحت عنوان “داستان‌های همکاری دوستانه چین و آمریکا” تلاش داشته‌اند تا پیام پکن مبنی بر تمایل به حفظ ثبات روابط را به دولت ترامپ منتقل کنند.

با این حال، تحلیلگران بر این باورند که افزایش مؤلفه‌های رقابتی در روابط دوجانبه باعث شده است که پیام‌های پکن تأثیر چندانی بر سیاست‌های ترامپ نداشته باشد و او نیز احتمالاً به مسیر دولت بایدن ادامه نخواهد داد.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود