تلاش انگلیس برای بهبود روابط با چین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «کییر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا می خواهد از نشست گروه 20 در ریودوژانیرو برای دیدار با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین استفاده کند. بر اساس گزارش های منتشر شده گفته می شود قبلاً جلسه ای برای این منظور ترتیب داده شده است. گزارش خبرگزاری انگلیسی پی ای، استارمر،
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «کییر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا می خواهد از نشست گروه 20 در ریودوژانیرو برای دیدار با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین استفاده کند. بر اساس گزارش های منتشر شده گفته می شود قبلاً جلسه ای برای این منظور ترتیب داده شده است.
گزارش خبرگزاری انگلیسی پی ای، استارمر، نخست وزیر بریتانیا به خبرنگارانی که با او در پرواز به ریو سفر می کردند، گفت. می خواهد با شی جین پینگ، رهبر چین برای «مذاکرات جدی و عمل گرایانه» در نشست سران گروه 20 در ریودوژانیرو، برزیل دیدار کند. این اولین دیدار نخست وزیر بریتانیا و شی پس از سفر ترزا می چین در سال 2018 خواهد بود.
استارمر در ادامه سخنانش گفت: ما هر دو بازیگر جهانی، قدرت های جهانی، اعضای دائم شورای امنیت و گروه 20 هستیم. اقتصاد چین بدیهی است که دومین اقتصاد بزرگ جهان است. وی افزود: این یکی از شرکای تجاری ما است و به همین دلیل است که در هنگام ملاقات با رئیس جمهور این کشور گفتگوهای عملی جدی خواهم داشت.
این مذاکرات احتمالا در مورد جنگ روسیه در اوکراین که تقریباً 1000 روز طول کشیده است نیز می باشد. چین روابط نزدیکی با روسیه دارد. استارمر در بیانیهای گفت: به نفع بریتانیا است که در صحنه جهانی مشارکت کند – چه از طریق ایجاد مشارکتهای قوی و ثمربخش با نزدیکترین متحدانمان یا با تعامل آشکار با کسانی که ارزشهایشان با ارزشهای ما متفاوت است.
روزنامه گاردین هم در مطلبی نوشت استارمر، اولین نخستوزیر انگلیس است که پس از 6 سال با رئیسجمهوری چین ملاقات میکند. این دیدار قرار است در حاشیه اجلاس گروه 20 صورت گیرد و به گفته نخست وزیر بریتانیا با هدف ایجاد «روابط عملگرا و جدی» با چین برگزار می شود.
این اقدام نشان میدهد بریتانیا بدون بهبود روابط با چین نمیتواند به رشد جاه طلبانه ادامه دهد.
در ادامه این مطلب آمده است: اما اقدام برای تعمیق روابط با پکن احتمالا به موضوعی جنجال برانگیز در میان گروههای حقوق بشر و چندین نماینده برجسته محافظهکار تبدیل میشود که در وضع تحریم علیه چین دست داشتهاند.
هرچند ریشی سوناک، نخستوزیر پیشین انگلیس در اجلاس سران گروه 20 در سال 2022، تلاش کرد روابط خود را با چین از سر بگیرد، اما رهبران محافظهکار با اعلام چین به عنوان تهدیدی برای امنیت بریتانیا، اظهاراتی بسیار تندتر از موضع آمریکا در پیش گرفتند.
این روزنامه در ادامه به سفر ماه گذشته دیوید لمی، وزیر امورخارجه انگلیس اشاره کرده و آن را نخستین چراغ سبز دولت جدید حزب کارگر برای ازسرگیری روابط میان لندن و پکن دانست.
انتهای پیام/