تلاش «ملونی» برای اجرای مجدد طرح ضد مهاجرتی آلبانی
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «اس ار اف» سوئیس در مطلبی مقابله با هجوم مهاجران را همچنان از اولویت های دولت دست راستی «جورجیا ملونی»، نخست وزیر این کشور دانسته و نوشت: در سال 2024، پناهجویان بسیار کمتری نسبت به سال قبل به ایتالیا آمدند. با این وجود، نخست وزیر ایتالیا همچنان به
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «اس ار اف» سوئیس در مطلبی مقابله با هجوم مهاجران را همچنان از اولویت های دولت دست راستی «جورجیا ملونی»، نخست وزیر این کشور دانسته و نوشت: در سال 2024، پناهجویان بسیار کمتری نسبت به سال قبل به ایتالیا آمدند. با این وجود، نخست وزیر ایتالیا همچنان به طرح ضد مهاجرتی انتقال پناهجویان به مراکزی خارج از این کشور پایبند است.
آمارها نشان می دهند در سال 2023، 158000 پناهجو از طریق دریای مدیترانه به ایتالیا آمدند، اما در سال جاری میلادی تعداد آن ها به 65000 نفر یعنی کم تر از نصف کاهش پیدا کرده است.
دولت ایتالیا و اتحادیه اروپا با حمایت های مالی از برخی کشورهای آفریقایی از جمله تونس با هجوم مهاجران مقابله می کنند. سازمانهای حقوق بشر بارها اعلام کرده اند که پناهندگان و مهاجران گاهی در مسیرهای طولانی پناهندگی خود در معرض شدیدترین بدرفتاریها قرار میگیرند.
اما این مسئله در ایتالیا به ندرت مورد توجه قرار می گیرد. جورجیا ملونی اشاره می کند که دولت او مشکل مهاجرت را تحت کنترل درآورده است و اگر مشکل دوباره بدتر شود، برنامه B یعنی انتقال پناهجویان به مراکز پذیرش در آلبانی را در جیب خود دارد. بر اساس این طرح ضد مهاجرتی، پناهجویان ایتالیایی قرار است به آنجا بروند تا منتظر تصمیم در مورد درخواست پناهندگی خود باشند.
اما وقتی صحبت از این اردوگاه ها به میان می آید، سیستم قضایی ایتالیا مانعی بر سر راه اجرای آن است. قضات ایتالیایی بر رویه های منظم پناهندگی در ایتالیا اصرار دارند. با این وجود، ملونی چند روز پیش وعده داد که کمپ های آلبانی دوباره آغاز به کار کنند. وی از تلاش شبانه روزی برای باز شدن مجدد این اردوگاه ها خبر داد.
دولت ایتالیا قبلاً یک کشتی را در حالت آماده باش قرار داده است تا پناهجویان نجات یافته در دریای مدیترانه را مستقیماً به جای ایتالیا به آلبانی برساند. به این ترتیب دوباره طناب کشی و شاخ به شاخ شدن ملونی با قضات آغاز می شود.
در واقع، این رویه در انتظار حکم دادگاه دادگستری اروپا است تا به عنوان آخرین نهاد قضائی تصمیم بگیرد که آیا رویه های پناهندگی ایتالیا در آلبانی قانونی است یا خیر. اما این روند زمان می برد و ملونی نمی خواهد آنقدر صبر کند.
«ماتئو سالوینی»، معاون نخست وزیر ایتالیا هم احتمالا به زودی توجه خود را دوباره به این موضوع متمرکز می کند. وی کمی قبل از کریسمس، توسط دادگاهی در پالرمو از اتهام سلب آزادی و رفتار نادرست با مهاجران تبرئه شد.
«سالوینی» در طول دوران مسئولیت های سیاسی خود بنادر ایتالیا را به روی کشتیهای امدادی با پناهجویان بسته و سازمانهای امدادی را به جریمه تهدید می کرد.
دولت جناح راست ایتالیا به نخست وزیری جورجیا ملونی چندی پیش با آلبانی قراردادی بحث برانگیز برای ساخت و راه اندازی دو مرکز پذیرش مهاجران در شرق این کشور منعقد کرد. با این حال، این توافق با موانع قانونی روبرو شد و توسط قضات ایتالیایی در مراحل اولیه آن متوقف شده و اجرایی نشد.
بهر حال شکی وجود ندارد که مهاجرت همچنان یک موضوع داغ در ایتالیا باقی خواهد ماند، حتی اگر شمار ورود مهاجران به این کشور کاهش یابد.
انتهای پیام/